Fotbal intern

Semifinalele Cupei României se vor disputa într-o singură manșă. Condiția anunțată de oficialii fotbalului intern

18.03.2020 | 14:19
Semifinalele Cupei Romaniei se vor disputa intro singura mansa Conditia anuntata de oficialii fotbalului intern
ADVERTISEMENT

Forurile fotbalului românesc, FRF, LPF precum și cluburile din țară, s-au pus miercuri la masa negocierilor și au creionat strategia de ieșire din criză pentru perioada de după criza coronavirus.

Semifinalele Cupei României, șanse mari de a se juca într-o singură manșă

În urma întâlnirii dintre cei responsabili au fost lansate două scenarii pentru finalul sezonului intern. Într-unul, pe care FANATIK l-a prezentat încă de la începutul acestei săptămâni, se prevede că Liga 1 s-ar relua pe 16 mai.

ADVERTISEMENT

Emilian Hulubei, președintele Asociației Fotbaliștilor Amatori şi Non-amatori din România (AFAN), a vorbit despre această variantă și a anticipat și un scenariu pentru Cupa României.

În opinia acestuia, dacă liga internă s-ar relua pe 16 mai, atunci Cupa și-ar schimba sistemul de disputare al meciurilor. Programate tur-retur, semifinalele acestei competiții s-ar reduce la o singură manșă.

ADVERTISEMENT

”S-au luat în calcul mai multe variante, iar cea mai probabilă este cea cu începerea antrenamentelor la 16 aprilie, după ce se încheie starea de urgență, iar reluarea campionatului Ligii 1 la 16 mai. Asta ar fi cea mai bună variantă.

În situația asta meciurile din Cupa României se vor disputa numai într-o manşă, nu tur-retur. Iar play-out-ul va intra cu 4 etape în luna iulie, dar play-off-ul se încheie înainte de 30 iunie, data stabilită de UEFA”, a afirmat Hulubei pentru Agerpres.

ADVERTISEMENT

Oficial din FRF: ”E posibil ca semifinalele Cupei să se joace într-o singură manșă”

Cu o zi înainte de întâlnirea forurilor din fotbalul românesc, un oficial din FRF lansa pentru prima dată ipoteza conform căreia Cupa s-ar putea disputa într-o singură manșă în faza semifinalelor.

”E posibil şi ca meciurile din semifinalele Cupei să se joace într-o singură manşă, nu tur-retur aşa cum e stabilit acum. În situații de criză şi măsurile pot fi de criză”, a declarat Andrei Vochin, consilierul preşedintelui Răzvan Burleanu, la TV Telekom Sport, marți, 17 martie.

ADVERTISEMENT

Toate întrecerile fotbalistice din România au fost întrerupte printr-o decizie a Comitetului de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal cel puţin până la momentul ridicării stării de urgenţă.

ADVERTISEMENT