News

Semnal de alarmă al OMS! Numărul infectărilor cu COVID-19 a început să crească din nou în Europa

Numărul infectărilor cu COVID-19 a început să crească din nou în Europa. OMS a emis un avertisment.
01.07.2021 | 16:19
Semnal de alarma al OMS Numarul infectarilor cu COVID19 a inceput sa creasca din nou in Europa
ADVERTISEMENT

Numărul de infectări cu coronavirus din Europa este în creștere din nou, potrivit unui anunț făcut de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), în care experții își motivează îngrijorarea cu privire la situația pandemiei de coronavirus de la nivel mondial.

Semnal de alarmă al OMS, după ce numărul infectărilor cu COVID-19 a început să crească

După 10 săptămâni consecutive de recul, în care pandemia părea că a fost învinsă în mai multe țări, iată că Organizația Mondială a Sănătății anunță că numărul de cazuri a început să crească treptat în mai multe zone din Europa.

ADVERTISEMENT

Totodată, instituția a lansat un avertisment privitor la un nou val al pandemiei care ar putea lovi Bătrânul Continent în condițiile în care numărul de infectări este în creștere.

Va exista un nou val al pandemiei de COVID-19

Directorul OMS Europa a ținut să transmită că un alt val pandemic este condiționat de disciplinarea populației. Organizația a transmis că, începând de săptămâna trecută, numărul de cazuri de infectare cu Covid-19 a crescut cu 10 % în Europa.

ADVERTISEMENT

„Va exista un nou val pandemic în regiunea europeană, cu excepţia cazului în care vom rămâne disciplinaţi”, a spus directorul OMS Europa, Hans Kluge, conform Reuters.

Este vorba, mai exact, despre 53 de țări și teritorii în care numărul de cazuri de infectare a înregistrat o creștere. Aceasta s-ar fi petrecut „în urma creşterii deplasărilor de persoane, călătoriilor, adunărilor publice şi relaxării restricţiilor sociale”.

ADVERTISEMENT

Varianta Delta va deveni cea dominantă în Europa

Mai mult, reprezentanții OMS au mai transmis și că acest număr de cazuri noi vine în contextul în care a apărut varianta Delta a coronavirusului, care face ravagii în aceste momente în mai multe țări, aceasta fiind numită o „variantă îngrijorătoare”.

Referitor la aceasta, reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății din Europa au mai transmis că se așteaptă ca ea să devină cea dominantă în Europa din luna august 2021.

ADVERTISEMENT

„Această evoluţie se înscrie în contextul unei situaţii care evoluează rapid, unei noi variante îngrijorătoare – varianta Delta – şi se produce într-o regiune în care, în pofida eforturilor considerabile ale statelor membre, milioane de persoane nu sunt încă vaccinate”, a mai spus Hans Kluge.

De asemenea, la un posibil val pandemic va contribui și faptul că populația nu va fi complet vaccinată, iar unii încă așteaptă prima doză de ser de imunizare.

În august, populația din Europa „nu va fi complet vaccinată (63% dintre rezidenţi aşteaptă încă prima doză de vaccin)… şi va fi în continuare lipsită în majoritatea sa de restricţii, odată cu intensificarea călătoriilor şi creşterea numărului de persoane care participă la adunări publice”, au transmis reprezentanţii OMS, joi.

ADVERTISEMENT