News

Semnal de alarmă după o nouă provocare pe TikTok. Sănătatea mai multor utilizatori, pusă în pericol: “Mă simt rău acum”

Utilizatorii platformei TikTok, avertizați de specialiști despre faptul că cea mai nouă provocare, Frozen Honey Challenge, îi poate îmbolnăvi.
04.08.2021 | 18:44
Semnal de alarma dupa o noua provocare pe TikTok Sanatatea mai multor utilizatori pusa in pericol Ma simt rau acum
Semnal de alarmă după o nouă provocare pe TikTok. Mai multor utilizatori li s-a făcut rău Foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

O altă combinație care face valuri este cea dintre sucurile acidulate, în special cola, și arahidele sărate care, susține una dintre utilizatoarele platformei, oferă o aromă deosebită băuturilor răcoritoare.

Ce efecte negative poate avea cea mai nouă provocare de pe TikTok

Cea mai nouă provocare îi încurajează pe utilizatorii TikTok să înghețe o sticlă cu miere timp de câteva ore și apoi să consume conținutul ca pe o înghețată.

ADVERTISEMENT

Hashtag-ul #FrozenHoney a devenit viral în aplicația de partajare a videoclipurilor, cu peste 1.000 de videoclipuri cu mai bine de 600 de milioane de vizualizări. Un hashtag separat #FrozenHoneyChallenge a fost vizualizat suplimentar de peste 80 de milioane de ori.

@caughtsnackinWe had to try this ##frozenhoney trend ? ? ##frozenhoneychallenge ##recipesoftiktok♬ Sweet psycho – Official Sound Studio

Nu este clar cine a început această tendință, cu toate acestea, oamenii își formează acum propriile versiuni ale acesteia. Unii adaugă sirop de porumb în amestec pentru a face mierea mai puțin groasă.

ADVERTISEMENT

Numeroase persoane s-au plâns că li s-a făcut rău după ce au consumat bucăți de miere congelată, deoarece consumul unei cincimi sau mai mult dintr-o sticlă provoacă o creștere a nivelului de zahăr în organism.

„[Revin imediat] trebuie să -mi golesc stomacul”, a scris un utilizator după ce a mâncat o bucată de miere înghețată.

ADVERTISEMENT

„Mă simt rău acum”, a scris o altă persoană.

Potrivit The Independent, experții avertizează că persoanele care încearcă această provocare se pot confrunta cu probleme precum diaree, balonare, crampe stomacale și alte efecte secundare.

De asemenea, cariile sunt un rezultat al consumului de miere înghețată.

Femeia care a împărțit TikTok-ul în două după ce a adăugat arahide într-o sticlă de Coca-Cola

Trazia Rae a împărțit utilizatorii TikTok după ce a împărtășit ceea ce ea consideră o delicatesă, arahide amestecate cu Coca-Cola.

ADVERTISEMENT

În videoclipul original, Trazia Rae se filmează adăugând arahide într-o sticlă de Pepsi și întreabă: „Mai face cineva asta?”

@traziaraeDoes anyone else do this?? ##asktiktok♬ original sound – Trazia Rae

Întrebarea ei a părut să împartă oamenii în două tabere, unii spunând că nu au mai auzit niciodată despre preparat. Între timp, alții – predominant din statele sudice – mai auziseră de delicatesă înainte.

Trazia Rae susține că arahidele dau un gust deosebit băuturilor răcoritoare acidulate și că ea preferă să le adauge în sucurile închise la culoare cum ar fi Pepsi sau Coca Cola.

@traziaraeReply to @eyesguz Southern delicacies!! ##foryou ##asktiktok ##learnontiktok♬ original sound – Trazia Rae

De când a încărcat clipurile, a primit peste 3,2 milioane de vizionări, cu 325.000 de aprecieri și mii de comentarii.

Unii au dezvăluit originile delicatesei sudice: „Acesta este un lucru foarte real !! A început în jurul anilor 1920, când muncitorii își puneau arahidele în suc, deoarece aveau mâinile murdare.”

Părinții cer TikTok accesul la videoclipurile pe care le urmăresc copiii lor

Un băiețel din Oklahoma, în vârstă de 12 ani, a fost găsit pe ​​19 iulie, cu urme de strangulare pe gât, după ce a luat parte la „blackout challenge”, o provocare periculoasă care circulă pe TikTok în care utilizatorii se filmează ținându-și respirația sau sufocându-se până își pierd cunoștința.

El a fost dus la Spitalul de Copii din Oklahoma pentru tratament, dar a murit în dimineața următoare.

Tragedii ca aceasta au determinat un grup de părinți să apeleze la TikTok pentru a le permite să vadă toate videoclipurile accesate de copiii lor, pentru a fi la curent cu pericolele.

Nu a fost prima dată când un copil a murit după ce a încercat această provocare pe TikTok. O fetiță de 10 ani din Italia a fost declarată în moarte cerebrală după ce a luat parte la provocare, la fel ca un băiat de 12 ani din Colorado și un băiat de 9 ani din Memphis, Tennessee

Acum, mai mult de 12.000 de persoane au semnat o petiție din partea grupului de susținere ParentsTogether cerându-i directorului general TikTok Vanessa Pappas să introducă conturi „oglindă” ale părinților – setări care ar permite părinților să vadă aceleași feed-uri pe care le văd copiii lor.

În aprilie 2020, TikTok a introdus o caracteristică care permite părinților să stabilească de la distanță restricții pentru conturile copiilor lor, inclusiv dezactivarea mesajelor directe, activarea modului de conținut restricționat și stabilirea limitelor de timp ale ecranului.

“Protejarea minorilor este extrem de importantă, iar TikTok ia foarte în serios siguranța comunității noastre”, a declarat compania într-un comunicat citat de NPR.

Însă, potrivit unui sondaj recent, 81% dintre părinți spun că companiile Big Tech precum TikTok trebuie să facă mai multe pentru a proteja copiii.

Petiția afirmă că TikTok folosește un algoritm secret pentru a recomanda conținut utilizatorilor, ceea ce face dificilă încercarea părinților de a ține cont de conținutul cu care interacționează copiii lor pe TikTok.

Pot fi expuși agresiunii, exploatării sexuale, videoclipurilor cu tulburări pro-alimentare și creatorilor care încurajează violența, auto-vătămarea sau provocările periculoase, spune grupul de advocacy.

ADVERTISEMENT