News

Semnal de alarmă legat de noile simptome ale tulpinii Omicron. La ce trebuie să fiți atenți

Un imunolog britanic a avertizat că Omicron BA.5, noua tulpină a virusului Sars-Cov-2, ar putea provoca diferite simptome, printre care se află unul care apare în timpul nopții.
26.07.2022 | 14:38
Semnal de alarma legat de noile simptome ale tulpinii Omicron La ce trebuie sa fiti atenti
Imunologul britanic ne sfătuiește să fim atenți la transpirație. Foto: rawpixel.com
ADVERTISEMENT

Așa cum se știe în prezent, Omicron BA.5 este o subvariantă extrem de contagioasă care a stârnit îngrijorare pe mapamond. Ea contribuie la un nou val de infecții în întreaga lume, inclusiv în Marea Britanie.

Tulpina Omicron BA.5 a atras din nou atenția cercetătorilor

Conform independent.co.uk, oamenii de știință au descoperit diferențe față de tulpinile anterioare, inclusiv capacitatea de a reinfecta oamenii la câteva săptămâni după ce au fost diagnosticați cu Covid-19.

ADVERTISEMENT

Un imunolog de renume a sugerat acum că acum a descoperit un nou simptom în rândul pacienților. “Un simptom în plus față de BA.5 pe care l-am văzut în această dimineață este transpirația nocturnă. Nu este ciudat?”, a declarat profesorul Luke O’Neill (Trinity College Dublin) la mijlocul lunii iulie, pentru un post de radio irlandez.

BA.5 determină o creștere a numărului de cazuri noi de Covid-19 în mai multe țări, alături de BA.4, inclusiv în Europa și în Australia. De asemenea, a devenit varianta dominantă în SUA.

ADVERTISEMENT

“Boala este ușor diferită, deoarece virusul s-a schimbat. Există o anumită imunitate la acesta – evident, cu celulele T și așa mai departe – și acest amestec de sistem imunitar. Și virusul fiind ușor diferit, ar putea da naștere unei boli ușor diferite, în mod ciudat, transpirațiile nocturne fiind o caracteristică.

Pledoarie pentru vaccinarea împotriva Covid-19

Dar, foarte important, dacă ești vaccinat și ești stimulat, nu evoluează spre o boală severă. Este mesajul pe care trebuie să îl reamintim în continuare oamenilor“, a declarat profesorul O’Neill pentru Newstalk.

ADVERTISEMENT

BA.5 a fost descoperită pentru prima dată în Africa de Sud în februarie, la o lună după ce BA.4 a fost identificată în aceeași țară.

De atunci, ambele s-au răspândit în întreaga lume și au stârnit îngrijorare cu privire la o reapariție a infecțiilor cu Covid-19. Anunțul vine în contextul în care cazurile de infectare cu Sars-Cov-2 din Marea Britanie au crescut cu 7%, ajungând la 3,8 milioane la 14 iulie, față de 3,3 milioane cu o săptămână mai devreme, potrivit datelor Oficiului Național de Statistică.

ADVERTISEMENT

Creșterea continuă să fie determinată de subvariantele menționate mai sus, a precizat instituția. Cele mai recente cifre reprezintă cea mai mare estimare de la sfârșitul lunii aprilie, dar este încă sub nivelul record de 4,9 milioane, atins la sfârșitul lunii martie.

 

 

ADVERTISEMENT