News

Semnal de alarmă tras de Adelin Petrișor! „Sistemul medical românesc nu poate face față pe termen lung unui număr foarte mare de cazuri de COVID-19”. Video

20.07.2020 | 14:46
Semnal de alarma tras de Adelin Petrisor Sistemul medical romanesc nu poate face fata pe termen lung unui numar foarte mare de cazuri de COVID19 Video
ADVERTISEMENT

Semnal de alarmă tras de Adelin Petrișor pe blogul său! Jurnalistul a stat de vorbă cu un medic militar care a explicat că toată lumea trebuie să aibă grijă.

Sistemul medical românesc nu poate face față pe termen lung unui număr foarte mare de cazuri de COVID-19! Aceasta este concluzia expertului.

ADVERTISEMENT

Avertismentul vine chiar de la el, în timp ce îngrijește pacienții în stare gravă internați la secția ATI a spitalului de campanie de la Otopeni.

Adelin Petrișor, discuție directă cu un expert militar despre COVID-19!

Locotenent-colonelul Mihai Latiș este medic de terapie intensivă și, în urmă cu 8 ani, a participat la misiunea anti-piraterie din largul coastelor Somaliei.

ADVERTISEMENT

Acum se ocupă de cazurile grave internate în secția ATI a Spitalului de campanie de la Otopeni. În ultimele săptămâni, paturile de aici au fost în permanenţă ocupate.

Culmea, deși există mulți oameni care strâmbă din nas și spun că nu există virusul, medicul observă că a scăzut media de vârstă a celor care ajung în secția sa.

ADVERTISEMENT

În momentul filmării, pacientul cu cele mai mari probleme era un tânăr de 30 de ani, intubat, care se zbătea între viață și moarte.

Medicul a precizat că cea mai bună cale de a lupta cu această boală este prevenția. Cine nu respectă regulile de protecție îi pune în pericol și pe oamenii din jur.

ADVERTISEMENT

De remarcat că spitalul de campanie de la Otopeni funcționează de 3 luni și jumătate. Aici lucrează în mai multe ture de câte o săptămâna cadre medicale de la Spitalul Militar Central Carol Davila.

 

ADVERTISEMENT