Fotbal intern

Semnalul de alarmă tras de Andrei Cristea: „Doamne ferește să ajungi în spitalele din România cu acest virus”

16.03.2020 | 11:38
Semnalul de alarma tras de Andrei Cristea Doamne fereste sa ajungi in spitalele din Romania cu acest virus
ADVERTISEMENT

Andrei Cristea, atacantul lui Poli Iași, trage un semnal de alarmă în contextul pandemiei de coronavirus care a lovit întreaga Planetă. Jucătorul consideră că spitalele din România nu sunt pregătite pentru a gestiona situația de criză, iar echipele vor fi afectate puternic din punct de vedere financiar.

„Îmi este teamă doar de condițiile din România”

Andrei Cristea recunoaște că că trăiește un sentiment de teamă în contextul pandemiei de coronavirus, nu atât din cauza efectelor pe care le poate produce Covid-19, ci din cauza spitatelor din România.

ADVERTISEMENT

Din păcate, războiul acesta biologic va afecta pe toată lumea, toată planeta. Sperăm să trecem cu bine peste acest moment, cu toții. În astfel de momente, fotbalul cade pe plan secund. Sută la sută.

Nici nu mai are rost să discutăm. Sănătatea și viitorul nostru sunt mai importante decât un fenomen social. Nu mi-e frică, îmi este teamă doar de condițiile din România, de spitale.

ADVERTISEMENT

Nu știu dacă suntem pregătiți pentru un astfel de moment. Nu știu dacă avem infrastructură, dacă te poți trata. Doamne ferește, dacă ajungi într-un spital cu un astfel de virus”, a declarat Andrei Cristea, conform Prosport.

Semnal de alarmă tras

Liga 1 a fost suspendată din cauza pandemiei de coronavirus, iar Andrei Cristea consideră că multe dintre cluburile din România vor fi puternic afectate din punct de vedere financiar, banii din drepturile de televizare lipsind.

ADVERTISEMENT

Atacantul lui Poli Iași consideră că reluarea actualului sezon este puțin probabilă, iar data oferită în primă instanță de FRF, 31 martie, nu este realistă.

Mi-e greu să cred că se va mai relua campionatul acesta. Sunt convins că pe 31 martie nu se va da drumul. Sub nicio formă nu cred că se va relua la sfârșitul lunii. Partea economică contează foarte mult.

ADVERTISEMENT

Vă dați seama că dacă nu se mai joacă, presupun că nici banii din drepturi nu vor mai veni. Și atunci e un cerc vicios în care te învârți. S-ar putea să ne ducem în cap cu toții. Nu doar fotbalistic, ci și economic.

Nimeni nu mai produce nimic! Nimeni nu mai cumpără, nimeni nu mai vinde, nimeni nu mai produce. Avioanele nu mai zboară, nu se mai pune benzină, nimeni nu mai vinde la restaurant, nimeni nu mai vinde papuci și tot așa… Va fi foarte greu economic”, susține Cristea.

ADVERTISEMENT