News

Exclusiv. A semnat cu Steaua BEAT, dar a doua zi A RUPT contractul!

Reîntoarcerea neaşteptată a lui Gabriel Tamaş la Steaua scoate la suprafaţă evenimente necunoscute din „povestea de iubire” dintre fotbalist şi echipa campioană!...
20.02.2016 | 23:59
Exclusiv A semnat cu Steaua BEAT dar a doua zi A RUPT contractul

Reîntoarcerea neaşteptată a lui Gabriel Tamaş la Steaua scoate la suprafaţă evenimente necunoscute din „povestea de iubire” dintre fotbalist şi echipa campioană!

Revenirea lui Gabriel Tamaş la campioana României s-a făcut, din nou, într-un cadru spectaculos, Gigi Becali dezvăluind o discuţie uimitoare avută cu fundaşul de 32 de ani în momentul în care cele două părţi au semnat contractul.

„Nu numai că i-am pus clauză, dar am vorbit cu el la telefon şi i-am zis «Tu îţi dai seama ce faci? Tu acolo mai ai de luat un milion de euro. Tu vii la 1.000 de euro pe lună şi îţi mai pun şi clauză?!». A zis «Nea Gigi, mai pune clauze dacă vrei, eu vreau să demonstrez că sînt fotbalist. Am bani, am afaceri, nu mă interesează banii». I-am zis că trimit şoferul după el să-l ia la biserică şi a zis că e de acord. I-am spus «Cînd eşti în cantonament, vine şoferul şi te ia la biserică, apoi te întorci în cantonament». A zis «Bine, nea Gigi, cu tine merg oriunde». M-a impresionat”, a fost conversaţia uluitoare dintre cei doi, conform patronului stelist.

Discuţie în urma căreia Tamaş a semnat din nou cu Steaua. Oficial, a doua oară. Însă sursele FANATIK din anturajul fundaşului au dezvăluit că, de fapt, aceasta este A PATRA oară cînd Tamaş ajunge să semneze cu rivala lui Dinamo, clubul la care jucătorul a cunoscut gloria!

Semnătura de la miezul nopţii

Considerat unul dintre cele mai mari talente ale fotbalului românesc, Gabi Tamaş a ieşit în evidenţă mai mult prin escapadele bahice în urma cărora talentatul fundaş şi-a ruinat o foarte mare parte a carierei. Înzestrat cu un potenţial uriaş, Tamaş şi-a trăit viaţa într-un mod total neconvenţional. Începînd cu primii ani din fotbalul profesionist cînd, după o noapte „cîinească” udată din plin cu licori „alcoholice”, a făcut primul pact cu „rivala” care, la vremea respectivă, juca în Ghencea.

„Povestea are ceva ani, se întîmpla prin 2002-2003. Tamaş era la Dinamo, în timp ce Steaua era antrenată de Victor Piţurcă. Tehnicianul Stelei îl aprecia pe Tamaş pentru calităţile sale şi a discutat de mai multe ori cu el să vină la Steaua. Piţi voia să facă o echipă puternică, iar Tamaş era, la 20-21 de ani, unul dintre cei mai promiţători fundaşi din fotbalul românesc. După o petrecere în stilul care l-a făcut cunoscut şi pe fondul nemulţumirilor de la Dinamo, Tamaş a semnat în mijlocul nopţii un contract cu Steaua. A doua zi alerga disperat după impresar să rupă contractul pe care îl semnase! Pînă la urmă, totul s-a rezolvat pe muteşte, iar povestea a rămas îngropată în culisele fotbalului dîmboviţean”, au declarat sursele FANATIK din anturajul dinamovistului-stelist Gabi Tamaş.

Cînd istoria se repetă…

Timpul a trecut atît peste Tamaş, cît şi peste cariera sa, iar momentul a fost uitat. Nu însă şi pentru stelişti care, cu doi ani înainte de a semna, pînă la urmă oficial, prima oară cu Steaua, în mandatul lui Gîlcă, l-au mai „avut” o dată aproape semnat! Fundaşul a mai dat o dată cu pixul. Povestea? Trasă la indigo cu prima! Alcool, ambient plin de „prieteni”, nebunie de moment, întîlnire cu oficialii Stelei şi semnătură pe un nou contract oferit de aceştia. Aflat atunci la Doncaster, lui Tamaş i s-a promis că situaţia contractuală cu formaţia engleză îi va fi rezolvată, jucătorul a dat asigurări că va fi trup şi suflet alături de culori…

Pînă a doua zi dimineaţă, evident… Cînd s-a trezit, şi la propriu, şi la figurat, iar după cîteva discuţii totul s-a încheiat la fel: contractul a fost rupt. Pînă în 2015, cînd Gabi Tamaş a devenit jucătorul Stelei. Cu acte în regulă!

„Doar Gabi poate şti la cîte cluburi a ajuns cînd a petrecut în stilu-i caracteristic. Poveştile despre el sînt nenumărate, ar trebui scrisă o carte cu ele”, povestesc, cu umor, apropiaţii lui Gabi.

„Plec în Israel!”

Ultima ispravă marca Tamaş a avut loc în urmă cu cîteva luni, în timp ce jucătorul se afla la Steaua, însă locul său în echipă fusese „marcat”, iar Mirel Rădoi se pregătea să-i rezilieze contractul. În linii mari, evenimentele sună în felul următor: Anglia, 2015, mijlocul nopţii.

Florin Manea, impresarul lui Tamaş din acea perioadă, doarme profund. Sună telefonul. O dată, de două ori, de trei ori… Pînă la urmă răspunde. La telefon, Gabi Tamaş. „Rădoi are ceva cu mine, e clar că nu mai am ce căuta la Steaua. Te-am sunat să îţi spun că plec în Israel”. Manea jr, răguşit de somn şi buimac de veste, nu reuşeşte să înţeleagă nimic. „Cum, mă, în Israel? Cînd?”. Răspunsul a căzut sec: „Acum plec! Am contract în Israel”.

Cu greu l-a lămurit Manea să aştepte să-i găsească ceva mai breaz decît Ţara Sfîntă…

„Mai bine să fiu eu cu mii şi mii de defecte, decît ca voi… clone perfecte…” (Mesajul lui Gabi Tamaş pe instagram, după ce fusese exclus din lot Mirel Rădoi)

15 meciuri a jucat Gabi Tamaş pentru Steaua în toate competiţiile