ADVERTISEMENT
Hotnews

Semne mai puţin cunoscute ale unui ATAC DE CORD

Cei mai mulţi oameni asociază angina pectorală sau atacul de cord cu durerea chinuitoare în capul pieptului. De multe ori, organismul trimite semnale mai puţin cunoscute care anunţă un atac de...
Autor: Ionuţ Cataramă | 30.07.2015 | 13:01
Semne mai puţin cunoscute ale unui ATAC DE CORD

Cei mai mulţi oameni asociază angina pectorală sau atacul de cord cu durerea chinuitoare în capul pieptului. De multe ori, organismul trimite semnale mai puţin cunoscute care anunţă un atac de cord, pacienţii fiind însă în imposibilitatea de a le descifra.

ADVERTISEMENT

De multe ori, persoanele care urmează să sufere un atac de cord se confruntă cu probleme gastro-intestinale, dar cardiologul Dev Pahlajani spune că eructaţile, în special în timp ce mergi pe jos, ar putea fi un simptom al unor probleme cardiace. „Acest lucru se întâmplă din cauza redistribuirii sângelui la intestine şi stomac chiar înaintea unui atac de cord“, spune el, citat de clickpentrufemei.ro.

Persoanele cu parodontoză sau afecţiuni gingivale au de două ori mai multe riscuri de a suferi de boli de inimă, spre deosebire de cei cu gingii sănătoase, avertizează medicii. Asta pentru că aceleaşi bacterii care cauzează bolile gingivale pot favoriza apariţia inflamaţilor în interiorul corpului, deteriorând vasele de sânge.

ADVERTISEMENT

Mai mult, nu ignora o durere de dinţi sau una în spatele urechilor. „Ocazional, unii pacienţi ajung la medic cu dureri de cap inexplicabile, în special în regiunea occipitală a capului“, spune cardiologul Dev Pahlajani.

O boală de inimă, în afară de dislipidemie sau cantitate anormală de colesterol şi grăsimi în sânge, diabet zaharat şi hipertensiune arterială necontrolate, poate afecta, de asemenea, performanţele sexuale.

ADVERTISEMENT

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!