Fotbal intern

Gicu Grozav a semnat cu Dinamo! Ce salariu va încasa atacantul

02.10.2018 | 13:10
Gicu Grozav a semnat cu Dinamo şi a fost prezentat oficial
ADVERTISEMENT

Gicu Grozav a fost ofertat de mai multe echipe din România, dar atacantul a semnat cu FC Dinamo Bucureşti, formaţia din Liga 1 Betano la care a fost dorit cu insistenţă de Claudiu Niculescu. VEZI IMAGINI ÎN GALERIA FOTO DE MAI SUS!


UPDATE, ora 13.10. Gicu Grozav a fost prezentat oficial la FC Dinamo Bucureşti. Atacantul a semnat contractul după ce a trecut vizita medicală şi va încasa un salariu în valoare de 8.000 de euro. Internaţionalul român va purta tricoul cu numărul 7.

ADVERTISEMENT

Iată anunţul lui FC Dinamo Bucureşti:

București, 2 octombrie 2018. FC Dinamo București anunță prin intermediul site-ului oficial, www.fcdinamo.ro, transferul internaționalul român Gheorghe Grozav la clubul din Ștefan cel Mare. 
Ultima oară la Bursaspor, în prima ligă a campionatului din Turcia, Grozav a mai jucat la Dinamo în prima jumătate a anului 2015, 5 goluri în 13 meciuri disputate în Liga 1 și în Cupa Ligii.  
Grozav a efectuat în această dimineață vizita medicală la Institutul Național de Medicină Sportivă (INMS) din Capitală și s-a alăturat lotului dinamovist pregătit de antrenorul Claudiu Niculescu în cantonamentul de la Săftica.

8 este numărul cluburilor din cariera lui Grozav. Născut la Alba Iulia, într-o familie de dinamoviști, Grozav a jucat pentru Unirea Alba Iulia, Standard Liege, Universitatea Cluj, Petrolul Ploiești, Terek Groznyi, Dinamo București, Karabükspor și Bursaspor.

28 de ani a împlinit Grozav săptămâna trecută, pe 29 septembrie.

8 meciuri a jucat Grozav în acest an pentru Bursaspor în prima ligă a Turciei. Noul jucător dinamovist a mai evoluat în 2018 pentru echipa națională a României în meciurile amicale cu Suedia, Israel, Finlanda și Chile, toate câștigate de “tricolori”.

5 goluri a marcat Grozav pentru prima reprezentativă a României. A înscris chiar la debut, în partida amicală cu Elveția (scor 1-0 pentru tricolori, pe 30 mai 2012), și a adunat 25 de selecții pentru echipa națională.

2 trofee a câștigat Grozav în carieră, Cupa Belgiei cu Standard Liege (2011) și Cupa României cu Petrolul Ploiești (2013).

7 este numărul oficial cu care Grozav va juca la Dinamo.”


Deşi Petrolul Ploieşti şi U Cluj au făcut oferte oficiale pentru atacantul român, Gicu Grozav s-a înţeles cu FC Dinamo Bucureşti. Internaţionalul român a ajuns în Bucureşti, iar marţi de dimineaţă s-a deplasat la INMS (Institutul Naţional de Medicină Sportivă) pentru a face vizita medicală.

ADVERTISEMENT

Gicu Grozav, hotărât să semneze cu Dinamo

Negocierile dintre FC Dinamo Bucureşti şi Gicu Grozav nu sunt finalizate, deoarece există în continuare neconcordanţe între jucător şi club, dar după vizita medicală va merge la RIN pentru a pune la punct ultimele detalii. FANATIK.RO a anunţat că atacantul român a avut şi o ofertă din Asia, acolo unde putea încasa 35.000 de euro pe lună, dar a refuzat.

Gicu Grozav a ajuns la INMS în compania unui prieten
Gicu Grozav în momentul în care a ajuns la INMS pentru vizita medicală (Sursă foto: gsp)

La jumătatatea lunii septembrie, Gigi Becali a anunţat că a negociat pentru ca Gicu Grozav să meargă la FCSB, dar că a aşteptat acceptul lui Meme Stoica, directorul sportiv al vicecampioanei României. FANATIK.RO a anunţat în luna august că Gicu Grozav a primit o ofertă de la FC Zurich după ce şi-a reziliat contractul cu Bursa, iar elveţienii i-au propus un salariu anual de 500.000 de euro. Internaţionalul român a preferat să mai aştepte alte oferte, iar perioada de mercato s-a încheiat.

ADVERTISEMENT

Gicu Grozav s-a despărţit în vară de Bursaspor

Gicu Grozav a jucat ultima dată în Turcia, la Bursaspor, dar după şase luni şi opt jocuri dusputate în tricoul formaţiei pe care în trecut a antrenat-o şi Gică Hagi, cele două părţi au decis să nu mai continue împreună. Atacantul care a bifat 27 de jocuri în tricoul echipei naţionale a României a mai evoluat pentru Standard Liege, Terek Groznii şi Karabukspor în străinătate, iar în România pentru Unirea Alba Iulia, U Cluj, Petrolul Ploieşti şi Dinamo.

13 meciuri şi 4 goluri are Gicu Grozav pentru Dinamo