ADVERTISEMENT
Life

Semnificația eșarfelor purtate de membrii familiei lui Ion Dichiseanu la înmormântare

FANATIK îți spune care este semnificația eșarfelor purtate de membrii familiei lui Ion Dichiseanu la îmormântarea acestuia.
Autor: Andreea Stanaringa | 24.05.2021 | 21:32
Semnificația eșarfelor purtate de membrii familiei lui Ion Dichiseanu la înmormântare
Semnificația eșarfelor purtate de membrii familiei lui Ion Dichiseanu la înmormântare: Sursa foto: Antena 3

Ion Dichiseanu a fost înmormântat sâmbătă, iar eșarfele purtate de membrii familiei regretatului actor au o semnificație aparte.

ADVERTISEMENT

Gabriela Lucuțar, maestrul de ceremonii, a fost cea care a organizat funeraliile lui Ion Dichiseanu. Aceasta a dezvăluit că s-a ținut cont de dorințele familiei în ceea ce privește organizarea, dar și simbolistica.

Ce semnificație au eșarfele purtate de membrii familiei lui Ion Dichiseanu la înmormântare

În cadrul unui interviu, Gabriela Lucuțar a declarat că totul s-a petrecut foarte repede și a fost nevoie de o pregătire specială. Maestrul de ceremonii a organizat funeralii și pentru alte celebrități care au trecut în neființă.

Eșarfele pe care le-au purtat membrii familiei actorului au o semnificație importantă. Acestea au fost de culoare mov și au fost create pentru a menține obiceiul pe care îl avea actorul în timpul spectacolelor.

ADVERTISEMENT

Mai exact, Ion Dichiseanu obișnuia să arunce eșarfele publicului, atunci când se afla pe scenă. Cele pe care le-au purtat membrii familiei au fost personalizate cu chipul și numele actorului, fiind apoi aruncate în mormânt.

„Ce-i drept, de două nopți nu a dormit, pentru că totul a fost foarte din scurt, de pe o zi pe alta. La domnul Dichiseanu, ca și la alți artiști, totul a fost personalizat și am ținut cont de dorințele familiei, am mers mult pe simbolistică.

Spre exemplu, apropiații au ținut să poarte sacoul de culoare albă, pe care l-am purtat și eu, pentru că dânsul iubea culoarea alb, întotdeauna se îmbracă mereu în alb și era o emblemă a eleganței.

ADVERTISEMENT

Eșarfele mov nu sunt niște eșarfe simple. Sunt eșarfe pe care domnul Dichiseanu le arunca de pe scenă publicului.

Cele purtate de familie, pe care le-a aruncat apoi în mormânt, au fost personalizate cu chipul dânsului și cu numele lui”, a explicat Gabriela Lucuțar pentru click.ro.

ADVERTISEMENT

Ion Dichiseanu a murit la 87 de ani

Ion Dichiseanu s-a stins din viață pe 20 mai 2021, după ce a petrecut mai bine de trei luni în spital. Actorul avea probleme grave de sănătate, care a fost agravată de o infecție din spital.

Maestrul a fost internat de la începutul anului la Spitalul Floreasca, însă starea lui părea să se îmbunătățească cu câteva zile înainte de deces.

ADVERTISEMENT

Ion Dichiseanu a avut parte de o înmormântare cu onoruri militare la cimitirul Bellu din Capitală. În trecut, Klaus Iohannis l-a decorat cu Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de „Ofițer”.

Născut pe 20 octombrie 1933 în Adjud, Ion Dichiseanu a fost unul dintre cei mai mari actori români și a jucat în zeci de filme de-a lungul carierei.

Rolul lui Pierre Vaillant din „Toate pânzele sus” (1976), serialul regizat de Mircea Mureșan, i-a adus un succes răsunător în acea perioadă.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!