Life

Semnificația florilor de pe sicriul Reginei Elisabeta a II-a. Ce reprezintă ele, de fapt

Semnificația florilor de pe sicriul Reginei Elisabeta a II-a. Acestea nu sunt puse la întâmplare, ci sunt legate de o poveste din viața suveranei.
19.09.2022 | 16:05
Semnificatia florilor de pe sicriul Reginei Elisabeta a IIa Ce reprezinta ele de fapt
Semnificația florilor de pe sicriul Reginei Elisabeta a II-a. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Regina Elisabeta a II-a este înmormântată astăzi, moment greu pentru întreagul său regat și mai ales pentru rudele sale. Iată ce semnificație aparte au florile puse pe sicriul acesteia.

Care este semnificația florilor de pe sicriul Reginei Elisabeta a II-a

Regina Elisabeta a II-a este condusă astăzi pe ultimul drum, iar niciun lucru legat de funeraliile sale nu a fost lăsat în voia sorții.

ADVERTISEMENT

Inclusiv florile de pe sicriul suveranei au o semnificație aparte. Mai precis, decizia luată de noul monarh, Regele Charles al III-lea, a fost ca coroana cu flori de pe sicriu să conțină un mesaj simbolic.

Astfel, coroana este formată din flori care au fost în buchetul de la nunta Reginei Elisabeta a II-a cu Prințul Philip, s-a anunțat într-un mesaj al Familiei Regale Britanice.

ADVERTISEMENT

Desigur, nu au lipsit florile tăiate din grădinile reședințelor regale, unde suverana s-a plimbat ani în șir de-a lungul vieții sale longevive.

“La cererea Regelui, coroana conține frunze de rozmarin, stejar englezesc și mirt (tăiate dintr-o plantă crescută din mirt din buchetul de nuntă al Reginei) și flori, în nuanțe de auriu, roz și burgundia intensă, cu atingeri de alb, tăiate din grădinile reședințelor regale”, au transmis regalitățile din Anglia.

ADVERTISEMENT

Ce mesaj a vrut Regele Charles să apară pe coroana de flori

Coroana de flori a fost așezată deasupra sicriului timp în care se deplasa de la Westminster Hall la Westminster Abbey.

Pe aceasta exista și un bilet din partea lui Charles, noul rege al Angliei, pe care scria “În memoria iubitoare și devotată. Charles R.”

ADVERTISEMENT

O altă semnificație specială la înmormântarea reginei a fost dată de Meghan Markle, care a purtat o pereche de cercei dăruiți de suverană în timpul vieții sale.

Cerceii aleși de Meghan
Cerceii aleși de Meghan. Foto: Hepta

Este vorba despre o pereche de cercei cu perle, fiind o tradiție a Casei Regale încă de pe vreme Reginei Victoria ca perlele să fie purtate în timpul perioadelor de doliu.

“Tradiția regală de a purta perle pentru doliu datează de la regina Victoria, care a fost atât de copleșită de durere când a murit prințul Albert, încât nu a purtat nimic altceva decât negru pentru tot restul vieții sale”, a declarat un bijutier britanic de la Steven Stone, pentru Page Six Style.

ADVERTISEMENT