Fotbal international

Semnificația mantiei purtată de Messi! Trimisul FANATIK a aflat, de la fața locului, semnificația veșmântului

Leo Messi a purtat la festivitatea de premiere o mantie care a stârnit multe controverse, iar trimisul FANATIK în Qatar a aflat semnificația veșmântului.
19.12.2022 | 12:00
Semnificatia mantiei purtata de Messi Trimisul FANATIK a aflat de la fata locului semnificatia vesmantului
Leo Messi a purtat la festivitatea de premiere o mantie care a stârnit multe controverse, iar trimisul FANATIK în Qatar a aflat semnificația veșmântului. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Starul Argentinei le-a dat o veste minunată fanilor și a anunțat că pentru moment nu se va retrage din echipa națională, deoarece dorește să onoreze trofeul câștigat.

Mantia purtată de Leo Messi la festivitatea de premiere are o semnificație aparte

Într-o intervenție în cea mai nouă ediție a emisiunii FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, trimisul FANATIK la Cupa Mondială a explicat ce semnificație are mantia pe care a îmbrăcat-o Leo Messi la festivitatea de premiere.

ADVERTISEMENT

”Controversa cu mantia a fost mai mult în afara Qatarului, aici a fost apreciată ca un semn de respect. Acea mantie era purtată de războinici după victorii și este purtată în zilele noastre doar de emiri.

Cumva pentru câteva minute Messi a fost egalul emirului. Presa internațională a fost destul de acidă și nu înțelegea de ce a trebuit Messi să accepte să poarte acea mantie”, a spus Marian Popovici, trimisul FANATIK în Qatar.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO MAI JOS

Viorel Moldovan, deranjat de veșmântul purtat de Messi

Chiar înainte de începerea festivității de premiere, Leo Messi a primit în semn de apreciere din partea familiei regale un bisht, o haină tradițională în Qatar, și îmbrăcat în acest veșmânt a ridicat trofeul deasupra capului.

Momentul nu a fost pe placul multora. Fostul internațional Viorel Moldovan s-a arătat chiar indignat de gestul făcut de emirul Qatarului și a fost de părere că Messi nu ar fi trebui să îmbrace acea mantie.

ADVERTISEMENT

”Bine că nu am câștigat Cupa Mondială ca să fiu în locul lui. Eu mi-o dădeam jos. Nu poți să faci fotografia pentru istorie îmbrăcat în fantomă. Dezamăgitor!  Dacă era Diego Maradona în locul lui? El o scoatea sigur! Rămânea în tricoul țării lui, cu un steag al Argentinei”, a declarat Moldovan.

Fostul atacant de la Rapid și Dinamo, Florin Bratu, a încercat să fie mai împăciuitor: ”Este o dovadă a respectului pe care îl are familia regală față de el. Doar cei din familia regală poartă așa ceva”.

ADVERTISEMENT

Însă, ultimul cuvânt pe acest subiect i-a aparținut tot lui Viorel Moldovan: ”Știu asta, dar eu o dădeam jos. Nu făceam poză îmbrăcat așa, ci cu tricoul naționalei mele, cu transpirație pe el”.

ADVERTISEMENT
Tags: