Life

Cum să îţi interpretezi corect visele și să înțelegi semnificația lor. 10 explicații date de psiholog

Ce vise ar trebui să luăm în considerare şi ce ar trebui să ne pună pe gânduri? Care sunt cele ca ne îngrijorează şi cum le putem desluşi cât mai bine? Semnificații oferite de Carmen Harra.
19.11.2021 | 11:37
Cum sa iti interpretezi corect visele si sa intelegi semnificatia lor 10 explicatii date de psiholog
Un vis poate avea o anumită însemnătate. sursa foto: drydenwire.com
ADVERTISEMENT

Sunt dese cazurile când ne trezim dintr-un vis, suntem dezorientaţi şi conştientizăm că un vis ne pune pe gânduri. Ce semnificaţie au şi ce ar trebui să reprezinte pentru noi a explicat Carmen Harra pentru publicația female.com

Carmen Harra este cunoscută în SUA ca astrolog, numerolog, doctor în psihologie și hipnoterapie clinică ,plus alte terapii alternative.  Aceasta a oferit semnificații pentru fiecare vis.

ADVERTISEMENT

Ce simbolizează anumite vise?

“Pentru că îşi au rădăcinile în subconştient, visele pot reflecta dorinţe ascunse, frici, temeri”,  a declarat autoarea.

Cum o persoană poate avea între patru şi şapte vise pe noapte, chiar dacă nu şi le aminteşte, să vedem explicaţia celor mai comune vise şi ecoul lor în viaţa noastră.

ADVERTISEMENT
  1. Urmărirea

Visele care implică urmărirea de către un animal, de o persoană sau de o creaţie înspăimântătoare pot fi indiciile unei anxietăţi sau teama de a păşi în lume.

Semnificație: dacă visezi că eşti urmărit, poate însemna că eviţi unele probleme din viaţa ta. Acest vis poate semnifica faptul că, în loc să confrunţi o situaţie inconfortabilă, alegi să te depărtezi de aceasta.”

ADVERTISEMENT

Poate însemna și că nu îţi doreşti să îţi deschizi mintea pentru noi posibilităţi sau că nu îţi doreşti să aprofundezi o anumită parte a ta care este suprimată. Totodată, dacă tu eşti cel ce urmăreşte pe cineva în vis, este un semn că ambiţia şi determinare sunt punctele forte pe care trebuie să ţi le activezi.

    2. Infidelitatea

Când visezi că partenerul tău de viaţă te înşală, te afectează atât de mult încât atunci când te trezeşti eşti deja supărat pe cel de lângă tine. Vestea bună este că infidelitatea în vis nu se transpune în viaţa reală.

ADVERTISEMENT

Semnificație: dacă ai visat că ai fost înşelat e posibil să te fi simţit neglijat în relaţia ta. Lipsa atenţiei din partea parterului sau erodarea încrederii pot duce de crearea de scenarii ce implică infidelitatea pe care subconstinetul tău le creează.

Visele în care eşti înşelat ar trebui să te determine evaluezi modul cum te raportezi la tine însuţi: sunt şansele mult mai mari să ai vise în care partenerul alege pe altcineva în cazul în care ai o impresie nu tocmai bună despre tine.

În cazul în care visezi că tu eşti cel care înşeală, ar putea însemna că gestionezi anumite sentimente de vină: te-ai dezamăgit pe tine însuţi, într-o anumită manieră. Visul poate însemna şi că nu mai eşti satisfăcut de partenerul tău în totalitate.

Ce înseamnă dacă visezi că ai murit

   3. Moartea

Moartea este cu siguranţă cel mai înspăimântător vis dar, trebuie să fim liniştiţi când avem acest vis, pentru că nu este un semn că cineva drag nouă chiar pleacă din lumea aceasta. În multe cazuri, un vis cu acest subiect reflectă sfârşitul metaforic al unui capitol din viaţă sau începutul unuia nou.

 Semnificație:  visul ce subliniază moartea semnifică faptul că treci printr-o mare transformare, o parte din tine a “murit” pentru a da naştere unui proiect nou. Cel mai probabil renunţi la obiceiuri vechi sau la tabieturi nesănătoase. Totodată, s-ar putea să te sacrifici prea mult şi să oferi altora prea mult. Vizualizarea propriei morţi în vis poate însemna că vrei să renunţi la anumite obligaţii sau dificultăţi din viaţa  ta.

Dacă în vis pierzi pe cineva de lângă tine însemnă că relaţia ta cu acesta evoluează. Pe de altă parte, visul ce vizează o fosta iubire indică faptul că ai anumite resentimente petru aceasta. Dacă visezi pe cineva care e mort deja, spiritul lor încearcă să îţi transmită un mesaj important sau încerci să faci pace cu trecutul lor.  Acest tip de vise te poate ajuta să faci faţă pierderii cuiva drag.

 4. Căderea

Sunt şanse foarte mari să fi avut acest vis de mai multe ori sau chiar în fiecare noapte.

Seminificația: visele în care cazi semnifică faptul că ai pierdut controlul asupra unei situaţii sau ai insecurităţi foarte mari despre starea ta actuală. O cădere poată să transmită faptul că iei decizii nu tocmai bune care merg în direcţia greşită. Conform psihologiei lui Freud, dacă într-un vis cazi înseamnă că ai renunţat la anumite bariere şi vrei să încerci atunci tentaţii sau dorinţe sexuale.

Anumite vise ne pot speria foarte rău și ne pot strica ziua

 5. Zborul

Visul e văzut ca un vis frumos, cu nuanţe pozitive. Ne gândim că suntem în control asupra unei situaţii şi că am găsit libertatea pe care o voiam.

Semnificatia: la polul opus căderii, zborul înseamnă dorinţă de control şi puterea personală. Genul acesta de vis înseamnă că ai găsit perspective foarte bune şi avantajoase asupra situaţiilor din viaţa ta. Zborul simbolizează că nimic nu este imposibil şi ai abilitatea de a face orice să se întâmple. Dacă zbori foarte sus, bucurându-te de privelişte, înseamnă că eşti motivat şi optimist, şi că ai scăpat de stres şi presiune.

Dacă eşti rănit în timp ce zbori, e posibil să îţi fie frică de schimbări. Dacă întâlneşti obstacole în timp ce zbori, ar putea fi oameni sau situaţii ce îţi stau în cale.

 6. Nuditatea

Intri în birou, saluți colegii, ei te privesc cu şoc şi atunci îţi dai seama, în timp ce te priveşti, că ai utat să îţi pui haine pe tine. Genul aceasta de vis poate fi pe cât de şocant pe atât de stânjenitor. Dar, este un vis foarte comun.

Semnificația: dacă eşti dezbrăcat în vis s-ar putea să existe ceva ce te face să te simţi vulnerabil, expus sau fără ajutor. Dacă treci de uşa de la şcoală sau de la birou dezbrăcat, s-ar putea să nu fi pregătit pentru sarcinile care urmează. Din moment ce hainele sunt forma de acoperire a corpului, nuditatea implică dezvăluirea propriilor emoţii, gânduri, chiar dacă multe dintre acestea sunt inconfortabile.

În funcţie de cum te simţi în vis, apărând la un eveniment dezbrăcată spre exemplu, poate însemna nevoie de atenţie. Dacă te simţi foarte bine în propria nuditate, poate sugera că eşti total onest şi deschis cu tine dar și cu ceilalți.

Dacă în vis doar tu vezi lipsa hainelor şi nimeni altcineva, înseamnă că ești îngrijorat despre ceva ce ţine doar de gândirea ta şi nimeni nu ştie problemele tale.

Ce înseamnă dacă visezi șarpe

  7. Șarpe

Fie că aceste creaturi ne sperie sau nu, depinde de contextul în care sunt în vis pentru mai multe răspunsuri.

Semnificație: dintre toate animalele, şerpii sunt cei care apar cel mai des în vis. Visul depinde foarte mult şi de cum procesezi ideea de şerpi, dacă îţi plac sau nu. Dacă ai o viziune negativă asupra lor, şerpii pot însemna trădare, minciună, probleme. Dacă ai omorât un şarpe înseamnă că problemele au trecut. Un şarpe în vis poate însemna şi o persoană care nu are intenţii bune cu tine, un viitor duşman.

Dacă are o conotaţie pozitivă, un șarpe în vis semnifică creativitate, vindecare şi transformare. Să nu uităm că şerpii îşi pot schimba pielea, ceea ce poate simboliza că te poţi schimba, poţi evolua, ai această șansă.

Freud vedea şerpii ca un simbol al sexualităţii, deci dacă îţi e frică de şerpi în vis, se poate să îţi fie frică de intimitate sau implicare în relaţia ta.

Ce înseamnă dacă visezi dinți

  8. Dinte

Visele ce vizează dintii necesită o aprofundare adâncă, nu există o singură variantă asupra acesteia, chiar dacă, în mod popular, vizualizarea lor în vis este asociată cu ceva negativ.

Seminificație: există o multitudine de teorii despre ceea ce înseamnă dinţii în vis; una dintre acestea este că eşti îngrijorat despre propria atractivitate şi înfăţişare. Aceste vise au legătură cu vanitatea, dar pot avea legătură şi cu neputinţa de a te exprima eficient. Poate însemna că eşti înşelător sau nu eşti onest într-o anumită manieră. Totodată, căderea unui dinte poate însemna ruşine sau neputinţă.

O interpretare optimistă  este că, dacă ai văzut dinţi în vis există şanse foarte mari să primeşti bani.

 9. Test

Sunt stresante şi în viaţa reală, dar şi în vis. Sunt multe interpretări şi multe variante ale testelor în vis.

Semnificaţie: o primă explicaţie este că eşti aproape să dai un test sau să fii controlat în anumite arii din viaţa ta. Acest tip de vis are foarte mare legătură cu anxietatea şi e un semn că ai nevoie de anumite schimbări. Grija că vei pica testul sau că nu eşti pregătit are legătură cu lipsa de încredere în propriile forţe. Testarea în vis implică faptul că îţi poţi seta standardele prea sus şi sunt şanse să eşuezi.

Ce înseamnă dacă visezi că ai paralizat

 10. Paralizie

Incapacitatea de a te mişca sau de vorbi în timpul unui vis pot fi terifiante.

Semnificație: starea de paralizie în somn poate indica lupte în care te simţi prins. Asemenea vise nu sunt limitate doar la sentimentul de paralizie, ci au legătură şi cu imposibilitatea de a urca, de trece un pod, de a alerga.

Dacă eşti reţinut în timpul unui vis poate însemna că ai anumite lucruri care te împiedică să realizezi ceea ce îţi doreşti. Acest vis poate fi asociat cu lipsa banilor, probleme la locul de muncă, boală, rupturi în families au certuri cu partenerul de viaţă.

Carmen Hara subliniează că este foarte important să reţinem că nu întotdeauna visele reprezintă ceva concret, iar ca acestea sunt mult mai mult despre procesele şi trăirile pe care le experimentezi în timp ce dormi.

 

 

 

 

ADVERTISEMENT