Life

Semnul clar care îți arată că cineva îți umblă în telefon. Mulți îl ignoră și se trezesc cu datele furate

Semnul clar care îți arată că cineva îți umblă în telefon este deseori ignorat. Mai apoi, s-ar putea să te trezești cu datele furate.
15.06.2024 | 08:00
Semnul clar care iti arata ca cineva iti umbla in telefon Multi il ignora si se trezesc cu datele furate
Semnul clar care îți arată că cineva îți umblă în telefon. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Cum îți dai seama dacă cineva îți umblă în telefon? Există un semn pe care multe persoane îl ignoră, iar la final ajung să se trezească fie cu datele furate, fie cu bani lipsă de pe card.

Semnul clar care îți arată că cineva îți umblă în telefon

Trăim într-o eră a tehnologiei, care vine însă și cu anumite pericole. Deși avem acces la multe informații și putem face o mulțime de lucruri cu telefonul, iată că suntem expuși și în fața fraudelor.

ADVERTISEMENT

Nu de puține ori, băncile au emis diferite avertismente cu privire la noile metode dezvoltate de hackeri. De asemenea, experții în securitate cibernetică au venit la rândul lor cu recomandări în acest sens.

Și totuși cum îți dai seama dacă cineva îți umblă în telefon și dacă ești victima unei astfel de situații? În general, telefoanele sunt extrem de tentante pentru hackeri, având în vedere faptul că oferă aces la o cantitate uriașă de informații.

ADVERTISEMENT

Iar aici vorbim atât despre date personale, informații bancare, cât și parole la anumite conturi, inclusiv cele de socializare. Cum acționează hackerii? Infectează dispozitivul cu un malware, arată nordvpn.com.

Semnul ignorat de mulți utilizatori

Prin instalarea de keyloggeri pe telefon, un infractor cibernetic poate monitoriza activitatea și poate vizualiza în secret datele de conectare la site-uri web și aplicații. În unele cazuri, aceștia pot chiar să transforme telefoanele piratate în criptomonede, generând criptomonede pentru hackeri, în timp ce încetinesc drastic performanța dispozitivului.

ADVERTISEMENT

Cum îți dai seama dacă cineva îți umblă în telefon? Există o serie de semne, peste care poate treci cu vederea. În primul rând telefonul tău funcționează mai greu. Poate te gândești că a trecut ceva timp sau e vorba despre un update.

Adevărul e că dacă telefonul tău este lent, el poate folosi mai multe resurse pentru că programul malware lucrează pe fundal. De asemenea, aceasta ar putea fi explicația și pentru un telefon încins.

ADVERTISEMENT

Un sfat venit din partea experților este să analizăm bine și aplicațiile din telefon. Dacă vezi ceva și știi că nu ai instalat, s-ar putea să existe o problemă. Același lucru e valabil și în cazul mesajelor text, pe care știi că nu le-ai trimis.

Vârfurile de utilizare a datelor îți pot confirma faptul că cineva îți umblă în telefon. Poate nu observi, dar datele mobile sunt consumate. Astfel, a venit momentul să le verifici și să vezi dacă ești sau nu în siguranță.

În același timp, dacă observi mai multe pop-up-uri care apar pe ecran, există posibilitatea să ai pe dispozitiv un spyware sau malware. Tocmai din acest motiv, e bine să ne verificăm constant telefonul și să fim atenți la detalii.

ADVERTISEMENT