News

Semnul de circulație care bulversează șoferii români. Mulți nu știu ce reprezintă indicatorul care are un cerc roșu și o bulină albă

Indicatorul care are un cerc roșu și o bulină albă este semnul de circulație pe care nu foarte mulți șoferi români îl cunosc. Ce reprezintă acesta.
20.05.2024 | 09:22
Semnul de circulatie care bulverseaza soferii romani Multi nu stiu ce reprezinta indicatorul care are un cerc rosu si o bulina alba
Indicatorul rutier pe care mulți români îl ignoră: unde este întâlnit semnul de circulație care are un cerc roșu și o bulină albă. Sursa foto: drpciv.ro / Hepta / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Semnul de circulație prezent în mai multe locuri care îi bulversează pe șoferii români. Mulți nu știu ce reprezintă indicatorul care are un cerc roșu și o bulină albă.

Indicatorul rutier pe care mulți români îl ignoră: unde este întâlnit semnul de circulație care are un cerc roșu și o bulină albă

În țara noastră există foarte multe semne de circulație pe care șoferii le ignoră sau pur și simplu nu le cunosc. Acestea le dau mari bătăi de cap și celor mai experimentați șoferi.

ADVERTISEMENT

Persoanele care vor să obțină permisul de conducere auto trebuie să știe ce înseamnă toate indicatoare rutiere. Printre acestea avem și indicatorul care are un cerc roșu și o bulină albă.

Mulți șoferi întâmpină dificultăți atunci când îl întâlnesc. Indicatorul este amplasat doar în anumite zone. În multe situații el este însoțit de alte indicatoare explicative.

ADVERTISEMENT

Acest cerc roșu și o bulină albă reprezintă indicatorul ”Circulaţia interzisă în ambele sensuri”. El se întâlnește de regulă la intrarea pe drumurile publice și interzice accesul tuturor vehiculelor în ambele sensuri.

Indicatorul rutier poate fi însoțit de un panou adițional în care sunt precizate categoriile de autovehicule cărora nu li se adresează nici o restricție, notează cei de la DRPCIV.

ADVERTISEMENT

Acest semn face parte din categoria indicatoarele semnelor de circulație de interzicere și restricție. Ele au forma rotundă și în general sunt pe fond alb încadrat de un cerc rosu.

Excepție fac un număr mic de indicatoare cum ar fi cele de interzicere a opririi și staționării sau de terminare a sectoarelor pe care se aplica anumite restricții, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

Toate aceste semne de circulație se întâlnesc pe sectoarele de drum unde sunt interzise anumite manevre, unde este interzis accesul uneia sau a mai multor categorii de vehicule, dar și pe sectoarele de drum pe care se interzice circulația vehiculelor ce depășesc un anumit gabarit, indiferent că este vorba despre greutate, lungime sau înălțime.

ADVERTISEMENT
Englezii l-au ironizat pe Edi Iordănescu. Incredibil ce au remarcat jurnaliștii britanici: „Omul...
Englezii l-au ironizat pe Edi Iordănescu. Incredibil ce au remarcat jurnaliștii britanici: „Omul care conduce România...”
Un șofer a ajuns în chinuri groaznice la spital după ce a încercat...
Un șofer a ajuns în chinuri groaznice la spital după ce a încercat să-şi oprească un strănut. Avertismentul medicilor
Septuagenarul care a câștigat 10 miliarde la pariuri. Bărbatul este din Argeș și...
Septuagenarul care a câștigat 10 miliarde la pariuri. Bărbatul este din Argeș și a reușit să se îmbogățească
Reacţia unei turiste străine care a devenit voluntară într-un proiect unic în ţară,...
Reacţia unei turiste străine care a devenit voluntară într-un proiect unic în ţară, la Timiş: "Oamenii vor fi mai fericiți"
Câţi bani poate primi Nadia Comăneci, lună de lună, de la statul român....
Câţi bani poate primi Nadia Comăneci, lună de lună, de la statul român. Suma a fost făcută publică
Sofia Vergara a pozat nud la 51 de ani! 'Vei spune Dios Mio...
Sofia Vergara a pozat nud la 51 de ani! 'Vei spune Dios Mio (Dumnezeule!)' FOTO
Modificări la SGR din 3 iulie! Se anunță schimbări la Sistemul de Garanție...
Modificări la SGR din 3 iulie! Se anunță schimbări la Sistemul de Garanție – Returnare, transmite ReturRO
EXCLUSIV Dezvăluiri cutremurătoare făcute de Marinela Chelaru. "Nu mă mai sună nimeni." Ce...
EXCLUSIV Dezvăluiri cutremurătoare făcute de Marinela Chelaru. "Nu mă mai sună nimeni." Ce pensie incredibilă are actrița
Paste cu sos de roșii și brânză feta. Un prânz gustos și sățios
Paste cu sos de roșii și brânză feta. Un prânz gustos și sățios
Ilinca Vandici rupe tăcerea despre infidelitatea fostului ei soţ, Andrei Neacşu. „Eu nu...
Ilinca Vandici rupe tăcerea despre infidelitatea fostului ei soţ, Andrei Neacşu. „Eu nu am zis că accept, am zis că iert”
REPORTAJ Lacrimogene de campanie în Mihăilești, Giurgiu: polițiști înarmați și jandarmi au venit...
REPORTAJ Lacrimogene de campanie în Mihăilești, Giurgiu: polițiști înarmați și jandarmi au venit să oprească un protest față de primar
Pepe și Yasmine Ody, nuntă cu peripeții. Aristul a avut mari emoții înainte...
Pepe și Yasmine Ody, nuntă cu peripeții. Aristul a avut mari emoții înainte de eveniment: „I-am comandat pe un site și de patru ori mi-au trimis banii înapoi”