Life

Semnul de circulație care le dă mari bătăi de cap șoferilor care ajung în Germania. Puțini știu cât de important este

Există un semn de circulație care le poate da mari bătăi de cap șoferilor români, dar și celor străini care ajung în Germania.
30.05.2023 | 13:12
Semnul de circulatie care le da mari batai de cap soferilor care ajung in Germania Putini stiu cat de important este
Semnul de circulație care le dă mari bătăi de cap șoferilor care călătoresc în Germania. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Există un semn de circulație care pe mulți șoferi îi poate induce în eroare. Îl regăsim pe drumurile din Germania, iar forma sa poate lăsa loc de interpretări. Astfel, dacă ajungeți să îl vedeți, ar fi bine să știți ce semnificație are.

Semnul de circulație care le dă mari bătăi de cap șoferilor care ajung în Germania

Avem numeroase semne de circulație în România. Unele se înțeleg de la sine, în timp ce altele ajung să le dea mari bătăi de cap șoferilor. Și în Europa s-ar putea să regăsim anumite indicatoare care ne pot induce în eroare.

ADVERTISEMENT

Cel mai bun exemplu este acest semn de circulație regăsit pe drumurile din Germania. Despre ce este vorba? Despre un panou albastru cu alb pe care regăsim un instrument negru. Dacă treci prin Germania, cu siguranță îl vei vedea.

Ce faci în situație situație? Cei care știu mecanică își vor da seama că instrumentul negru de pe semnul de circulație este o cheie franceză. Ce spune Legea de circulație rutieră din Germania? Că respectivul semn de circulație, unde vedem o cheie neagră franceză pe un fundal albastru și alb înseamnă asistență rutieră.

ADVERTISEMENT

Practic, dacă un șofer are probleme cu mașina, acesta este informat că în apropiere poate să găsescă un service. Indicatorul rutier este de altfel unul destul de important. Asta în condițiile în care dincolo de telefonul de urgență, în acest mod, orice șofer care ajunge în Germania își poate da seama unde poate să rezolve problema pe care o are la mașină.

Semnul de circulație care le dă mari bătăi de cap șoferilor care călătoresc în Germania
Semnul de circulație care le dă mari bătăi de cap șoferilor care călătoresc în Germania

Un alt semn de circulație îi induce pe șoferi în eroare

De asemenea, cu ajutorul lui știi dacă ești aproape de un service, ori ești nevoit să îți tractezi mașina, în funcție de problema pe care o ai. Și acesta nu este singurul indicator care poate genera controverse în rândul șoferilor.

ADVERTISEMENT

Un altul este cel în care vedem un ”cerc” colorat pe valuri. Nu vă faceți griji pentru că un astfel de semn este destinat doar vehiculelor care transportă mărfuri ce pot să polueze apa.

Practic, indicatorul respectiv îi avertizează pe acești șoferi în legătură cu anumite pericole. El se regăsește de asemenea în catalogul cu indicatoare rutiere din Germania și are numărul 269.

ADVERTISEMENT

Conform sursei citate, semnul de circulație spune că ”vehiculele cu mărfuri care poluează apa sunt interzise”. Și în România găsim însă anumite indicatoare rutiere asemănătoare în diferite situații. 

ADVERTISEMENT