Alegeri 2024

Senatoare USR, despre negocierile eșuate din Coaliție privind devansarea prezidențialelor: ”Sunt doar calcule electorale”

Senatoarea USR Simona Spătaru susține că negocierile din Coaliție privind devansarea prezidențialelor sunt doar calcule politice. ”Fiecare vrea să își impună candidatul”.
26.06.2024 | 23:57
Senatoare USR despre negocierile esuate din Coalitie privind devansarea prezidentialelor Sunt doar calcule electorale
Senatoare USR, despre negocierile eșuate din Coaliție privind devansarea prezidențialelor Sursa foto: Facebook-Simona Spătaru
ADVERTISEMENT

Senatoarea USR Simona Spătaru a declarat, miercuri, că toate discuțiile și tenisunile din coaliția PSD-PNL privind devansarea alegerilor prezidențiale sunt doar simple calcule politice.

”Sunt doar calcule electorale”

Reprezentanta USR a subliniat că atât PSD, cât și PNL vor ca la alegerile prezidențiale din acest an să își impună propriul candidat.

ADVERTISEMENT

“Exact când UDMR a depus acel proiect de modificare a legii alegerilor pentru președintele României am atras atenția că în mod ipocrit nu și-au asumat acea modificare, acum iată că dezavuează total calendarul din septembrie.

Sunt cum bine spuneți calcule electorale, fiecare vrea să își impună cât poate candidatul de prezidențiale”, a declarat Simona Spătaru la B1TV.

ADVERTISEMENT

Senatoarea Simona Spătaru a afirmat că toate aceste discuții despre stabilirea datei alegerilor prezidențiale acoperă situația economică dezastruasă cu care se confruntă românii.

Potrivit reprezentantei USR ”suntem la a cincea lună cu inflația record”, în România, însă pe masa negocierilor Coaliție se află în continuare problemele legate de alegerile locale, europarlamentare, dar și prezidențiale.

ADVERTISEMENT

Simona Spătaru a transmis că în continuare sunt ”foarte mulți oameni, pensionarii care așteaptă recalcularea, ceilalți deja știu că nu primesc, părinții care au acum examene cu copiii și nu știu cum va merge educația în România pentru că mulți dintre ei nu primesc ceea ce li se datorează, nici prin buget, nici prin măsuri și toate lucrurile astea mi-ar face plăcere să fie subiectul discuțiilor noastre”.

După ce săptămâna trecută, Coaliția nu a ajuns la niciun numitor comun privind stabilirea datei prezidențialelor, liderii PSD-PNL au reluat, marți, negocierile, însă din nou ședința s-a soldat cu un eșec.

ADVERTISEMENT

PSD a propus varianta 29 septembrie-13 octombrie, însă PNL s-a opus și a cerut ca primul și al doilea tur al prezidențialelor să fie organizat pe 10 și 24 noiembrie.

„Datele propuse de Partidul Naţional Liberal sunt cele constituţionale, 10 cu 24 noiembrie. Asta e data constituţională”, a spus Rareș Bogdan, după ședința cu social-democrații.

ADVERTISEMENT