News

Fost senator PSD, condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare. În 2015, Dan Manoliu a accidentat mortal un biciclist

Dan Manoliu, fost senator PSD, a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare de către Înalta Curte de Casație și Justiție. În 2015, acesta a accidentat mortal un biciclist.
07.02.2022 | 21:45
Fost senator PSD condamnat la 2 ani de inchisoare cu suspendare In 2015 Dan Manoliu a accidentat mortal un biciclist
Dan Manoliu, fost senator PSD, condamnat la 2 ani închisoare cu suspendare după accidentarea mortală a unui biciclist. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Dan Manoliu, fost senator al Partidului Social Democrat și vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț, a fost condamnat luni de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 2 ani închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă.

Ex-parlamentarul PSD este acuzat că în anul 2015 a accidentat mortal un biciclist. Decizia ICCJ  nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel, informează Agerpres.

ADVERTISEMENT

La un an distanță de la tragedie, Manoliu a candidat pe listele PSD și a fost ales pentru un loc în Senatul României.

Dan Manoliu, fost senator PSD, condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare după accidentarea mortală a unui biciclist

Magistrații au decis ca Manoliu să stea 2 ani sub supraveghere, perioadă în care trebuie să presteze 60 de zile muncă neremunerată în folosul comunității, în cadrul Primăriei municipiului Roman.

ADVERTISEMENT

Totodată, judecătorii au dispus prelevarea de probe biologice de la fostul senator în vederea determinării profilului genetic şi înscrierii în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare.

ICCJ a luat o decizie și pe partea civilă. Astfel, magistraţii au decis ca Allianz-Ţiriac Asigurări SA să plătească daune morale rudelor bărbatului mort în urma accidentului, suma totală ridicându-se la 160.000 euro către 5 părţi civile constituite în proces.

ADVERTISEMENT

Manoliu susține că și-a pierdut cunoștința în momentul accidentului

În 21 decembrie 2015, când era vicepreședinte la Consiliul Județean Neamț, Dan Manoliu, a provocat un accident mortal, la Baratca.

Politicianul conducea un autoturism în direcţia Roman – Piatra-Neamţ, a pătruns pe contrasens şi a lovit în plin un biciclist. Impactul a fost extrem de violent, iar victima, care a suferit leziuni foarte grave, a murit la spital.

ADVERTISEMENT
  • 58 de ani avea bărbatul lovit mortal de mașina lui Dan Manoliu

Dan Manoliu afirmă că nu îşi aduce aminte cum s-a produs tragedia, deoarece şi-a pierdut cunoştinţa înainte de accident.

”Nu ştiu cum s-a întâmplat, brusc mi s-a tăiat filmul, cum se spune. A fost fie un puseu de tensiune, fie o cădere de calciu, pentru că nu îmi aduc aminte absolut nimic. M-am trezit după producerea accidentului“, declara atunci Dan Manoliu.

Dosarul social-democratului a ajuns la judecată în noiembrie 2019 iar o primă decizie în instanţă a venit după 2 ani.

Ancheta procurorilor în acest caz a durat patru ani. Dosarul a fost deschis de procurorii din Neamţ, mutat apoi la Parchetul General, după ce Dan Manoliu a fost ales, în 2016, senator PSD de Neamţ.

ADVERTISEMENT