News

Senatorul Mihai Goțiu, amenințat cu moartea de un pădurar. Ar fi fost urmărit în timp ce documenta tăierile ilegale de pădure

06.09.2020 | 13:13
Senatorul Mihai Gotiu amenintat cu moartea de un padurar Ar fi fost urmarit in timp ce documenta taierile ilegale de padure
ADVERTISEMENT

Senatorul celor de la USR, Mihai Goțiu, acuză că a primit amenințări cu moartea din partea unui pădurar, în momentul în care documenta tăierile ilegale de pădure

Parlamentarul susține că a fost victima unei tentative de intimidare, vineri, în timp ce documenta tăierile ilegale de arbori din Munții Gilăului, pe valea Someșului Rece, în județul Cluj.

ADVERTISEMENT

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, politicianul afirmă că a fost urmărit de pădurari și amenințat cu moartea.

Mihai Goțiu, amenințat cu moartea de un pădurar. Cum a fost urmărit parlamentarul

În urmă cu două zile, senatorul Mihai Goțiuși un membru al Asociației Valori Superioare s-au deplasat Munții Gilăului pentru a verifica unele suspiciuni de tăieri ilegale de arbori. Din spusele parlamentarului, aceștia au fost amenințați cu moartea chiar de pădurarul care ar trebui să păzească pădurea de hoții de lemne.

ADVERTISEMENT

”Să-ți amintești de 2 noiembrie anul trecut! Asta i-a spus un pădurar lui Horea Petrehuș, de la Asociația Valori Superioare, după ce tocmai coborâsem dintr-o pădure din Munții Gilăului, unde am descoperit urmele unor tăieri ilegale de păduri. Pe 2 noiembrie, anul trecut (2019), a fost… Sâmbătă Morților.

”Mesajul” a venit după ce același pădurar ne urmărise și la urcare și încercase să ne oprească să ajungem în pădure. De altfel, documentarea am făcut-o după ce zilele trecute am primit informații conform cărora inspectori ai Gărzii Forestiere Cluj ar fi fost amenințați pentru a stopa un control în zonă!”, a scris Mihai Goțiu pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Ulterior, USR a emis un comunicat de presă în care dezvăluie că pădurarul ar fi angajat al Ocolului Silvic Horea Apuseni, ocol silvic privat despre care presa a relatat că ar fi controlat şi protejat de deputatul PNL de Alba Corneliu Olaru, membru al Comisiei pentru Agricultură şi Silvicultură din Camera Deputaţilor.

”Pădurarii l-au urmărit şi au încercat să-l intimideze, vineri, 4 septembrie, pe senatorul USR Mihai Goţiu, în timpul documentării unor tăieri ilegale de păduri din Munţii Gilăului, pe valea Someşului Rece, în judeţul Cluj.

ADVERTISEMENT

După ce a descoperit şi a filmat cioate care prezintă indiciile unor tăieri ilegale, uneia dintre persoanele care se aflau cu Mihai Goţiu în pădure i s-a transmis (de faţă cu senatorul USR care a filmat o parte din incident) „să-şi amintească de 2 noiembrie anul trecut”, dată la care, potrivit Calendarului Ortodox, a fost Sâmbăta Morţilor.

Potrivit informaţiilor preliminarii, pădurarul ar fi angajat al Ocolului Silvic Horea Apuseni SRL, care administrează mari suprafeţe de pădure din judeţele Alba şi Cluj, ocol silvic privat despre care presa a relatat că ar fi controlat şi protejat de deputatul PNL de Alba Corneliu Olaru, membru al Comisiei pentru Agricultură şi Silvicultură din Camera Deputaţilor”, se arată în comunicatul USR.

Mihai Goțiu anunță că va sesiza organele statului

În urma acestui eveniment grav, senatorul Mihai Goțiu anunță public că va solicita un control în zona aferentă. El spune că va continuă să lupte pentru un ” DNA al pădurilor”.

”Evident, voi sesiza oficial Ministerul şi Garda Forestieră. Voi solicita un control extins în toată zona. Şi mă voi lupta ca „DNA-ul Pădurilor” să devină cât mai repede realitate. Dar, până atunci, mă bazez şi pe sancţiunea voastră: pe 27 septembrie şi pe 6 decembrie: LA VOT!

Şi să nu vă mai plângeţi că rămânem fără păduri dacă îi mai votaţi tot pe cei care susţin jefuirea şi distrugerea pădurilor, care îi acoperă pe pădurarii de genul celui care a încercat să ne intimideze azi, care blochează DNA-ul Pădurilor şi legile anti-hoţie! Şi care se mai şi aşteaptă să primească pensii speciale pentru „munca” lor „în slujba cetăţenilor”, arată Mihai Goţiu.

ADVERTISEMENT