Fotbal international

Senegal – Columbia 0-1 la CM 2018. Video. Vezi rezumatul!

28.06.2018 | 19:02
Senegal  Columbia 01 la CM 2018 Video Vezi rezumatul
ADVERTISEMENT

Senegal – Columbia 0-1 s-a jucat în ultima etapă din Grupa H a Campionatului Mondial 2018. Africanii aveau nevoie de o remiză pentru a-și asigura calificarea în optimile de finală, dar o victorie la scor i-ar fi dus pe primul loc al grupei. De partea cealaltă, columbienii erau nevoiți să câștige pentru a nu sta la mâna celeilalte partide din grupă, Japonia – Polonia.

În prima repriză, ambele formații au fost destul de prudente, iar ocaziile de gol au fost extrem de rare. În minutul 15, Sadio Mane a scăpat spre poarta columbienilor, Davinson Sanchez a intervenit prin alunecare, iar arbitrul Milorad Mazic a dictat penalty. Apoi a fost să revadă faza cu ajutorul VAR și a anulat decizia, considerând pe bună dreptate că fundașul columbian a atins mingea. Un alt moment important a avut loc în minutul 31, atunci când James Rodriguez s-a accidentat și a fost înlocuit cu Luis Muriel.

ADVERTISEMENT

Senegal – Columbia 0-1 la CM 2018

Repriza a doua a început pe aceleași coordonate, dar totuși sud-americanii au presionat mai mult și asta pentru că avea nevoie să înscrie. Un moment important a venit în minutul 60 al partidei de la Volgograd, acolo unde Polonia deschidea scorul în fața Japoniei. La acel scor, senegalezii și columbienii mergeau în optimi. Însă, în minutul 71, Yerry Mina a marcat pentru Columbia cu o lovitură de cap la un corner executat de Quintero.

Partida Senegal - Columbia s-a încheiat 0-1, în ultima etapă a Grupei H de la CM 2018
Partida Senegal – Columbia s-a încheiat 0-1, în ultima etapă a Grupei H de la CM 2018

Diun acel moment au început calculele. Columbia era pe primul loc cu 6 puncte, iar Senegal și Japonia aveau câte 4 puncte, golaveraj identic, 4-4, și remiză în meci direct. A început numărarea cartonașelor galbene, ultimul criteriu înaintea tragerii la sorți. Și cu un sfert de oră înainte de niponii aveau cu două cartonașe galbene mai puțin decât africanii.

ADVERTISEMENT

În final, oamenii lui Aliou Cisse s-au aruncat în atac în încercarea disperată de a marca golul egalizator, dar nimic nu s-a mai întâmplat și s-a încheiat Senegal – Columbia 0-1 la CM 2018.

Columbia a câștigat grupa H cu șase puncte, în timp ce senagalezii au încheiat pe poziția a treia cu patru puncte, la fel ca japonezii, dar au părăsit competiția din cauza numărului mai mare de cartonașe galbene primite în tot turneul final.

ADVERTISEMENT