Fotbal international

Senegal la Campionatul Mondial 2018. Lotul Senegalului, programul şi cote la pariuri

10.06.2018 | 11:44
Senegal la Campionatul Mondial 2018 Lotul Senegalului programul si cote la pariuri
Senegal la Campionatul Mondial 2018. Este la a doua prezenţă la un turneu final de CM

Senegal la Campionatul Mondial 2018 reprezintă doar a doua prezenţă a “Leilor din Teranga la competiţia majoră a echipelor naţionale din lume. Dar singura dată când a ajuns la un Mondial, în 2002, a făcut o figură senzaţională, terminând turneul pe un incredibil loc 7.

A fost cel mai bun an din istoria echipei naţionale a acestui stat, pentru că a jucat şi finala Cupei Africii pe Naţiuni, pe care a pierdut-o. Senegal a dat fotbalişti interesanţi, dar nu a avut niciodată, cu excepţia acelui an 2002, anvergura unui Camerun, Nigeria sau Ghana, ca să nu mai vorbim de ţările maghrebiene din Africa, mult mai prezente cu lumea bună a unui Mondial (Algeria, Maroc, Tunisia, Egipt).

Cum s-a calificat Senegal la Campionatul Mondial 2018

Senegal a intrat în preliminariile CM zona africană începând cu al doilea tur şi a avut în faţă un adversar facil în drumul calificării în grupele finale. A învins acasă cu 3-0 şi a remizat, 2-2, cu Madagascar. În faza celor cinci grupe Senegal a fost alături de Africa de Sud, Burkina Fasso şi Insulele Capului Verde. Doar câştigătoarele acestor grupe au obţinut biletele pentru Rusia. Senegal a câştigat grupa D de o manieră categorică. Patru victorii şi două remize, ambele cu Burkina Fasso, golaveraj 10-3.

Lotul naţionalei Senegalului la Campionatul Mondial 2018

Senegalul nu va face, cu siguranţă, turism la Mondialul din Rusia. Va fi o echipă greu de bătut, pentru că are o generaţie cu mulţi jucători de valoare, aceştia evoluând la cluburi de top din Europa. Se remarcă în special fundaşul central de la Napoli, Koulibaly şi atacanţii Sadio Mane de la Liverpool, Keita Balde de la AS Monaco şi Mbaye Niang de la AC Milan. Cu alte cuvinte, Senegal are atac de forţă şi apărare greu de depăşit.

Senegal, una dintre cele cinci reprezentante ale Africii la turneul final din Rusia e considerată cea mai puternică dintre ele. Se poate bate la locul 2
Senegal, una dintre cele cinci reprezentante ale Africii la turneul final din Rusia e considerată cea mai puternică dintre ele

PORTARI: Khadim Ndiaye (Horoya AC), Abdoulaye Diallo (Rennes), Alfred Gomis (Torino)

FUNDAŞI: Kara Mbodji (Anderlecht), Kalidou Koulibaly (Napoli), Moussa Wague (Eupen), Saliou Ciss (Angers), Youssouf Sabaly (Bordeaux), Lamine Gassama (Alanyaspor), Armand Traore (Nottingham Forest), Salif Sane (Hannover 96)

MIJLOCAŞI: Pape Alioune Ndiaye (Stoke), Idrissa Gueye (Everton), Cheikhou Kouyate (West Ham), Cheikh N’Doye (Birmingham)

ATACANŢI: Sadio Mane (Liverpool), Diao Balde Keita (Monaco), Ismaila Sarr (Rennes), Diafra Sakho (Rennes), Moussa Konate (Amiens), Mame Biram Diouf (Stoke), Mbaye Niang (AC Milan)

Vedeta naţionalei Senegalului la CM 2018

Este greu de ales între Kalidou Koulibaly şi Sadio Mane, dar zicem totuşi atacantul lui FC Liverpool, pentru că întotdeauna atrage cel care bagă minge în poartă şi nu cel care o respinge. Aşadar Sadio Mane are 26 de ani şi acum joacă la FC Liverpool.

Sadio Mane este vedeta naţionalei Senegalului şi unul dintre cei mai buni jucători din lotul lui FC Liverpool
Sadio Mane este vedeta naţionalei Senegalului

A început urcuşul european în Franţa, la Metz, de unde în 2012 a ajuns în Austria la Red Bull Salzburg, unde a stat doi ani şi a fost printre cei mai buni jucători. În 2014 avea să fie transferat de Southampton, pentru suma de 15 milioane euro. Aici s-a remarcat şi prin faptul că a reuşit să înscrie în ultima etapă de campionat, la succesul cu 6-1 acasă în faţa lui Aston Villa, un hat-trick pe parcursul a numai două minute, nou record la acest capitol pentru Premier League.

În vara lui 2016 Liverpool a plătit 42 de milioane de euro şi l-a adus pe Mane pe Anfield Road, unde s-a adaptat foarte repede şi a devenit unul dintre oamenii de bază ai echipei. În 56 de meciuri pentru The Reds a marcat 23 de goluri. La echipa naţională este din 2012 şi în 49 de apariţii a semnat 14 goluri.

Selecţionerul naţionalei Senegalului la Campionatul Mondial 2018

Selecţionerul Senegalului nu este un străin, ci un fost internaţional autohton în vârstă de 42 de ani şi se numeşte Aliou Cisse. Ca fotbalist reperele cele mai importante ar fi două cluburi din Anglia, Birmingham şi Portsmouth, dar între 1998 şi 2001 a jucat 43 de meciuri pentru actuala forţă a fotbalului francez, PSG.

Aliou Cisse este selecţionerul Senegalului din 2012 şi a jucat de 35 de ori în naţionala ţării sale
Aliou Cisse este selecţionerul Senegalului din 2012

Între 1999 şi 2005 a fost selecţionat de 35 de ori în echipa naţională şi a fost membru al delegaţiei la Mondialul din 2002 din Japonia şi Coreea de Sud. Este pe banca echipei naţionale din 2012. În acel an de glorie 2002 a venit şi cea mai mare dramă din viaţa sa: mai mulţi membri ai familiei şi-au pierdut viaţa în cel mai catastrofal accident naval nemilitar petrecut în istoria marinei, 1863 morţi, doar 64 de supravieţuitori.

Programul naţionalei Senegalului la Campionatul Mondial 2018

19 iunie, ora 15:00 – Polonia – Senegal (Moscova, Spartak)

24 iunie, ora 18:00 – Japonia – Senegal (Ekaterinburg)

28 iunie, ora 17:00 – Senegal – Columbia (Volgograd)

Obiectivele naţionalei Senegalului la Campionatul Mondial 2018

Senegal are câteva nume grele şi poate spera să se bată pentru unul dintre primele două locuri, la fel de bine cum ar putea să încheie pe 3 sau pe 4, pentru că aproape totul este posibil în grupa H. Însă selecţionerul Aliou Cisse spune că principalul obiectiv este ca Senegalul să joace un fotbal frumos, de calitate, să arate că merită prezenţa la un turneu final de Mondial.

Palmaresul naţionalei Senegalului la Campionatul Mondial

Este unul foarte scurt, cu singura prezenţă din 2002, dar ceea ce a realizat acolo a depăşit orice închipuire. Senegal avea să devină a doua echipă africană după Camerun în 1990 care ajunge în sferturile de finală ale unui Mondial, performanţă pe care a mai atins-o şi Ghana în 2010. Senegal făcea parte dintr-o grupă în care nimeni nu îi dădea nici o şansă.

Campioana mondială Franţa, Danemarca şi Uruguay părea misiune imposibilă, însă minunea s-a produs. 1-0 cu campioana mondială Franţa, 1-1 cu Danemarca şi 3-3 cu Uruguay, după ce Senegal a avut 3-0. În 16-imi 2-1 după prelungiri cu Suedia şi Senegal a dat de altă revelaţie în sferturi: Turcia. Aici s-a oprit povestea de necrezut a Senegalului la prima sa participare la un Mondial. Un mare merit l-a avut şi antrenorul francez Bruno Metsu.

Ce cotă are Senegal la pariuri la Campionatul Mondial 2018

Senegal se află pe locul 18 la câştigarea competiţiei, cu o cotă de 180,00. Însă la capitolul care echipă africană va avea cele mai bune rezultate Senegal e prima cu o cotă de 3,30, urmată de Nigeria, 3,40 şi Egipt, 3,50. În privinţa câştigării grupei H Senegal e a treia favorită după Polonia şi Columbia, cu o cotă de 3,50, iar pentru a prinde unul dintre primele două locuri are 1,90.