Sport

Sentinţa care îi dă fiori lui Florinel Coman pentru permisul de conducere din Ucraina! Închisoare cu executare într-un caz identic

Precedent periculos pentru Florinel Coman, care ar putea primi o pedeapsă cu executare după ce a condus cu un permis obținut în Ucraina.
25.09.2021 | 17:20
Sentinta care ii da fiori lui Florinel Coman pentru permisul de conducere din Ucraina Inchisoare cu executare intrun caz identic
Sentinţa care îi dă fiori lui Florinel Coman pentru permisul de conducere din Ucraina! Închisoare cu executare într-un caz identic. Sursă foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Ancheta în cazul lui Florinel Coman trenează de nu mai puțin de opt luni de zile, dar fotbalistul celor de la FCSB are toate motivele să se teamă că ar putea primi o sentință defavorabilă.

Mijlocașul ofensiv al lui Edi Iordănescu riscă o pedeapsă cu executare, conform legii, dacă se dovedeşte că permisul său, obţinut în Ucraina, era fals. Recent s-a dat o sentinţă într-un caz aproape identic, iar inculpatul a primit un an de închisoare.

ADVERTISEMENT

Florinel Coman ar putea ajunge la închisoare. Mircea Nebunu’, pedeapsă cu executare într-un caz aproape identic

Florinel Coman este accidentat în acest moment însă problemele din afara terenului ar putea să îl țină pe bară și mai mult timp. Temutul interlop și cap al grupării Clanul Sportivilor, Mircea Nebunu’, a fost prins la volan cu permis de conducere emis în Ucraina, care nu este valabil pe teritoriul României. S-a dovedit că respectivul act este fals.

Mircea Nebunu a primit o condamnare cu executare de un an și o lună, de la prima instanţă, însă sentința nu este definitivă. Acest caz pune și mai mare presiune pe procurorii care judecă speța lui Florinel Coman, iar cariera jucătorului de doar 23 de ani ar putea fi în mare pericol.

ADVERTISEMENT

Lucrurile au luat turnură incredibilă pentru Florinel Coman după ce a fost prins de poliție la volan conducând cu 165 de km/oră pe Autostrada Soarelui. Jucătorul a prezentat un permis obţinut în Ucraina, care nu e valabil pe teritoriul României. Mai mult, anchetatorii vor să afle dacă actul prezentat de fotbalist este fals.

Care este stadiul anchetei în cazul lui Florinel Coman

Autoritățile române au colaborat cu cele din Ucraina în încercarea de a afla dacă fotbalistul a făcut vreo școală de şoferi acolo pentru a dobândi permisul de conducere şi cum a intrat în posesia acestuia.

ADVERTISEMENT

Permisul internațional eliberat în Ucraina și nerecunoscut în Uniunea Europeană ar fi trebuit să fie obținut legal de Florinel Coman doar în urma unui examen care s-ar fi putut desfășura doar pe teritoriul vecinilor.

O altă ipoteză e faptul că Florinel Coman a obținut acest permis de conducere prin mită, o practică întâlnită printre cetățenii români care încearcă să fenteze calea legală. Doar în ultimul an se pare că au fost cel puțin 15 astfel de cazuri deconspirate.

ADVERTISEMENT

Cât costă un permis fals în Ucraina. Florinel Coman riscă închisoarea pentru un pumn de bani

Polițiștii de la Serviciului Rutier al Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi au vorbit despre această „modă” pentru adevărul.ro: „Observăm, într-adevăr, o tendință de creştere, însă nu doar a permiselor falsificate ci şi a altor documente auto.

De exemplu, am găsit un şofer cu certificatul maşinii fals. Multe permise false sunt din Republica Moldova, dar nu numai. Am identificat documente false ce proveneau şi din Ucraina, Cipru sau Italia”, a declarat subcomisarul Mihai Şoric.

Conform sursei citate, în Ucraina permisul de conducere ar putea fi obținut pentru o sumă ridicolă cuprinsă între 600 și 800 de euro, mai puțin decât costul unei școli de șoferi.

Răzvan Raț spune că Florinel Coman nu avea cum să obțină permisul în Ucraina

„Ucrainianul” Raț a comentat în exclusivitate pentru FANATIK incidentul în care a fost implicat Florinel Coman, locuind în Ucraina nu mai puțin de zece ani: „Florinel Coman teoretic și practic nu are cum să își ia permisul în Ucraina atâta timp cât nu are un permis de rezidență sau de muncă. Și asta e valabil în orice țară din lume, nu doar în Ucraina. Bănuiesc că e logic.

Sincer nici nu mă intersează absolut deloc. Și nu mă ascund. Teoretic ăsta ar fi marele impediment: nu ai cum să dai de permis în limba engleză în Ucraina. După logica mea nu prea are cum. Nu ai cum să îți iei rezidență în Ucraina într-o lună. Teoretic nu ai cum. Nu știu cum s-a întâmplat chestia asta. Probabil o să fie o anchetă”.

Gigi Becali a sărit în apărarea lui Florinel Coman

FANATIK a aflat în exclusivitate că Florinel Coman l-a sunat disperat pe patronul Gigi Becali în miez de noapte după ce a fost oprit de poliție în luna februarie a acestui an, apăsat de rușine și regrete: „I-am spus «Florinele, ăia care dau pe tine 20 de milioane se interesează cu totul despre tine. Îi interesează lucrurile astea». Lui i-a fost jenă mai mult de viteză. «Mi-e ruşine şi de dumneata, şi de MM». Era foarte supărat”, a declarat Becali pentru Realitatea Plus.

Gigi Becali a dat deja și sentința în cazul lui Florinel Coman și nu crede în ruptul capului că acesta ar putea fi condamnat: „El are un carnet, dar luat în altă țară. Un carnet este valabil și în Africa! Când au verificat milițienii în baza de date, el nu este înregistrat, că n-a luat la noi. Dacă el, milițianul din Brăila, o să zică că nu e permis, dacă nu e scris pe românește. O să-i dea probabil un an de închisoare cu suspendare. Și care-i problema?”.

Tot patronul FCSB susține că Florinel Coman a dobândit permisul de conducere în urma unui examen în limba engleză în Ucraina: „Eu am vorbit cu Florinel și a zis că el a dat examen în engleză. I-am zis: „bă, tu ai luat la mișto carnetul?” și el mi-a zis „nu, nea Gigi, am dat examen în engleză în Ucraina!”.

  • 1 an și 1 lună cu executare a primit interlopul Mircea Nebunu’ după ce a condus cu permis de conducere emis în Ucraina
  • 1-5 ani de închisoare e pedeapsa înscrisă în Codul Penal pentru conducerea fără permis

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Academica Clinceni: 1,78 este cota pentru „peste 2,5 goluri marcate”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT