News

Sentință pentru doi frați care și-au ucis tatăl pentru a-și apăra mama. Unul a fost achitat, celălalt merge la închisoare

Doi frați din Italia au primit sentințele într-un proces în care au fost judecați pentru uciderea tatălui lor, unul dintre ei fiind achitat, celălalt condamnat la închisoare.
27.11.2022 | 11:18
Sentinta pentru doi frati care siau ucis tatal pentru asi apara mama Unul a fost achitat celalalt merge la inchisoare
Familia Scalamandre, distrusă de violența domestică/ Sursă foto: Rotalianul.com
ADVERTISEMENT

Un italian a fost ucis în urmă cu doi ani de către cei doi fii ai săi, care anterior ceruseră poliției să instituie un ordin de protecție împotriva acestuia din cauza violențelor la care era supusă mama lor, scrie Corriere della Sera, preluată de observatornews.ro.

La capătul procesului care a urmat, unul dintre frați a fost condamnat la 21 de ani de închisoare, iar celălalt a fost achitat.

ADVERTISEMENT

Exasperați de bătăile pe care mama lor le primea de la tată, Alessio și Simone Scalamandre au mers inițial la poliție, unde au reușit să obțină un ordin de protecție.

Însă agresorul a ignorat ordinul și a venit la domiciliul familiei din Genova, pe 10 august 2020, unde a cerut celor doi frați să-și retragă plângerea împotriva lui.

ADVERTISEMENT

Discuțiile au degenerat, iar unul dintre cei doi frați, Alessio, în vârstă de 30 de ani, și-a lovit tatăl cu făcălețul până când acesta a murit.

Instanța a decis că celălalt frate, Simone, a avut o implicare minoră în această tragedia și a fost achitat, însă Alessio a fost trimis la închisoare pentru 21 de ani. Decizia este definitivă. În primă instanță, și Simone fusese condamnat la 14 ani de închisoare.

ADVERTISEMENT

Sunt fericit pentru că judecătorii m-au crezut, dar în același timp sunt întristat de faptul că fratele meu a fost condamnat la 21 de ani de închisoare”, a declarat Simone Scalamandre.

După achitare, Simone (22 de ani) a relatat că a cerut ajutorul poliției în mai multe rânduri pentru a pune capăt violențelor tatălui său.

ADVERTISEMENT

Acțiunea lor a fost întotdeauna limitată. Polițiștii înșiși au regretat că nu ne-au putut ajuta mai mult. Dacă s-ar fi acordat mai multă atenție acestui caz, eu și familia mea nu am fi fost în această situație”, a mai spus tânărul.

ADVERTISEMENT
Tags: