Sport

Sentință periculoasă pentru Răzvan Burleanu. FRF riscă dizolvarea. Adrian Mititelu: ”Tribunalul tocmai ce a decis că Răzvan Burleanu nu este președinte!”. Prima reacție oficială a FRF

FRF vrea să intre în legalitate, însă instanța a respins cererea prin care solicită modificări în actele constitutive. Contestatarii lui Răzvan Burleanu au ieșit la atac
04.07.2024 | 19:46
Sentinta periculoasa pentru Razvan Burleanu FRF risca dizolvarea Adrian Mititelu Tribunalul tocmai ce a decis ca Razvan Burleanu nu este presedinte Prima reactie oficiala a FRF
FRF vrea să intre în legalitate, însă instanța a respins cererea prin care solicită modificări în actele constitutive. Contestatarii lui Răzvan Burleanu au ieșit la atac Colaj foto: Fanatik/sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, nu se poate bucura pe deplin de performanța naționalei la EURO 2024. Federația Română de Fotbal se confruntă cu un proces de lungă durată, prin care este contestată funcționarea ilegală. Tribunalul București a dat joi, 4 iulie, o sențință devastatoare, pe care Dumitru Dragomir a anticipat-o cu o zi mai devreme, într-o ediție a emisiunii MAX Profețiile lui Mitică, moderată de Horia Ivanovici.

UPDATE: Reacția FRF după decizia Tribunalului București

Federația Română de Fotbal s-a lovit de refuzul Tribunalului București, potrivit deciziei anunțate joi, 4 iulie. Forul care conduce fotbalul românesc a formulat o cerere prin care a solicitat modificări de acte constitutive, însă judecătorii au decis cererea ca neîntemeiată.

ADVERTISEMENT

FRF a oferit o primă reacție oficială prin Departamentul Juridic. Oficialii de la Casa Fotbalului au depus deja apel la decizia Tribunalului București. Recursul va fi judecat de Curtea de Apel București.

Totodată, a venit și răspunsul pentru Adrian Mititelu, care susține că „FRF funcționează ilegal”, dar și că „Răzvan Burleanu nu este președintele FRF”. Departamentul juridic al FRF a făcut trimitere către mențiunile din Registrul Federațiilor cu privire la Statutul FRF în vigoare, respectiv și mandatul Președintelui FRF.

ADVERTISEMENT

„Este lipsit de orice dubiu că FRF funcționeaza și a funcționat deplin legal. Orice persoană interesată poate verifica în mod simplu veridicitatea acestor afirmații, lecturând mențiunile din Registrul Federațiilor cu privire la Statutul FRF în vigoare, respectiv și mandatul Președintelui FRF.

Dezinformările lansate în spațiul public privind ‘funcționarea ilegală a Federației’, ‘anularea mandatului Președintelui’ etc., reprezintă afirmații factuale false, făcute cu rea-credință, și atrag răspunderea civilă a persoanei care le emite, respectiv propagă fără verificare”, se arată pe site-ul oficial al FRF.

ADVERTISEMENT

Sentință periculoasă pentru Răzvan Burleanu

Concret, judecătorii de la Tribunalul București, Secţia a-V-a Civilă, au respins cererea formulată Federaţia Română de Fotbal, de modificări acte constitutive, ca neîntemeiată. Sentința poate fi atacată cu apel în termen de 5 zile de la comunicare.

„Federația este total nelegal constituită. Domnul Horia, ține minte ce spun. N-ai văzut. Pe 4 iulie acum, se judecă și dacă federația pierde, e o nenorocire. Legalitatea Federației Române de Fotbal (n.r. proces deschis de trei cluburi, conform acestuia). Eu care am fost vicepreședintele Federației, spun că e ilegal constituită.

ADVERTISEMENT

Să nu discutăm, că după se interesează lumea și poate strică cursul procesului. Nu vreau să.. Pfoai de capul meu. Nu, dar atunci îi da Gigi în judecată pentru măsurile pe care le-au dat. S-ar putea să fie bombă nucleară. Pe 4 iulie, da”, a declarat Dumitru Dragomir.

Adrian Mititelu: ”Burleanu și compania au uzurpat Federația!”

ACS Tenis Club Pamira, Asociația Fotbal Club Rapid București (AFC Rapid) și FCU 1948 Craiova Fotbal Club SA sunt cele trei cluburi care au contestat în instanță legalitatea funcționarii FRF.

Este un proces foarte întortocheat, iar contestatarii FRF consideră că decizia Tribunalului București va produce un adevărat cutremur la vârful Federației conduse din 2014 de Răzvan Burleanu. Șeful Federației este la al treilea mandat.

Patronul FCU Craiova, Adrian Mititelu, a reacționat pe contul său de Facebook: ”Tribunalul București tocmai ce a decis că Răzvan Burleanu nu este președinte! A trebuit să treacă 12 ani să se facă dreptate! În acest moment Federația funcționează în afara legii! Burleanu și compania au uzurpat Federația!”.

Reacția Federației: ”FRF a formulat deja apel”

Din informațiile FANATIK, FRF a făcut o cerere la instanță pentru a intra în legalitate, cu toți membri afiliați. ”A fost o procedura administrativă, necontencioasă, care poate fi reluată oricând, pentru punerea în acord a înregistrărilor din registrul federațiilor cu decizia RIL 19/2023”, spun cei de la Federație.

Departamentul Juridic al FRF a remis joi seară, 4 iulie, și un comunicat oficial: ”Această decizie este nedefinitivă, FRF formulând deja apel ce va fi judecat de Curtea de Apel București, și oricum lipsită de autoritate de lucru judecat, fiindcă nu privește o dispută, un litigiu, ci o procedură administrativă (necontencioasă).

Este lipsit de orice dubiu că FRF functioneaza și a functionat deplin legal.

Orice persoană interesată poate verifica  în mod simplu veridicitatea acestor afirmații, lecturând mențiunile din Registrul Federațiilor cu privire la Statutul FRF în vigoare, respectiv și mandatul Președintelui FRF.

Dezinformările lansate în spațiul public privind “funcționarea ilegală a Federației”, “anularea mandatului Președintelui” etc., reprezintă afirmații factuale false, făcute cu rea-credință, și atrag răspunderea civilă a persoanei care le emite, respectiv propagă fără verificare”.

FRF a fost dată în judecată de președintele AFC Progresul, Tudor Iacov. Acesta contestă faptul că la alegerile la care Răzvan Burleanu a fost ales președinte au votat reprezentanți ai unor cluburi care nu erau afiliați la FRF.

Tudor Iacov: ”Avocatul lui Mititelu a cerut un curator pentru a reorganiza FRF”

Contactat de FANATIK, Tudor Iacov a precizat: ”Răzvan Burleanu a convocat în secret o Adunare Generală Extraordinară la 4 aprilie, cu membrii înscriși în Registrul special. În prima zi nu a fost nimeni, a doua zi au fost 13 membri, dintre care Unirea Dej și ACS FC Dinamo, a lui Nicolae Badea.

S-au mai prezent opt Licee Sportive și trei Cluburi Sportive Școlare. Au dezafiliat toți membrii care mai apăreau în registru și afiliează toți 278 de membri, care nu erau trecuți în niciun registru și care au continuat să voteze ani de zile la toate Adunările Generale, inclusiv la alegerile din 2022, 2018, 2014, de când e Burleanu în funcție”. 

Tudor Iacov a adăugat: ”FRF s-a dus în instanță și a cerut modificarea actelor constitutive. Între timp s-a dat un recurs în interesul legii, în 13 decembrie 2023, care spune că orice federație sportivă națională nu poate să funcționeze decât cu membrii înscriși în registru special.

Burleanu și-a dat seama că în toți anii ăștia, inclusiv Mircea Sandu, au acționat și funcționat cu încălcarea gravă a legii. Avocatul lui Adrian Mititelu a cerut un curator pentru a reorganiza Federația. Sunt două variante: ori se numește un curator ori se dizolvă Federația și se face alta, pe bază legală. E prima dată în instanțele din România în care Federația Română de Fotbal e pusă la punct și e obligată să respecte legea”.

Mitica Dragomir, VERDICT in RAZBOIUL Gigi Becali - Razvan Burleanu

ADVERTISEMENT