News

Sentință redusă pentru bărbatul care a ucis o profesoară, în Cernavodă. Filmul crimei șocante

Curtea de Apel Constanța a decis ca bărbatul care a ucis-o pe profesoara din Cernavodă să aibă o sentință redusă față de prima condamnare.
29.05.2023 | 20:50
Sentinta redusa pentru barbatul care a ucis o profesoara in Cernavoda Filmul crimei socante
Sentință redusă pentru bărbatul care a ucis o profesoară, în Cernavodă. Colaj Fanatik.ro/ Sursa foto: Focus Press
ADVERTISEMENT

Sentință redusă pentru bărbatul care a ucis o profesoară în Cernavodă, în urmă cu doi ani. Criminalul a aflat câți ani va petrece în spatele gratiilor, după ce Curtea de Apel Constanța a decis ca acesta să primească o pedeapsă mai mică față de prima condamnare, dată de Tribunalul Constanța.

Criminalul din Cernavodă va sta mai puțin în spatele gratiilor

Astfel, a fost admisă cererea de apel a bărbatului cercetat pentru omor calificat, iar sentința a fost redusă de la 25 de ani la 20 de de închisoare. Această condamnare a fost contopită cu o altă pedeapsă, de șapte ani de închisoare pentru tâlhărie calificată.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, magistrații au decis ca bărbatul să stea 22 de ani și patru luni în spatele gratiilor, după ce în toamna anului 2022, Romică Cosmin Hărăbor primise o condamnare de 27 de ani și patru luni de închisoare. Ulterior, bărbatul a atacat decizia cu apel. Acum, hotărârea magistraților este definitivă.

Filmul crimei șocante. Cum a fost ucisă profesoara din Cernavodă

Romică Cosmin Hărăbor a primit pedeapsa închisorii, după ce în aprilie 2021 a omorât o profesoară, în orașul Cernavodă. Femeia l-a angajat pe acesta să îi amplaseze termopanele într-un apartament.

ADVERTISEMENT

După ce și-a terminat treaba, bărbatul a pus la cale un plan prin care dorea să sustragă cheile de la locuința femeii, vrând apoi să pătrundă în apartament, când profesoara nu era acasă, pentru a fura diverse lucruri.

Astfel, Hărăbor a sunat-o pe femeie și i-a spus că ar vrea să verifice ceva la lucrarea pe care tocmai o terminase la ea în apartament. Profesoara l-a primit, dar ulterior și-a dat seama că bărbatul voia să îi fure cheile.

ADVERTISEMENT

Aceasta ar fi început să strige după ajutor, moment în care bărbatul a atacat-o și a strangulat-o cu o chingă, după care i-a furat o sumă de bani, mai multe carduri și telefonul mobil. Victima a fost găsită în urma unei sesizări pe care sora ei a făcut-o la Poliție, deoarece nu mai reușea să o contacteze.

La fața locului au ajuns pompierii, care au pătruns în locuință și au descoperit cadavrul profesoarei. Criminalul a ucis-o, i-a legat mâinile la spate și după ce a furat tot ce a găsit, a fugit.

ADVERTISEMENT

El a fost găsit de polișițiști în zona localității Deleni, vomitând pe marginea unui drum, după ce ar fi înghițit otravă pentru șobolani și antigel. Ulterior, a fost reținut de oamenii legii pentru omor calificat, iar apoi a ajuns în arest preventiv.

ADVERTISEMENT