Sporturi

SENZAŢIONAL! Un român e omul care l-a dus pe Murray pe locul 1!

Ascensiunea din acest an a scoţianului Andy Murray în fruntea ierarhiei mondiale a tenisului masculin, care a însemnat sfîrşitul domniei sîrbului Novak Djokovic după 223 de săptămîni de...
23.11.2016 | 00:03
SENZATIONAL Un roman e omul care la dus pe Murray pe locul 1

Ascensiunea din acest an a scoţianului Andy Murray în fruntea ierarhiei mondiale a tenisului masculin, care a însemnat sfîrşitul domniei sîrbului Novak Djokovic după 223 de săptămîni de supremaţie, a fost cu adevărat fenomenală.

Însuşi fostul lider mondial recunoştea cu francheţe, după ce a fost executat în ultimul show al anului, finala Turneului Campionilor, la Londra, că Murray se află pe primul loc absolut meritat.

A avut mari probleme cu spatele şi a fost operat

Nimic nu prevestea la începutul anului acest salt extraordinar al scoţianului. Cotidianul “Daily Mail” a făcut o amplă analiză a acestei creşteri pe toate planurile a lui Murray, dezvăluind care au fost secretele acestei ascensiuni.

murray1epa_2235371b

Pe primul loc se află utilizarea unui aparat care ajută enorm în îmbunătăţirea flexibilităţii şi a forţei coloanei vertebrale, numit GYROTRONIC şi care este invenţia unui român, Iuliu Horvath.

Murray a avut de-a lungul carierei sale destule momente în care a trebuit să rămînă în afara terenului, ca urmare a durerilor de spate, o sensibilitate care i-a creat multe neplăceri şi l-a condus în 2013 pînă la intervenţia chirurgicală.

Din momentul în care a început să lucreze sub îndrumarea Teresinei Goheen, o fostă balerină din  SUA, acum devenită instructor de Gyrotronic, situaţia s-a schimbat radical şi Andy este, probabil, la această oră cel mai flexibil jucător din circuitul ATP.

Mîncare fără gluten şi cu sushi

La acesta s-a adăugat schmbarea tipului de alimentaţie, urmînd modelul Djokovic, de a elimina orice urmă de gluten, care este un mare consumator de energie. Consumînd produse fără gluten şi sushi Murray şi-a eliberat o mare cantitate de energie în corp, fapt care l-a ajutat să treacă foarte uşor peste epuizarea unui meci de durată, aşa cum s-a întîmplat chiar în semifinala de la Turneul Campionilor contra canadianului Milos Raonic, o întrecere formidabilă, care a durat peste trei ore.

Cine este Iuliu Horvath

Inventatorul Gyrotronic este un român născut în 1942 la Timişoara, pe nume Iuliu Horvath. Inexplicabil, tabloidul englez îl trece drept ungur, neamintind nici o legătură cu România. Horvath a practicat în tinereţe înot şi gimnastică, pentru a se dedica apoi baletului la Opera din Timişoara. În 1972, cu prilejul unui turneu în Italia, a rămas acolo, de unde a plecat în SUA, cerînd azil politic. În SUA a activat ca dansator la Opera din New York, apoi la Radio Music Hall şi la Houston Ballet. A terminat însă brusc această carieră ca urmare a unei grave accidentări suferite la spate. A plecat în Insulele Virgine şi s-a reîntors la New York după şapte ani.

3aa2c95a00000578-3958416-image-a-45_1479769846656

Yoga pentru dansatori

Cînd s-a întors era complet vindecat şi inventase aparatul care avea să revoluţioneze viaţa multor persoane cu suferinţe de spate. Multe vedete de la Hollywood folosesc deja Gyrotronic, printre ele aflîndu-se Madonna şi Liv Tayler. Ce este acest Gyrotronic? Este un aparat care permite utilizarea mişcărilor trimidensionale, incorporînd tehnici din gimnastică, înot, yoga, dans şi Tai-Chi. Inventatorul său, Iuliu Horvath, explică modul în care a ajuns să inventeze acest sistem: “Caracatiţa, maimuţa şi pisica au fost modelele mele de la care am plecat, datorită faptului că ele se pot mişca în toate direcţiile cu uşurinţă. Fiinţa umană are restricţii evidente de mişcare, dar eu pot să-i dau libertatea completă. Eu vreau muzică şi poezie în corpul uman, nu luptă. Am descoperit toate aceste principii şi energia Kundalini în timpul durerilor şi suferinţelor mele uriaşe şi le-am experimentat pe mine pînă la vindecarea completă”.

CLICK SUS PENTRU GALERIE FOTO CU GYROTRONIC

CIFRELE LUI ANDY MURRAY 

44 de titluri, dintre care 3 Grand Slam şi două medalii olimpice de aur