Sport

“Începe sezonul uraganului Cristiano în Europa”. Statisticile care fac să viseze pe toți fanii lui Juventus

13.03.2019 | 12:11
Incepe sezonul uraganului Cristiano in Europa Statisticile care fac sa viseze pe toti fanii lui Juventus

“Începe sezonul uraganului Cristiano în Europa” – scrie cotidianul As după senzaționala partidă făcută marți seară de vedeta lui Juventus în returul optimilor de finală ale Champions League, încheiată cu victoria cu 3-0 și calificarea în sferturi. Cristiano Ronaldo a marcat toate golurile și conform statisiticilor prezentate de cotidianul spaniol As acum toți fanii lui Juventus pot visa până departe.

Senzaționalele statistici ale lui Cristiano Ronaldo în Champions League

Într-adevăr, nu există jucător care să aibă un asemenea randament în Champions League ca și Cristiano Ronaldo. Dincolo de epitete, de metafore, de orice aspect de factură jurnalistică se află, imuabile și imposibil de întors pe toate fețele, cifrele tuturor reușitelor lui Cristiano Ronaldo în cea mai importantă competiție întercluburi continentală.

triple Ronaldo
goluri marcate în Champions

Sunt cifre care îi conferă pe bună dreptate epitetele de marțian, extraterestru, monstruos starului lusitan, care are realizări absolut fantastice în Champions League. Cristiano are nu mai puțin de opt partide în Champions în care a înscris cel puțin trei goluri, ultima fiind acum în tricoul lui Juventus, celelalte șapte cu Real Madrid. Cele mai multe goluri într-un singur joc le-a înscris în sezonul 2015-2016, în grupe, în poarta suedezilor de la Malmo, cărora le-a dat patru goluri.

Statistici Cristiano Ronaldo. 124 de goluri din grupe până în finale.
Statistici Cristiano Ronaldo. 124 de goluri din grupe până în finale.

Atletico Madrid, victima preferată pentru hat-trick

Este pentru prima dată când reușește un hat-trick în optimi de finală. Precedentele șapte erau împărțite astfel: patru în grupe, două în sferturi și unul în semifinale. Niciodată nu a reușit să marcheze de trei ori într-o finală. Nici măcar în cea din 2017, când Real Madrid a spulberat tocmai actuala sa echipă, Juventus, cu scorul de 4-1.

Atletico Madrid este singura echipă care a primit de două ori câte trei goluri din partea lui CR7. Prima dată a fost în semifinala tur din 2017, acum di nou echipa lui Diego Simeone a fost ucisă de Ronaldo. În total are 124 de goluri în Champions, începând de la faza grupelor, din cele 16 participări în Champions, cu Manchester United, Real Madrid și acum Juventus. Faza în care a marcat la cel mai scurt interval de timp, la 78 de minute un gol, este tocmai cea a sferturilor de finală, în care are 23 de reușite. Rivalul său de la Barcelona, Leo Messi, a marcat la fiecare 78 minute și 40 de secunde.