Fotbal international

Sepp Blatter a povestit cum l-a pedepsit pe Maradona: “O asistentă blondă l-a luat de mână pe Diego…”

Autor: Sorin Dumitrescu | 26.08.2019 | 14:48
Sepp Blatter, dezvăluiri despre suspendarea lui Maradona în 1994

Fostul preşedinte al FIFA timp de 17 ani, elveţianul Sepp Blatter, a dispărut din lumea fotbalului după uriaşul scandal de corupţie care a zguduit FIFA şi a scos la iveală modul în care au obţinut dreptul de organizare al turneelor finale de CM Rusia în 2018 şi Qatar pentru 2022. Acum în etate de 83 de ani Blatter este doar un observator al fenomenului fotbalistic, dar atunci când vorbeşte, aşa cum a făcut-o recent, la microfonul Infobae, are multe lucruri interesante de spus.

 Sepp Blatter a povestit cum l-a pedepsit pe Maradona

Blatter a făcut acum lumină în celebrul caz de suspendare a argrntinianului Diego Armando Maradona la turneul final al CM 1994 din SUA. S-a vorbit mult despre o vendetta din partea FIFA faţă de un personaj celebru, dar extrem de incomod, pentru că permanent ataca forul mondial, acuzându-l de foarte multe nereguli şi nedreptăţi.

Declaraţia fostului ofiţer ajuns în fruntea fotbalului aproape două decenii nu lămureşte dacă FIFA l-a urmărit sau nu pe Maradona, ştiind antecedentele lui în privinţa dopajului sau pur şi simplu aşa s-a nimerit ca la control să fie tras numele celui care e considerat de mulţi drept cel mai mare jucător all time, înaintea brazilianului Pele.

Sepp Blatter l-a suspendat pe starul Argentinei pentru dopaj

Îl preferă pe umanul Messi în locul robotului Ronaldo

“O infirmieră blondă l-a luat de mână pe Maradona şi l-a condus la locaţia unde urma să dea proba. Dilema mea, după ce am aflat că se dopase, a fost dacă să aduc la cunoştinţă adevărul imediat sau după încheierea turneului final. În cele din urmă am ales prima variantă. În felul acesta am arătat că l.-am tratrat pe Maradona ca pe oricare alt jucător. Trebuia sancţionat şi a fost sancţionat”. O sancţiune care a prins bine României, adversara din optimi a Argentinei şi care astfel a scăpat de cel mai periculos jucător al lor şi a câştigat meciul cu 3-2.

Sepp Blatter îl preferă pe Leo Messi roboticului Cristiano Ronaldo

Referitor la controversa cine este cel mai bun jucător al lumii din ultimul deceniu Sepp Blatter spune că l-a ales pe Leo Messi. “Ambii jucători, şi Messi şi Cristiano Ronaldo, sunt foarte buni. Însă la Messi se vede că e fiul unei femei care şi l-a dorit într-un anumit fel, în timp ce Ronaldo e mai mult robotic. Poţi spune că e ca un robot. Asta l-a deranjat mult şi la fel pe preşedintele lui Real, Florentino Perez, care mi-a reproşat că nu aşa trebuie să se exprime public un membru de onoare al lui Real Madrid, făcând aluzie la calitatea mea.” Blatter l-a luat la ţintă şi pe actualul boss al FIFA, Gianni Infatino, pe care îl acuză că bagă fotbalul în sfera politică, având multe relaţii cu persoane puternice economic, dar fără nici o legătură cu fotbalul.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!