Sport

Sepp Blatter, acuze grave înainte de startul Cupei Mondiale din Qatar: „Voturi cumpărate cu 14,6 miliarde de dolari!”

Sepp Blatter iese la atac cu mai puțin de două săptămâni înainte de Cupa Mondială. Fostul președinte FIFA a regretat selecția Qatarului ca țară gazdă pentru turneul final din 2022.
11.11.2022 | 10:34
Sepp Blatter acuze grave inainte de startul Cupei Mondiale din Qatar Voturi cumparate cu 146 miliarde de dolari
Sepp Blatter, acuzații grave înainte de startul Cupei Mondiale din Qatar. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Sepp Blatter a vorbit înainte de startul Cupei Mondiale din Qatar 2022. Președintele FIFA în 2010, când Qatar a câștigat concursul de găzduire al Campionatului Mondial din 2022, este de părere că numirea Qatarului ca țară gazdă a fost o greșeală. Sepp Blater i-a adus acuze lui Michel Platini, convins că francezul a influențat voturile.

Sepp Blatter, acuze grave înainte de startul Cupei Mondiale din Qatar

Cu mai puțin de două săptămâni până la startul Cupei Mondiale din Qatar, Sepp Blatter i-a adus acuze grave lui Michel Platini. Francezul, fost președinte UEFA, a fost acuzat că a influențat voturile în urma cărora Qatar a ieșit țara câștigătoare pentru găzduirea Campionatului Mondial din 2022.

ADVERTISEMENT

„Cu o săptămână înaintea congresului FIFA din 2010, Platini m-a sunat. Fusese invitatul președintelui francez Sarkozy la o întâlnire cu prințul moștenitor al Qatarului.

Voturile influențate de Platini au fost decisive și, șase luni mai târziu, avioanele de luptă au fost cumpărate de Qatar din Franța pentru 14,6 miliarde de dolari”, a declarat Sepp Blatter, potrivit Tamedia.

ADVERTISEMENT

Sepp Blatter regretă numirea Qatarului ca țară gazdă a Campionatului Mondial 2022: „E o țară mică. Fotbalul și Cupa Mondială sunt două țări mari”

Elvețianul în vârstă de 86 de ani a continuat să explice motivele pentru care regretă desemnarea Qatarului ca gazdă a turneului final din 2022. Cupa Mondială din Qatar va deveni cea mai scumpă din istorie, 220 de miliarde de dolari, fiind suma cheltuită pentru organizare.

„A fost o greșeală și îmi asum responsabilitatea, pentru că eram președintele FIFA. Qatar e o țară mică. Fotbalul și Cupa Mondială sunt două țări mari.

ADVERTISEMENT

 „Ajunsesem la un acord în Comitetul Executiv ca Rusia să organizeze Mondialul din 2018, iar SUA pe cel din 2022. Ar fi fost și un gest de pace pentru doi rivali politici”, a mai spus Sepp Blatter.

Edi Iordănescu va merge la Cupa Mondială din Qatar pentru a urmări Elveția

Elveția, adversara României din grupele preliminare pentru Euro 2024, ia startul Cupei Mondiale din 2022. Edi Iordănescu va merge în Qatar pentru a o urmări pe formația pregătită de Murat Yakin.

ADVERTISEMENT

Elveția face parte din grupa G a Campionatului Mondial alături de Serbia, Brazilia și Camerun. Anunțul deplasării lui Edi Iordănescu în Qatar a fost făcut de Federația Română de Fotbal. „Preliminariile pentru EURO 2024 vor începe în luna martie a anului viitor, însă staff-ul tehnic a început deja analiza adversarilor.

În aceste condiţii, selecţionerul Edward Iordănescu se va deplasa la Campionatul Mondial pentru a urmări pe viu selecţionata Elveţiei în partidele cu Brazilia şi cu Serbia. Acesta va fi prezent în Qatar în perioada 28 noiembrie – 2 decembrie şi va urmări şi alte meciuri”, a precizat FRF.

ADVERTISEMENT