Sport

Explicația unui sezon ratat la Craiova: Sepsi a câștigat Cupa României cu șase jucători refuzați de Universitatea!

Sepsi s-a impus în fața celor de la FC Voluntari, scor 2-1, în finala Cupei României. Pentru formația din Sfântu Gheorghe au evoluat șase jucători care au fost refuzați de Universitatea Craiova.
20.05.2022 | 09:54
Explicatia unui sezon ratat la Craiova Sepsi a castigat Cupa Romaniei cu sase jucatori refuzati de Universitatea
Sepsi a câștigat Cupa României cu șase jucători refuzați de Universitatea Craiova. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Cristiano Bergodi, fostul antrenor al Universității Craiova, a reușit să câștige Cupa României cu Sepsi Sfântu Gheorghe, primul trofeu din istoria echipei covăsnene. Formația din Sfântu Gheorghe a câștigat finala împotriva celor de la FC Voluntari, scor 2-1, cu șase jucători care au fost refuzați de formația din Bănie.

Sepsi a câștigat Cupa României! Formația antrenată de Cristiano Bergodi s-a impus în finală cu șase jucători respinși de Universitatea Craiova

Formația din Sfântu Gheorghe s-a impus în fața trupei antrenate de Liviu Ciobotariu, scor 2-1, în finala Cupei României. Astfel, echipa antrenată de Cristiano Bergodi și-a asigurat prezența în turul 2 preliminar al Conference League, pentru al doilea sezon consecutiv.

ADVERTISEMENT

Tehnicianul italian al covăsnenilor a cucerit primul trofeu din istoria celor de la Sepsi. În drumul către finala Cupei României, Cristiano Bergodi a reușit să o elimine pe Universitatea Craiova, scor 3-1 la general, fosta echipă a antrenorului în vârstă de 57 de ani.

Cristiano Bergodi nu este singurul om care a trecut pe la formația din Bănie. Radoslav Dimitrov, Mihai Bălașa, Cristi Bărbuț și Alexandru Tudorie sunt jucătorii din lotul celor de la Sepsi care au evoluat la Universitatea Craiova în sezoanele anterioare.

ADVERTISEMENT

FANATIK a dezvăluit în exclusivitate că Marius Ștefănescu și Nicolae Păun puteau să evolueze pentru formația din Bănie. Cei doi olteni din lotul celor de la Sepsi au fost doriți de Universitatea Craiova, însă „alb-albaștri” au refuzat într-un final să îi legitimeze.

Marius Ștefănescu a a avut cel mai important rol în câștigarea Cupei României, primul trofeu din istoria formației din Sfântu Gheorghe. Mijlocașul ofensiv a marcat o dublă în finala competiției și a reușit să înscrie golul calificării celor de la Sepsi împotriva Universității Craiova, scor 0-1, pe stadionul „Ion Oblemenco”.

ADVERTISEMENT

Numărul jucătorilor veniți de la Universitatea Craiova s-ar putea înmulți la Sepsi. Covăsenenii vor să transfere doi jucători ai oltenilor

Din informațiile FANATIK, Sepsi își dorește să transfere încă doi jucători de la Universitatea Craiova. Alexandru Mateiu și Dan Nistor, fotbaliștii aflați la final de contract cu oltenii, sunt următoarele mutări pe care covăsenii vor să le facă pe piața transferurilor.

Alexandru Mateiu refuză să își prelungească înțelegerea cu Universitatea Craiova, pentru doar un sezon. Mijlocașul oltenilor și-ar dori să aibă un contract pe trei ani cu formația din Bănie și să primească suma de 50.000 de euro la semnătură.

ADVERTISEMENT

La fel ca și colegul său, Dan Nistor ar putea să plece la Sfântu Gheorghe din postura de jucător liber de contract. Mijlocașul transferat de la Dinamo București în schimbul a 260.000 de euro nu a avut cele mai bune evoluții în ultima vreme la formația din Bănie și ar putea să o părăsească pe Universitatea Craiova în această vară.

Mihai Bălașa, ultimul jucător transferat de la Universitatea Craiova la Sepsi

Fundașul central Mihai Bălașa este ultimul jucător al Universității Craiova care s-a transferat la Sepsi Sfântu Gherghe. Mihai Bălașa a plecat la formația antrenată de Cristiano Bergodi din postura de jucător liber de contract în perioada de transferuri din iarnă.

După ce a obținut calificarea în finala Cupei României împotriva Universității Craiova, Mihai Bălașa s-a răzbunat pe Laurențiu Reghecampf, antrenorul care nu l-a mai dorit în Bănie. Acesta a distribuit o poză împreună cu Alexandru Tudorie, cu mesajul „Ai bagajele pentru finală pregătite”.

Atacul lansat de Mihai Bălașa la adresa tehnicianului Universității Craiova face referire la o declarație de pe vremea când acesta o antrena pe FCSB, în 2016. La vremea respectivă, Laurențiu Reghecampf a spus că Alexandru Tudorie îi poate ajuta pe „roș-albaștrii” să care bagajele.

„Tudorie e bine. E înalt, are 1,90, este frumos. O să ne ajute. Când o să avem bagaje, o să cărăm ceva, o să ne ajute. Deocamdată e la echipa a doua. Trebuie să joace bine acolo, trebuie să joace mult mai bine cand intră la echipa mare. Fără supărare, fără ocolişuri. Ăsta este nivelul. Eu nu pot să-i apăr mai mult, ei se apără singuri când intră pe teren”, spunea Laurențiu Reghecampf.

  • 9 partide a jucat Mihai Bălașa pentru Sepsi OSK
  • 1 gol a marcat in tricoul formației din Sfântu Gheorghe
  • 800.000 de euro este cota de piață a fundașului, conform transfermarkt

  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – Farul Constanța: 1,78 este cota pentru ”total goluri: 0-2”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT