Fotbal intern

Sepsi, aproape de transferul unui atacant trecut prin Premier League: ”Îi putem satisface pretențiile financiare”

09.02.2021 | 20:10
Sepsi aproape de transferul unui atacant trecut prin Premier League Ii putem satisface pretentiile financiare
ADVERTISEMENT

Formația Sepsi OSK Sfântu Gheorghe este aproape de reuși să intre în play-off-ul Ligii 1 și încearcă să-și întărească lotul cu atacantul Kyle Lafferty, care a jucat și în Premier League.

Fotbalistul nord-irlandez în vârstă de 33 de ani este un adevărat globetrotter, el evoluând în cariera sa la 12 echipe din șase țări.

ADVERTISEMENT

Lafferty a dat pasa decisivă în remiza obținută de Irlanda de Nord pe Arena Națională împotriva României, în septembrie anul trecut, în Liga Națiunilor.

Un atacant trecut prin Premier League ar putea fi transferat de Sepsi OSK

Negocierile dintre oficialii clubului Sepsi OSK și atacantul care a jucat un singur meci în Premier League sunt destul de avansate, iar antrenorul Leo Grozavu a declarat că și l-ar dori pe nord-irlandez.

ADVERTISEMENT

”Da, sunt discuții. Nu are cum să nu te intereseze un asemenea jucător. Vom vedea dacă se va rezolva. Ni-l dorim pe Kyle Lafferty. Mă interesează, dar vom vedea. Din ce știu, îi putem satisface pretențiile financiare”, a declarat Grozavu pentru gsp.ro.

”Suntem în discuții și cu Kyle Lafferty, dar și cu alți jucători. Am trimis o ofertă. Vom vedea. Momentan, nu e nimic sigur”, a adăugat și directorul general al covăsnenilor, Attila Hadnagy.

ADVERTISEMENT

Lafferty, al doilea cel mai bun marcator al Irlandei de Nord

Kyle Lafferty a evoluat în cariera la cinci echipe din Anglia: Birmingham City, Burnley, Darlington, Sunderland și Norwich City, cu aceasta din urmă evoluând un meci în Premier League, în sezonul 2015-2016.

Atacantul nord-irlandez a mai jucat în cariera sa în Scoția, la Glasgow Rangers în două perioade și Hearts of Midlothian, în Elveția șa FC Sion, în Turcia la Caykur Rizespor, în Norvegia la Sarpsborg și în Italia la Palermo și Reggina. Lafferty a plecat în această iarnă de la Reggina din cauza unor neînțelegeri cu conducătorii clubului, după ce marcase un gol în nouă meciuri jucate în Serie B.

ADVERTISEMENT

În cele 79 de selecții pentru selecționata Irlandei de Nord, Kyle Lafferty a înscris 20 de goluri și se situează pe locul secund în topul marcatorilor ”all time”, la 16 reușite de prima poziție, ocupată de David Healy, retras în 2013. Atacantul a fost în lotul naționalei la Euro 2016, singurul turneu final la care a participat Irlanda de Nord în ultimii 35 de ani.

ADVERTISEMENT