Sport

Sepsi, bestia nera pentru FCSB! Edi Iordănescu vrea să rupă blestemul. Ce s-a întâmplat în sezonul trecut

Sepsi Sfântu Gheorghe a fost o nucă tare pentru FCSB în sezonul trecut din Casa Pariurilor Liga 1, când echipa lui Gigi Becali nu a reușit să câștige împotriva covăsnenilor nici măcar un meci.
23.08.2021 | 15:00
Sepsi bestia nera pentru FCSB Edi Iordanescu vrea sa rupa blestemul Ce sa intamplat in sezonul trecut
ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu se află în fața debutului pe banca FCSB-ului, împotriva echipei care le-a făcut zilele negre bucureștenilor în campionatul trecut. Partida cu covăsnenii se va disputa luni seară de la ora 21:30 pe Național Arena, iar noul antrenor al vicecampioanei se teme de acest meci.

Atât Edi Iordănescu cât și Mihai Stoica au transmis mesaje mobilizatoare pentru fani înainte de meciul cu Sepsi și mizează pe o prezență masivă a lor pe Național Arena. Liderii galeriei au avut chiar o întâlnire cu Edi Iordănescu la baza FCSB-ului, despre care Gheorghe Mustață a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Sepsi Sfântu Gheorghe, singura echipă pe care FCSB nu a putut să o învingă în patru meciuri

Sepsi Sfântu Gheorghe este singura echipă din Liga 1 pe care FCSB nu a reușit să o învingă în patru meciuri în campionatul trecut. Trei dintre ele s-au terminat la egalitate, iar covăsnenii au reușit să câștige o partidă cu 2-1 chiar pe terenul vicecampioanei pe 25 aprilie în etapa a treia.

În prima partidă din sezonul trecut, FCSB a încheiat la egalitate pe teren propriu, scor 1-1 în fața celor de la Sepsi (21.12.2020). Același lucru s-a întâmplat și la meciul retur de la Sfântu Gheorghe, unde rezultatul a fost același: 1-1.

ADVERTISEMENT

În play-off, Sepsi OSK a reușit să învingă în deplasare FCSB cu scorul de 2-1, în timp ce în ultima partidă dintre cele două s-a înregistrat un nou rezultat de egalitate: 2-2 (16.05.2021), iar covăsnenii au rămas neînvinși. O performanță cu care nu multe alte echipe se pot lăuda.

FCSB împotriva lui Sepsi Sfântu Gheorghe în sezonul trecut

  • 21.12.2020: FCSB – Sepsi Sfântu Gheorghe 1 – 1 
  • 10.04.2021: Sepsi Sfântu Gheorghe – FCSB 1 – 1
  • 25.04.2021: FCSB – Sepsi Sfântu Gheorghe 1 – 2
  • 16.05.2021: Sepsi Sfântu Gheorghe – FCSB 2 – 2
ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu e rezervat înainte de meciul cu Sepsi: „Mă aștept la un meci complicat”

Edi Iordănescu ține cont de ceea ce s-a întâmplat în sezonul trecut și ia foarte în serios meciul cu Sepsi: „Au schimbat structura de joc de la un meci la altul, mă aștept la un meci complicat cu o echipă agresivă, bine organizată. Sper să fim inspirați în alegerile făcute și băieții să intre și să interpreteze jocul în așa fel încât să ne ajute”.

Noul antrenor al FCSB-ului a ținut să scoată în evidență invincibilitatea celor de la Sepsi împotriva FCSB-ului: „În sezonul trecut, echipa (n.r. – FCSB) nu a reuşit să învingă niciodată. Sepsi a reuşit o victorie şi trei egaluri. Şi asta contează şi sunt sigur că mental apasă acest lucru”.

ADVERTISEMENT

Iordănescu Jr. a avut cuvinte de laudă și pentru omologul său, Leo Grozavu: „Sepsi este o echipă bună, îl cunosc pe Leo foarte bine, este un antrenor extrem de implicat și știu cum gestionează echipa și momentele”.

Sepsi încearcă să mai dea o lovitură celor de la FCSB

FANATIK a aflat în exclusivitate înainte de FCSB – Sepsi că echipa din Sfântu Gheorghe îl dorește pe fundașul central al FCSB, Alex Crețu. Jucătorul se pregătește să rezilieze contractul cu FCSB și a primit deja o ofertă de la covăsneni.

Tot site-ul nostru a dezvăluit că jucătorul a cerut bani pentru a pleca de la FCSB și nu a fost prezent la niciun antrenament susținut de Edi Iordănescu, după ce a intrat în dizgrația patronului în urma prestației sale din meciul cu Rapid.

„După meciul de ieri, Alexandru Creţu îşi caută echipă. Ce să mai discutăm? Ce vânzoleală? Ce să mai faci? A venit liber de contract, i-am dat şi bani, 100.000 de euro, îl las liber. Mai este perioadă de transferuri, o să îşi caute echipă”, anunţat Gigi Becali după Rapid – FCSB 1-0.

Leo Grozavu se teme de arbitraj la meciul cu FCSB: „O delegare cel puțin ciudată”

Leo Grozavu este nemulțumit de faptul că Horațiu Feșnic va fi la centru la meciul cu FCSB, mai ales că acesta i-a arbitrat doar împotriva FCSB-ului în ultimii doi ani: „Mâine vom fi arbitrați de domnul Feșnic. Mi se pare o delegare cel puțin ciudată. În ultimii doi ani de zile, Horațiu Feșnic a arbitrat Sepsi doar de două ori și mâine va fi a treia oară. Ghici la ce meciuri? Doar la meciurile cu FCSB, de la FCSB. Deci e al treilea meci arbitrat de Horațiu Feșnic”.

Antrenorul celor de la Sepsi are mai multe lucruri să îi reproșeze cavalerului fluierului, care a greșit grav de fiecare dată împotriva echipei sale: „Bilanțul e așa: la scorul de 1-0 pentru Sepsi, nu eram eu antrenor, a dat un penalty pe care, dacă îl vede cineva, râde. S-a făcut 1-1, final 2-1. Anul trecut, în luna decembrie, am avut meci la Mogoșoaia cu FCSB. Avem un penalty clar ca lumina zilei. Domnul Feșnic s-a făcut că nu vede”.

Grozavu a readus în prim plan subiectul delegărilor din Liga 1, care consideră că sunt în continuare decise în culise și amenință cu dezvăluiri: „Deci, în ultimii doi ani ăsta va fi al treilea meci arbitrat de domnul Feșnic. La ce să mă aștept? Cum vă spuneam mai devreme. Li se dă direcția, după care, dacă s-a întâmplat ce s-a întâmplat… ce să mai? Deci nu cred că e normal ce se întâmplă. Credeți-mă! Cunosc foarte multă lume din fenomen, cunosc foarte multe de lângă fenomen. Știu foarte multe lucruri. Nu pot să le spun în momentul de față pentru care m-aș supune unor amenzi, suspendări, dar nu cred că e normal ce se întâmplă. Nu reușim să ne debarasăm de tot felul de influențe din astea care au loc în fotbalul nostru”.

  • 0 victorii a reușit FCSB în fața celor de la Sepsi în sezonul trecut în 4 partide
  • 3 rezultate de egalitate are FCSB în campionatul trecut împotriva covăsnenilor
  • 2-1 e scorul cu care s-a impus echipa lui Grozavu în playoff pe National Arena

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Sepsi: 2,15 este cota pentru „total goluri Sepsi: sub 0,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT