Sport

Sepsi – CFR Cluj 3-0, în prima semifinală a Cupei României Betano. Covăsnenii distrug campioana și obțin a doua calificare la rând în finală

Sepsi a bătut-o fără drept de apel pe CFR Cluj. Deținătoarea Cupei României Betano s-a impus cu 3-0 și își așteaptă adversara dintre U Cluj și UTA Arad.
26.04.2023 | 20:53
Sepsi  CFR Cluj 30 in prima semifinala a Cupei Romaniei Betano Covasnenii distrug campioana si obtin a doua calificare la rand in finala
Sepsi - CFR Cluj 3-0, în prima semifinală a Cupei României Betano. Prestație catastrofală a campioanei la Sf. Gheorghe. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
26-04-2023
16:00

Sepsi - CFR Cluj 3-0 (N. Păun 10, Ștefănescu 30, Rondon 81)

Vezi video cele mai importante faze AICI!

FINAL – Sepsi câștigă cu 3-0 și obține biletele pentru finala Cupei României Betano, acolo unde va da piept cu câștigătoarea duelului dintre U Cluj și UTA Arad. La Sf. Gheorghe, CFR Cluj a avut o evoluție dezastruoasă. Pe lângă cele trei goluri, ardelenii au comis și două penaltyuri, ambele ratate de Sepsi, în timp ce Burcă a fost eliminat.

Min. 81 – GOOOL Sepsi!!! Rondon face 3-0 după ce Scuffet a parat penalty-ul executat de Ștefănescu! A doua lovitură de pedeapsă a covăsnenilor a fost dictată după ce Cojocarul a consultat sistemul VAR în urma unui henț al lui Braun.

Min. 76 – Paradă fenomenală a lui Scuffet! Goalkeeperul CFR-ului mai scoate o dată de sub transversală, de această dată la șutul din unghi al lui Cosmin Matei.

Min. 73 – O nouă șansă de gol pentru gazde! Păun trage puternic din afara careului, dar Scuffet scoate de sub bara transversală!

Min. 43 – Cosmin Matei își asumă responsabilitatea să execute, dar ratează de la punctul cu var! Bara îl salvează pe Scuffet!

Min. 42 – ELIMINARE CFR Cluj!!! Andrei Burcă vede cartonașul roșu după ce îl faultează pe Safranko din poziție de ultim apărător!

Min. 30 – GOOOL Sepsi!!! Ștefănescu face 2-0 după o pasă minunată a lui Dumitrescu! Început horror de meci pentru campioana României.

Min. 10 – GOOOL Sepsi!!! Gazdele deschid scorul prin Nicolae Păun, care trimite mingea în poartă cu capul la o lovitură de la colțul terenului.

Min. 1 – A început meciul!

26-04-2023
15:05

Echipele de start din Sepsi - CFR Cluj

Au fost anunțate echipele de start din confruntarea Sepsi – CFR Cluj, care va începe la ora 19:00, în prima semifinală din Cupa României:

  • Sepsi: Niczuly – Bălașa, Ciobotariu, Ninaj, Dumitrescu – Păun, Rodriguez – Gheorghe, Matei, Ștefănescu – Safranko; Rezerve: Began – Tamas, Ispas, Papa, Achahbar, Franisco, Varga, Șerban, Rondon; Antrenor: Cristiano Bergodi
  • CFR Cluj: Scuffet – Braun, Yuri, Burcă, Camora – Muhar – Yeboah, Cvek, Boateng, Petrila – Janga; Rezerve: Sava – Peteleu, Fica, Tîru, Hoban, Kolinger, Bordeianu, Bîrligea, Jah Mustapha; Antrenor: Dan Petrescu

Meciul Sepsi Sf. Gheorghe – CFR Cluj are loc miercuri, 26 aprilie, cu începere de la ora 19:00, în prima semifinală a Cupei României Betano. Covăsnenii sunt deținătorii trofeului după victoria cu 3-1 cu FC Voluntari din sezonul trecut și obiectivul este păstrarea trofeului, pentru a putea evolua în preliminariile Conference League. Dan Petrescu are o salbă de titluri cu CFR Cluj, dar din palmaresul său lipsește succesul în Cupa României Betano.

Unde se joacă meciul Sepsi – CFR Cluj

Întâlnirea Sepsi Sf. Gheorghe – CFR Cluj se dispută miercuri, 26 aprilie, de la ora 19:00, pe stadionul echipei covăsnene, în prima semifinală a Cupei României Betano. A doua semifinală are loc joi, 27 aprilie, pe Arena Cluj între echipa locală Universitatea și UTA. Finala va avea loc pe data de 24 mai pe noul și modernul stadion Municipal din Sibiu, ținându-se cont de faptul că din faza semifinalelor au rămas numai echipe din Ardeal.

ADVERTISEMENT

Evident, va fi mare afluență de public la meciul Sepsi Sf. Gheorghe – CFR Cluj, mai ales câ este și o partidă extrem de importantă, urmând a decide prima finalistă a ediției 2022-2023 a Cupei. Dan Petrescu a respectat tradiția de a fi nemulțumit înainte de orice meci, dar recunoaște faptul că își dorește mult să completeze colecția sa de trofee cu prima victorie în Cupa României.

Cine transmite la TV partida Sepsi – CFR Cluj

Partida Sepsi Sf. Gheorghe – CFR Cluj se joacă miercuri, 26 aprilie, de la ora 19:00, pe stadionul echipei covăsnene, în prima semifinală a Cupei României Betano și va putea fi urmărită pe micile ecrane pe cele trei posturi de televiziune care transmit fotbal românesc, Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Sfântu Gheorghe miercuri, 26 aprilie, este o vreme total potrivnică fotbalului. Este o zi mohorâtâ, foarte rece, maxima fiind de 8 grade la ora amiezii, în jur de 4 grade la ora partidei și suplimentul complet nedorit îl reprezintă reprizele de ploaie care vor avea loc pe parcursul zilei. Meciul va fi condus de arbitrul Adrian Cojocaru din Galați.

Ce jucători lipsesc din confruntarea Sepsi – CFR Cluj

Antrenorul gazdelor, italianul Cristiano Bergodi, este un tehnician destul de fericit, pentru că nu are decât o absență, absolut nesemnificativă, atacantul Roland Nagy. Bergodi vrea foarte multă atenție din partea apărării și spune că trebuie foarte multă răbdare pentru a găsi fisura decisivă în defensiva clujeană, după ce recent CFR a câștigat în campionat, acasă, cu 2-1 în fața lui Sepsi.

ADVERTISEMENT

Dan Petrescu are niște probleme de lot destul de importante, pentru că doi oameni de bază, fundașul dreapta Cristi Manea și polivalentul Ciprian Deac sunt out, ultimul până la final de sezon după operația la umăr. Petrescu e și acum supărat pe arbitrul Sebastian Colțescu de la meciul cu Farul, pierdut în ultima etapă, în care centralul din Craiova a fost acuzat de arbitraj pro-dobrogeni. Dar revine după mai bine de o lună căpitanul echipei, Mario Camora.

Cote la pariuri la jocul Sepsi – CFR Cluj

Surprinzător, campioana ultimelor cinci sezoane, formația clujeană, nu este favorită în acest meci. Sepsi este favorita caselor de pariuri, la cota de 2,30, în timp ce oaspeții au primit 3,70. Șansă dublă 1X are cotă de 1,35 iar șansă dublă X2 un neașteptat de mare 1,70. Cine ajunge în finală are 1,60 pentru covăsneni și 2,30 pentru clujeni. Un gol marcat de Sepsi are cotă 1,30, o reușită a oaspeților ajunge la 1,50.

ADVERTISEMENT

În afara meciurilor din campionat, unde CFR a făcut legea cu mici excepții, au mai fost două partide. Una în 2019 în Cupa României, câștigatâ de CFR la Sfântu Gheorghe cu 1-0 și o alta în 2022, în Supercupa României, unde fostul atacant al Clujului, Mario Rondon, a adus trofeul pentru Sepsi în minutul 85, cu scorul de 2-1.


  • 2,62 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „Se califică CFR Cluj” la meciul Sepsi – CFR Cluj 

ADVERTISEMENT