Sport

Sepsi, în mare pericol să rateze play-off-ul! Cum poate FC U Craiova să ia fața covăsnenilor chiar dacă pierde meciul direct la ”masa verde”

Sepsi și FC U Craiova se luptă pentru ultimul loc ce duce în play-off, iar oltenii au șansa să le ia fața covăsnenilor chiar și în cazul unui verdict negativ la Comisia de Recurs.
06.03.2023 | 22:21
Sepsi in mare pericol sa rateze playofful Cum poate FC U Craiova sa ia fata covasnenilor chiar daca pierde meciul direct la masa verde
Sepsi și FC U Craiova se luptă pentru ultimul loc ce duce în play-off, iar oltenii au șansa să le ia fața covăsnenilor chiar și în cazul unui verdict negativ la Comisia de Recurs. Sursă foto: Bogdan Balas/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Partida dintre cele două formații a fost întreruptă definitiv la 29 ianuarie din cauza scandărilor xenofobe ale suporterilor olteni. Comisia de Disciplină a stabilit ca Sepsi să aibă câștig de cauză la ”masa verde”, scor 3-0, dar clubul lui Adrian Mititelu a contestat decizia și acum se așteaptă hotărârea Comisiei de Recurs.

FC U Craiova, favorită în lupta cu Sepsi pentru play-off

Cu o etapă înainte de finalul sezonului regulat, Sepsi are două puncte avans în clasamentul din SuperLiga, cu cele trei câștigate la ”masa verde”, dar FC U Craiova poate răsturna toate calculele și să prindă play-off-ul chiar și cu o decizie potrivnică la Comisia de Recurs.

ADVERTISEMENT

Plecând de la ideea că Sepsi va primi cele trei puncte din partida cu FC U Craiova, cele două formații se vor lupta de la distanță în ultima etapă a sezonului regulat pentru ultimul loc în play-off, iar oltenii par favoriți deși sunt în spate cu un punct.

Și asta pentru că trupa lui Nicolo Napoli întâlnește în deplasare FC Hermannstadt, o formație periculoasă, dar care se află pe o pantă descendentă după ce a fost depunctată. Oltenii au nevoie obligatoriu de victorie pentru a spera că ajunge pe locul 6, orice alt rezultat ar însemna că Sepsi va juca în play-off-ul din SuperLiga.

ADVERTISEMENT

Echipa lui Cristiano Bergodi, care a remizat acasă cu CFR Cluj în ultima rundă, va evolua la București împotriva FCSB-ului. Va fi o misiune extrem de dificilă pentru Sepsi, care are nevoie de o remiză pe Arena Națională, în cazul în care FC U Craiova își câștigă jocul.

Ce se întâmplă dacă Sepsi – FC U Craiova se va rejuca

Însă, mai există și varianta în care Comisia de Recurs din cadrul FRF va decide ca partida dintre Sepsi și FC U Craiova să se rejoace. În acest caz, toate calculele sunt date peste cap, iar cele două formații pot ajunge să joace un meci cât o ”finală” pentru intrarea în play-off.

ADVERTISEMENT

Luând în calcul o decizie de rejucare, FC U Craiova va avea un punct avans înaintea ultimei etape din sezonul regulat, plus întâlnirea pe care cele două formații ar trebui să o rejoace la o dată ce va fi stabilită.

Pe această variantă, o victorie a oltenilor cu Hermannstadt, coroborată cu meci în care Sepsi nu câștigă cu FCSB înseamnă calificarea automată a echipei lui Adrian Mititelu în play-off, chiar înaintea rejucării partidei de la Sfântu Gheorghe.

ADVERTISEMENT

Oricare va fi decizia Comisiei de Recurs, acolo unde va fi prezent și arbitrul TAS, Cristian Jura, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate, finalul sezonului regulat din SuperLiga este unul încins. Totul se poate decide în ultima etapă, la fel de bine cum se poate stabili după rejucarea directei dintre Sepsi și FC U Craiova.

ADVERTISEMENT