Sport

Cum se simt “ungurii” de la Sepsi în Liga 1: “De unde ura asta pe noi?”

Attila Hadnagy, căpitanul celor de la Sepsi Sf Gheorghe, vorbeşte despre calvarul pe care îl trăieşte ca etnic maghiar când e înjurat de fani pe criterii etnice în Liga 1 Betano.
17.01.2018 | 11:11
Cum se simt ungurii de la Sepsi in Liga 1 De unde ura asta pe noi

Attila Hadnagy este, la 37 de ani, veteranul, simbolul şi liderul celor de la Sepsi Sf. Gheorghe. La meciurile celor din Covasna sunt mai mereu probleme, Sepsi candidând cu şanse mari la câştigarea titlului nedorit de cea mai înjurată echipă din Liga 1 Betano. Pe multe stadioane sunt probleme din această cauză, mai ales la meciurile cu echipele care au galerii numeroase, Sepsi fiind văzută ca echipa minorităţii maghiare, lucru care duce la manisfestări xenofobe. Hadnagy, născut şi crescut la Sfântu Gheorghe, vorbeşte pentru FANATIK.RO despre ce simte un fotbalist de etnie maghiară în acele momente. 

“Sunt situaţii foarte neplăcute. Până la urmă, trăim cu toţii în ţara asta şi trebuie să fim prieteni, trebuie să fim oameni! Eu am fost plecat 13 ani de acasă şi nu am fost niciodată aşa de înjurat ca de când sunt aici, la Sfântu Gheorghe. Din păcate este ura asta care nu ştiu de unde pleacă”,  îşi începe discursul  Hadnagy. 

“Fanii cântă în ungureşte, dar nu jignesc pe nimeni!”

Hadnagy spune că echipa s-a bazat mereu pe jucători etnici români, aşa că nu înţelege de ce e asociată cu minoritatea maghiară. Atacantul spune că, deşi fanii cântă în limba maghiară, ei nu folosesc limbaj trivial şi nu scandează împotriva altor formaţii, aşa cum fac alte grupări de suporteri. 

“La noi în echipă, şi în liga a doua când eram, majoritatea era formată din etnici români şi nu am avut nicio problemă. Şi suporterii la fel, vedeţi că ei cântă în ungureşte, dar cântă mereu, nu jignesc, sunt oameni foarte buni. Nu ştiu cum or să se oprească scandările astea xenofobe. Încercăm să nu le luăm în seamă. Eu am mai păţit lucrurile astea, sunt mai obişlnuit”, afirmă Hadnagy. 

“Nu ştiu unde o să se ajungă. Trebuie făcut ceva!”

Veteranul lui Sepsi trage un semnal de alarmă către LPF şi FRF, cerând amenzi pentru fanii care scandează lucruri xenofobe, explicând că lucrurile pot degenera foarte uşor dacă lucrurilor vor continua la fel. Hadnagy spune că nu a avut niciodată probleme cu jucătorii din Liga 1 Betano când vine vorba de manifestări xenofobe. 

“Trebuie făcut ceva şi se putea face ceva. Să fie amendaţi suporterii care fac lucruri de genul ăsta, sau să nu mai fie lăsaţi în stadion, că în curând o să iasă urât, o să se bată între ei, sau nu ştiu unde o să se ajungă. Eu zic că nu e bine în primul rând pentru fotbal. Din partea jucătorilor adverşi nu am avut niciodată probleme de genul ăsta, ne respectăm între noi. Ne deranjează când vedem mesaje pe stadioane, vă daţi seama”, a afirmat atacantul. 

“Cred că putem să ne salvăm de la retrogradare, au venit mulţi jucători noi la echipă. A fost şocul mare în Liga 1, erau jucători fără experienţă. E diferenţă mare între prima şi a doua divizie. Nu am fost pregătiţi pentru prima ligă” – Attila Hadnagy

13 este locul ocupat în acest moment de Sepsi, poziţie care duce direct în Liga a doua. Sunt la egalitate de puncte cu Gaz Metan, echipa de pe 12, loc care duce la baraj 

Tags:
Şi-au dus fetiţa de 11 luni la un spital din Iaşi pentru o...
Şi-au dus fetiţa de 11 luni la un spital din Iaşi pentru o răceală. Când au consultat-o, medicii au decis să sune imediat la poliţie
Ce a spus Buzatu după ce a luat geanta plină cu bani. „Sărut...
Ce a spus Buzatu după ce a luat geanta plină cu bani. „Sărut mâna, Emil. Încă o dată îți mulțumesc, că eram pe drojdie!”
FOTO Schimbarea de look a lui Ianis Hagi. Cum se poartă fiul ”Regelui”...
FOTO Schimbarea de look a lui Ianis Hagi. Cum se poartă fiul ”Regelui” în actualul sezon
Ce s-a întâmplat cu fratele lui Michael Schumacher, după teribilul accident. Abia acum...
Ce s-a întâmplat cu fratele lui Michael Schumacher, după teribilul accident. Abia acum s-a aflat, după 10 ani de chin
Cât câștigă un bucătar din Sri Lanka la București: „Sunt foarte buni, dar...
Cât câștigă un bucătar din Sri Lanka la București: „Sunt foarte buni, dar dificili“. Ce sumă încasează lunar
DOLIU IMENS în România: ANDREEA MARIN...
DOLIU IMENS în România: ANDREEA MARIN...
Pățania unui bucureștean care ajunge la Chișinău prima oară: „Ca prostul, am întrebat...
Pățania unui bucureștean care ajunge la Chișinău prima oară: „Ca prostul, am întrebat dacă pot să plătesc cu cardul”
Ei sunt adevărații câștigători de la Vocea României. Nu au plecat cu marele...
Ei sunt adevărații câștigători de la Vocea României. Nu au plecat cu marele premiu, dar sunt auziți pe toate posturile de radio
Salariul minim de 1.500 de euro. Calculele au fost făcute
Salariul minim de 1.500 de euro. Calculele au fost făcute
Cum a reacționat Gigi Becali când o tânără i-a bușit bolidul de 500.000...
Cum a reacționat Gigi Becali când o tânără i-a bușit bolidul de 500.000 de euro. Reacția lui a devenit virală pe rețelele de socializare
Cine este Larisa, sexy-angajata lui Pescobar! Tânăra se afişează în ipostaze provocatoare, dar...
Cine este Larisa, sexy-angajata lui Pescobar! Tânăra se afişează în ipostaze provocatoare, dar Pescobar jură că nu e nimic între ei: E mâna mea dreaptă!
Anul 2024 este, în zodiacul chinezesc, anul Dragonului. Cum ne afectează?
Anul 2024 este, în zodiacul chinezesc, anul Dragonului. Cum ne afectează?