“Aici e România!” Gestul unui fotbalist la meciul de la Sf. Gheorghe! “Mă deranjează că se vorbeşte maghiară!”

Tibi Demeter   
in Fotbal intern
20/03/2018, 21:39
“Aici e România!” Gestul unui fotbalist la meciul de la Sf. Gheorghe! “Mă deranjează că se vorbeşte maghiară!”

Revista Fanatik / Septembrie - 48 de pagini, numai 5 lei
48 de pagini, numai 5 lei

Petre Cozma, răvăşit de eliberarea ucigașilor fiului: „Îi iau cu lopata!”
Acum la toate punctele de presă

Fotbalistul echipei antrenate de Claudiu Niculescu a avut o evoluţie bună în partida cu formaţia din Sf. Gheorghe şi a fost la un pas de a marca în minutul 85.  Şutul lui Deac s-a dus însă pe lângă poartă şi a evitat astfel un nou scandal cu privire la duelul maghiaro-român. 

Deac şi-a ridicat tricoul la faza respectivă de nervi, moment în care s-a putut observa un alt tricou pe care era inscripţionat: ” Aici este România”. Fotbalistul celor de la FC Voluntari a vorbit într-un interviu pentru ProSport despre motivele care l-au făcut să intre pe teren cu acest mesaj.

Sepsi OSK – FC Voluntari 2-2. Deac, nemulţumit de limba în care s-a vorbit

“Crainicul stadionului vorbea şi în limba maghiară şi în limba română la staţia de amplificare. Atunci când vorbea în limba română era linişte, iar când vorbea în maghiară publicul reacţiona. Nu-ţi pică prea bine aceste lucruri. M-am gândit la tricou cu câteva zile înaintea meciului, îmi pare rău că n-am reuşit să marchez şi să-l arăt. Am vrut doar să le transmit că aici e România. Am fost primiţi bine, s-au comportat frumos cu noi, dar e ciudat să nu se vorbească limba română în ţara noastră. Ştiu că au arborat steagul Ungariei pe străzi în urmă cu puţin timp, jucătorii naţionalei de hochei au intonat imnul Ungariei la un meci… S-au întâmplat multe lucruri. Nu vreau să fie perceput ca un mesaj provocator sau jignitor”, a spus Gabriel Deac, pentru ProSport.

 

A post shared by Deac Gabriel (@gabideac19) on

 

 

Închide ×