Sport

Imaginile bucuriei! Jucătorii şi patronul lui Sepsi s-au bucurat alături de fani după câştigarea Cupei României. Foto+video

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a câştigat cu 2-1 finala Cupei României împotriva celor de la FC Voluntari. Este primul trofeu din istoria echipei covăsnene.
19.05.2022 | 20:27
Imaginile bucuriei Jucatorii si patronul lui Sepsi sau bucurat alaturi de fani dupa castigarea Cupei Romaniei Fotovideo
Lotul echipei Sepsi, poză cu trofeul alături de galerie. Foto: Fanatik
ADVERTISEMENT
19-05-2022
19:50

Sepsi, la primul trofeu din istorie!

Sepsi Sfântu Gheorghe a câştigat primul trofeu din istorie, la doar 11 ani de la înfiinţare. FANATIK vă prezintă cele mai tari imagini de la faţa locului: 

VEZI VIDEO: 

19-05-2022
19:37

Jucătorii lui Sepsi şi patronul s-au bucurat alături de fani!

Jucătorii lui Sepsi şi patronul Laszlo Dioszegy s-au bucurat alături de fani de câştigarea Cupei României. 

VEZI VIDEO: 

19-05-2022
19:08

Giuleştiul nu s-a umplut la finala Cupei! Câţi fani au fost la meci

Stadionul din Giuleşti nu s-a umplut pentru finala Cupei României. Organizatorii au anunţat că sunt 8.128 spectatori în tribune. 

19-05-2022
17:37

Ultraşii lui Sepsi s-au întors cu spatele în momentul intonării imnului României!

Ultraşii lui Sepsi Sf. Gheorghe s-au întors cu spatele în momentul intonării imnului României. “Deşteaptă-te, române!” a fost intonat înainte de startul finalei, iar ultraşii covăsnenilor s-au întors cu spatele în peluză. 

Ultraşii lui Sepsi s-au întors cu spatele în momentul intonării imnului.
Ultraşii lui Sepsi s-au întors cu spatele în momentul intonării imnului.
Ultraşii lui Sepsi
Ultraşii lui Sepsi s-au întors cu spatele în momentul intonării imnului.

19-05-2022
17:27

Răzvan Burleanu, la finala Cupei României alături de Edi şi Anghel Iordănescu!

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, este la finala Cupei României alături de Edi Iordănescu şi Anghel Iordănescu. FANATIK vă prezintă medaliile şi trofeul pentru cel mai bun jucător: 

 

19-05-2022
14:38

Tensiune maximă! Jucătorii lui Csikszereda au cântat imnul "Ţinutului Secuiesc" şi au fluturat steagul pe Giuleşti după finala Cupei Elitelor

Csikszereda U-19 a câştigat finala Cupei Elitelor după 1-0 cu Sepsi U-19. După scandalul de la hochei, unde jucătorii naţionalei României au cântat imnul “Ţinutului Secuiesc” la Campionatele Mondiale, exemplul a fost luat de tinerii ciucani. Jucătorii lui Csikszereda U-19 au intrat pe gazon cu steagul “Ţinutului Secuiesc” şi au cântat imnul neoficial al provinciei la final. 

VEZI VIDEO: 

19-05-2022
13:45

Moment controversat la intonarea imnurilor înaintea finalei Ligii Elitelor

Csikszereda şi Sepsi joacă în finala Ligii Elitelor, pe stadionul Giuleşti. Este meciul care deschide finala Cupei României, care se va disputa de la ora 20:30. Însă, la intonarea imnului României, doar trei jucători de la cele două echipe au dus mâna la inimă. Este vorba de Robert Hamciuc, Sergiu Șerban și Denis Rența, toţi de la Sepsi. 

Jucătorii de la Sepsi şi Csikszereda, în finala Ligii Elitelor
Jucătorii de la Sepsi şi Csikszereda, în finala Ligii Elitelor. Foto: Fanatik

Partida se va desfășura pe noul stadion din Giulești, de la ora 20:30, iar biletele pentru marea finală au costat 50 de lei.

Finala Cupei României se joacă între Sepsi OSK și FC Voluntari

Se anunță o finală de Cupa României extrem de interesantă, deoarece învingătoarea va prinde un loc în Conference League. Sepsi OSK vine cu un moral excelent după ce a câștigat play-out-ul în Casa Pariurilor Liga 1, în timp ce FC Voluntari este revelația sezonului, încheind play-off-ul pe poziția a patra.

ADVERTISEMENT

Pentru Sepsi OSK Sfântu Gheorghe va fi a doua finală de Cupa României din istorie, după cea jucată în sezonul 2019-2020. Covăsnenii au ratat trofeul atunci după ce FCSB i-a învins în ultimul act de acum doi ani, cu un gol al lui Dennis Man.

Și pentru FC Voluntari este a doua finală din istorie, după cea câştigată în sezonul 2016-2017. În urmă cu cinci ani, ilfovenii au cucerit trofeul la loviturile de departajare în faţa Astrei Giurgiu. La capătul celor 120 de minute, scorul a fost egal, 1-1, iar echipa antrenată pe atunci de Claudiu Niculescu s-a impus la penalty-uri, unde Alexandru Stan a fost singurul care a ratat.

ADVERTISEMENT

În ultimele cinci confruntări directe, ilfovenii au câștigat de trei ori, Sepsi o dată, iar un meci s-a încheiat la egalitate. Cele două partide din acest sezon au fost ambele victorii pentru echipa lui Liviu Ciobotariu, 2-1 la Sfântu Gheorghe și 3-1 la Voluntari.

Parcursul celor două până în finala Cupei României

Sepsi Sfântu Gheorghe a început parcursul în Cupa României cu eliminarea Farului, scor 1-0, în 16-imile de finală. Tot din Liga 1 au venit adversarele din optimi şi sferturi: 1-0 cu FC U Craiova şi 1-0 cu Chindia Târgoviște. În semifinale, covăsnenii au învins-o în tur, pe teren propriu, pe U Craiova, scor 2-1, iar calificarea a fost obţinută în Bănie, după 1-0.

ADVERTISEMENT

FC Voluntari a intrat în 16-imile de finală ale Cupei României, unde a învins-o pe Șomuz Fălticeni, echipă din Liga 3, scor 4-1. În optimile de finală, ilfovenii au profitat de criza de efectiv a celor de la FCSB, după un focar de Covid-19, şi au câştigat meciul la “masa verde”, aşa cum FANATIK a anunţat în exclusivitate. Apoi, în sferturi, FC Voluntari a trecut de FC Buzău, scor 1-0, pentru ca în semifinale s-o elimine pe FC Argeş, 2-0 şi 1-0.

Finala Cupei României revine în Bucureşti după patru ani

Finalele din ultimele trei sezoane s-au jucat la Ploieşti, pe stadionul “Ilie Oană”, iar Bucureştiul a găzduit ultimul decisiv în sezonul 2017-2018. În urmă cu patru ani, finala s-a jucat pe Arena Naţională, iar U Craiova a câştigat trofeul după un meci cu Hermannstadt.

ADVERTISEMENT

În trecut, vechea arenă a Rapidului a fost gazdă pentru două finale ale Cupei României. Prima s-a jucat în 1938, când giuleştenii au învins-o pe CAM Timişoara şi au câştigat trofeul. Doi ani mai târziu, în 1940, Rapid şi Venus au oferit o finală de poveste, rejucată de trei ori. A doua rejucare, terminată la egalitate, scor 2-2, s-a jucat pe “Giuleşti”, în timp ce restul s-au disputat pe ONEF, fostul stadion “Republicii”.

Finala nu stârnește un interes foarte mare în rândul fanilor, așa că nu este aşteptat un aflux mare de public. FC Voluntari are puţini suporteri, iar din Sfântu Gheorghe vor sosi în jur de 1.000-1.500 de susţinători.

Cu toate acestea autorităţile sunt în alertă, pregătind importante dispozitive de ordine. Există o teamă cel puţin de reacţii xenofobe din tribune, dacă nu şi de posibile ciocniri cu grupurile de fani din Covasna după ce în presă a izbucnit scandalul de la naţionala de hochei, cu cântatul imnului secuiesc de către jucătorii naţionalei noastre la meciul cu Ungaria.

ADVERTISEMENT