Sport

Sepsi Sf. Gheorghe – CFR Cluj 2-2, în etapa 29 din SuperLiga. Egalul care încurcă ambele echipe. Cum arată clasamentul

Sepsi și CFR Cluj au remizat 2-2 în etapa 29 din SuperLiga, dar punctul obținut nu ajută nicio echipă. Gazdele tremură pentru play-off, oaspeții au ratat șansa de a fi lideri.
06.03.2023 | 22:12
Sepsi Sf Gheorghe  CFR Cluj 22 in etapa 29 din SuperLiga Egalul care incurca ambele echipe Cum arata clasamentul
Meciul de fotbal dintre Sepsi OSK Sfantu Gheorghe si CFR 1907 Cluj, contand pentru SuperLiga Superbet, desfasurat pe Sepsi Arena din Sfantu Gheorghe, luni 06 martie 2023. © FOTO:Bogdan Balas/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
06-03-2023
20:31

Cum arată clasamentul din SuperLiga după Sepsi Sf. Gheorghe - CFR Cluj 2-2

Contrar speculațiilor, Sepsi și CFR Cluj au oferit un meci pe viață și pe moarte în etapa 29 a SuperLigii, ambele echipe căutând cu disperare victoria pentru a-și îndeplini obiectivele. Gazdele aveau nevoie de cele trei puncte pentru a se califica matematic în play-off cu o etapă înainte de terminarea sezonului regular (în cazul în care se va menține decizia de a câștiga la „masa verde” meciul cu FC U Craiova), în timp ce oaspeții vânau poziția de lider a Farului.

A rezultat un meci agreabil, cu ambele formații trecând rând pe rând în avantaj pe tabelă. Până la urmă s-a terminat egal, dar se poate spune că punctul obținut nemulțumește ambele echipe. Iar panica cea mai mare este în tabăra covăsnenilor, care pot rata locul de play-off în cazul în care vor pierde meciul din ultima etapă din deplasare cu FCSB.

SuperLiga
Clasament SuperLiga
06-03-2023
18:30

Sepsi Sf. Gheorghe - CFR Cluj 2-2 (Tamaș 10, Safranko 73 / Yuri 32, Janga 36)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90+5: Fluier final.

Min. 90+4: Cvek șutează din amrginea careului, pe lângă paortă.

Min. 85: Corner pentru clujeni, mingea sare la Yuri, care reia spectaculos din foarfecă de la 10 metri, însă mingea trece puțin pe lângă poartă.

Min. 81: Ion Gheorghe centrează perfect în fața porții, dar Păun reia incredibil din 3 metri peste poartă.

Min. 73: GOOOL Sepsi! Safranko preia o minge în careu, trece de Kolinger și înscrie cu un șut plasat din 6 metri.

Min. 68: Krasniqi reia cu latul peste poartă, din poziție foarte bună, după o centrare a lui Braun.

Min. 51: Păun reia pe lângă poartă după o centrare a lui Tudorie.

Min. 36: GOOOL CFR Cluj! Petrila îl găsește excelent în careu pe Janga, acesta se întoarce cu un Tamaș în spate și înscrie cu un șut plasat.

Min. 32: GOOOL CFR Cluj! Deac execută perfect lovitura de colț și Yuri reia cu capul din 6 metri în plasă.

Min. 31: Muhar șutează superb de la 18 metri, Niczuly scoate greu în corner.

Min. 27: Deac execută o lovitură liberă de pe stânga, Kolinger reia cu capul din 7-8 metri, Niczuly respinge de lângă bară în corner.

Min. 15: Matei centrează perfect în careu pentru Ștefănescu, acesta preia pe piept și șutează la colțul lung, dar mingea trece pe lângă bară.

Min. 14: Corner pentru clujeni, Boateng prelungește cu capul pe colțul lung, de unde Petrila reia peste poartă.

Min. 10: GOOOL Sepsi! Lovitură liberă de pe partea stângă pentru gazde, Ștefănescu aruncă mingea pe 6 metri, de unde Tamaș reia cu capul în plasă.

Min. 4: Petrila șutează mult peste bară din poziție ideală.

Min. 1: A început partida.

06-03-2023
16:59

Echipele de start la Sepsi Sf. Gheorghe - CFR Cluj

Au apărut echipele de start la Sepsi Sf. Gheorghe – CFR Cluj:

Sepsi: Niczuly – Bălașa, Ninaj, Tamas, Dumitrescu – Ștefănescu, Păun, Francisco, Matei – Tudorie, Safranko. Rezerve: Began, I. Gheorghe, Achahbar, Ispas, Ciobotariu, Radoslav, Papa, Kocsis, Rondon. Antrenor: Cristiano Bergodi

CFR Cluj: Scuffet – Braun, Kolinger, Yuri, Camora – Deac, Boateng, Muhar, Krasniqi – Janga, Petrila. Rezerve: Sava, Peteleu, Țîru, Hoban, Cvek, Bordeianu, Filip, Fica, Yeboah. Antrenor: Dan Petrescu

Meciul Sepsi Sf. Gheorghe – CFR Cluj are loc luni, 6 martie, cu începere de la ora 20:30, în cadrul etapei a 29-a din SuperLiga. Cu o victorie, CFR Cluj ar deveni lider, cu un punct peste Farul. Dacă bate Sepsi, rămâne la patru puncte peste FC U Craiova 1948 până marți, 7 martie, când se va da verdictul în cazul scandalului de xenofobie. Dacă se va menține decizia Comisiei de Disciplină, covăsnenii ar fi matematic în play-off cu o etapă înaintea terminării sezonului regular.

Unde se joacă meciul Sepsi Sf. Gheorghe – CFR Cluj, în etapa 29 din SuperLiga

Confruntarea Sepsi Sf. Gheorghe – CFR Cluj se desfășoară luni, 6 martie, de la ora 20:30, pe stadionul cu același nume din capitala județului Covasna, în etapa 29 din SuperLiga. Cu siguranță se va disputa cu casa închisă, dat fiind interesul enorm existent în jurul acestei partide, decisive în bună măsură pentru speranțele echipei lui Cristiano Bergodi de a prinde ultimul loc de play-off.

ADVERTISEMENT

Sunt foarte multe teorii pe tema ce ar fi mai avantajos pentru CFR Cluj? Să bată, să treacă pe primul loc și să câștige practic un singur punct la intrarea în play-off sau să piardă și apoi Sepsi să îi întoarcă serviciul în play-off, asigurându-i șase puncte? Evident, toate acestea sunt doar speculații, dar cert este că stadionul va fi plin la acest meci. Speculații care au fost infirmate chiar de Adrian Mititelu, patronul lui FC U Craiova, direct interesat de o victorie a campioanei.

Cine transmite la TV partida Sepsi Sf. Gheorghe – CFR Cluj

Partida Sepsi Sf. Gheorghe – CFR Cluj se joacă luni, 6 martie, de la ora 20:30, pe stadionul Sepsi din capitala județului Covasna, în etapa 29 din SuperLiga. Ea va fi transmisă în direct pe micile ecrane pe canalele Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1. O mai puteți viziona în format LIVE VIDEO intrând pe site-ul FANATIK.RO.

ADVERTISEMENT

La Sfântu Gheorghe, luni, 6 martie, va fi o vreme frumoasă, cu cer variabil, mai mult senin pe tot parcursul zilei, vremea urmând a se schimba drastic de joci, când se anunță câteva zile ploioase la rând. Maxima va ajunge la prânz la 7 grade, în jur de 3 grade la ora partidei. Care va condusă de unul dintre cei mai buni arbitri, craioveanul Sebastian Colțescu.

Ce jucători lipsesc din întâlnirea Sepsi Sf. Gheorghe – CFR Cluj

Sepsi are în continuare probleme cu portarul titular Niczuly, dar prestațiile rezervei Began l-au mulțumit pe deplin pe antrenorul Cristiano Bergodi. Poziția acestuia la echipa covăsneană ar putea cunoaște o turnură foarte neplăcută în cazul în care se va rata obiectivul calificării în play-off.

ADVERTISEMENT

Dan Petrescu are probleme în atac, acolo unde plecarea lui Malele și accidentarea lui Birligea, plus refuzul lui Debeljuh de a mai juca la CFR, l-au lăsat practic în doi atacanți, Ranga și Yeboah. Alcătuirea formulei de start depinde și de gradul de oboseală a jucătorilor, aceștia acuzând o epuizare după seria lungă de meciuri, clujenii fiind singurii care au evoluat mult și în cupele europene. În plus, după meciul cu UTA, a rămas și fără Burcă (accidentat) și Maglica (suspendat).

Cote la pariuri la jocul Sepsi Sf. Gheorghe – CFR Cluj

Teoria privind posibilitatea ca echipa clujeană să fie mai avantajată pentru play-off de eșecul ei la Sfântu Gheorghe nu a rămas neobservată de casele de pariuri. Care pentru prima oară în istoria partidelor directe disputate în Covasna o dau favorită pe echipa locală, cotă 2,45 față de 3,30 pentru oaspeți! Șansă dublă „1X” are cotă 1,40, iar șansă dublă „X2” cotă 1,55. Gol înscris de Sepsi valorează 1,35, gol CFR Cluj 1,45.

ADVERTISEMENT

La Sfântu Gheorghe, au avut loc în total opt partide directe și doar o singură dată gazdele au smuls egalul, un 1-1 în august 2019. În celalte șapte meciuri s-au impus clujenii, de șase ori la un gol și de cinci ori cu 1-0 și o dată cu 2-0, chiar la primul meci, în 2017. În schimb, Sepsi a învins pe CFR în  Gruia în 2021 și a mai scos un egal la Cluj. Plus o Supercupă a României câștigată în 2022 prin golul fostului CFR-ist Mario Rondon.

ADVERTISEMENT