Sport

Sepsi Sf. Gheorghe – Rapid 2-0, în etapa 3 din play-off SuperLiga. Giuleștenii, protest împotriva fotbalului. Cum arată clasamentul

Rapid a pierdut fără drept de apel meciul din deplasare cu Sepsi, scor 0-2, și își poate lua „adio” de la un loc de cupă europeană.
10.04.2023 | 22:20
Sepsi Sf Gheorghe  Rapid 20 in etapa 3 din playoff SuperLiga Giulestenii protest impotriva fotbalului Cum arata clasamentul
Meciul de fotbal dintre Sepsi OSK Sfantu Gheorghe si FC Rapid, contand pentru SuperLiga Superbet, desfasurat pe Sepsi Arena din Sfantu Gheorghe, luni 10 aprilie 2023. © FOTO:Bogdan Balas/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
10-04-2023
19:44

Cum arată clasamentul din play-off-ul SuperLigii după Sepsi – Rapid 2-0

Jucătorii Rapidului au întârziat cu 5 minute startul meciului cu Sepsi de la Sfântu Gheroghe, din cauză că nu toți fanii săi au fost lăsați să intre pe stadion, dar au continuat protestul împotriva fotbalului și pe parcursul celor 90 de minute. Echipa lui Mutu a evoluat sub orice așteptări, nu a pus în pericol mai deloc poarta adversă, iar în aceste condiții înfrângerea suferită este absolut logică.

În urma acestui eșec, giuleștenii sunt gata să mai rateze încă un obiectiv în anul Centenarului. Pentru că ocuparea unui loc de cupă europeană pare doar un vis, fiind greu de crezut că mai pot fi recuperate cele 6 puncte avans pe care le are FCSB-ul, ocupanta locului 3.

Sepsi, chiar dacă nu mai are niciun obiectiv în campionat, a jucat dezinvolt, ca o echipă care nu mai are nimic de pierdut. Trupa lui Bergodi a răzbunat astfel cele două înfrângeri suferite în sezonul regular, iar scorul putea fi și mai drastic dacă nu se ratau câteva mari ocazii de gol.

play off superliga
Clasament play-off SuperLiga
10-04-2023
17:34

Sepsi Sf. Gheorghe - Rapid 2-0 (Tudorie 25, Ștefănescu 86)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90+7: Fluier final.

Min. 90+3: Săpunaru ratează lovitura de pedeapsă.

Min. 90+1: Într-un duel în careu cu Luckassen, Bălașa comite henț, dar arbitrul Cătălin Popa nu acordă nimic. Atenționat din camera VAR, revede faza și dictează penalty.

Min. 86: GOOOL Sepsi! Rondon trimite o pasă cu călcâiul pentru Ștefănescu, iar acesta înscrie cu un șut în diagonală, din careu.

Min. 82: Păun reia cu capul din 6 metri, direct în brațele lui Moldovan.

Min. 75: Șutul lui Ion Gheorghe din careu trece pe lângă bară.

Min. 55: Ioniță rămâne singur cu Niczuly, șutează din colțul careului de 6 metri, dar portarul gazdelor respinge cu un reflex uluitor.

Min. 53: Emmers șutează din marginea careului direct în brațele lui Niczuly.

Min. 30: Aganovic șutează superb de la 25 de metri, Moldovan respinge de sub bară în corner.

Min. 25: GOOOL Sepsi! Gafă colosală comisă de Horațiu Moldovan. Portarul rapidist întârzie degajarea, e presat de Tudorie și trimite direct în piciorul lui Ion Gheorghe, mingea se plimbă apoi prin careul giuleștean, ajunge din nou la Tudorie, care înscrie din 6 metri în poarta goală.

Min. 14: Minge aruncată în careul rapidist, Bălașa reia periculos cu capul din câțiva metri, însă Moldovan evită golul cu un reflex uluitor.

Min. 1: A început partida.

Meciul va începe cu o întârziere de 5 minute, deoarece jucătorii rapidiști au decis să protesteze astfel la decizia gazdelor de a nu le oferi un număr suplimentar de bilete suporterilor oaspeți.

10-04-2023
16:02

Echipele de start la Sepsi Sf. Gheorghe - Rapid

Au apărut echipele de start la Sepsi Sf. Gheorghe – Rapid:

Sepsi: Niczuly – Dimitrov, Ninaj, Bălașa, Dumitrescu – Aganovic, N. Păun, J. Rodriguez, Matei – I. Gheorghe, Tudorie. Rezerve: Began – R. Ispas, M. Tamas, Francisco Junior, Ștefănescu, Achahbar, Safranko, Rondon, Papa. Antrenor: Cristiano Bergodi

Rapid: H. Moldovan – Onea, Săpunaru, Dr. Grigore, J. Morais – Emmers, Albu, Kait – Pănoiu, Dugandzic, Al. Ioniță II. Rezerve: Drăghia – Ignat, Fl. Ștefan, Crepulja, Sefer, Papeau, Ongenda, Bamgboye, Luckassen. Antrenor: Adrian Mutu

Meciul Sepsi Sf. Gheorghe – Rapid are loc luni, 10 aprilie, cu începere de la ora 20:30, în cadrul etapei a 3-a din play-off-ul SuperLigii. Covăsnenii este clar că au obiectv Cupa României, unde au avansat în semifinale, acolo urmând a da peste CFR Cluj, campioana ultimelor cinci sezoane de SuperLiga. Rapid ocupă locul 5, cu 28 de puncte, cinci mai puține decât locul 3, FCSB și nu le-a mai rămas decât să joace totul la victorie, sperând ca FCSB să piardă puncte.

Unde se joacă meciul Sepsi Sf. Gheorghe – Rapid, în etapa 3 din play-off SuperLiga

Confruntarea Sepsi Sf. Gheorghe – Rapid se desfășoară luni, 10 aprilie, de la ora 20:30, pe modernul stadion al echipei din Covasna, în etapa 3 din play-off-ul SuperLigii. Sepsi are doar 21 de puncte, șapte mai puține decât adversarul din acest meci, aflat pe locul 5, și e clar că prin play-off nu are nici o șansă la un loc în Europa. Îl poate obține însă dacă va reuși să își păstreze trofeul Cupei României, cucerit vara trecută, acum echipa lui Cristiano Bergodi ajungând în semifinale.

ADVERTISEMENT

Va fi public numeros la acest meci, pentru că Rapid este un nume care aduce peste tot spectatori, iar din București vor sosi cel puțin o sută de fani. Situație care pune deja în alertă forțele de ordine locale, care ar putea să ceară fanilor giuleșteni să se descalțe pentru a se efectua controale corporale la sânge, cum s-a procedat la partida cu FCSB cu suporterii oaspeților.

Cine transmite la TV partida Sepsi Sf. Gheorghe – Rapid

Partida Sepsi Sf. Gheorghe – Rapid se joacă luni, 10 aprilie, de la ora 20:30, pe stadionul echipei covăsnene, în etapa a 3-a din play-off-ul SuperLigii. Ea va fi transmisă pe micile ecrane pe posturile TV Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Sfântu Gheorghe, „Săptămâna Mare” nu începe prea bine din punct de vedere meteorologic, pentru că luni, 10 aprilie, și marți, 11 aprilie, va fi o vreme închisă, cu cerul aproape permanent acoperit, ceea ce va fi completat în mai multe rânduri de reprize serioase de ploaie. Maxima zilei va atinge la ora 15:00 valoarea de 11 grade, dar la ora meciului va scădea până spre 6-7 grade. Cătălin Popa din Pitești va conduce acest meci.

Ce absențe de jucători sunt în întâlnirea Sepsi Sf. Gheorghe – Rapid

Cristiano Bergodi este mulțumit de calificarea echipei în semifinalele Cupei României, unde va da piept cu CFR Cluj, cel mai dificil adversar posibil dintre cei trei rămași în cursă. Dar acum vrea ca echipa să se concentreze pe play-off, pentru că nu dorește să fi ajuns acolo doar formal, pentru a fi ciuca bătăilor. Nu are absent decât pe atacantul Varga, care nu era titular.

ADVERTISEMENT

Adrian Mutu este conștient de faptul că după egalul din etapa trecută, acasă cu Farul, șansele echipei sale de a mai prinde locul 3 au scăzut serios, dar cere echipei determinare la fiecare meci, pentru a onora prezența în play-off. La partida de la Sfântu Gheorghe, nu va avea decât un singur jucător indisponibil, atacantul Valentin Costache.

Cote la pariuri la jocul Sepsi Sf. Gheorghe – Rapid

Deși între cele două echipe este o diferență de șapte puncte în favoarea Rapidului, oarecum surprinzător casele de pariuri acordă cota de victorie mai mică lui Sepsi. A primit 2,30 pentru a lua cele trei puncte, în timp ce giuleștenii au 3,40. Șansă dublă „1X” are cotă 1,35, iar șansă dublă „X2” ajunge la cota de 1,60. Gol marcat de Sepsi valorează 1,35, iar golul oaspeților 1,50.

ADVERTISEMENT

Sunt cinci meciuri directe între cele două echipe de la revenirea Rapidului pe prima scenă și în niciunul Sepsi nu a reușit să câștige. Rapid are trei victorii, una chiar la Sfântu Gheorghe, în acest sezon, cu 2-1, goluri Sefer și Ioniță dupe ce marcase Rondon pentru gazde, toate în prima repriză și mai există două rezultate de egalitate.

ADVERTISEMENT