Sport

Sepsi Sf. Gheorghe – U Cluj 0-0, 5-4 după penalty-uri în finala Cupei României Betano. Niczuly aduce trofeul în vitrina covăsnenilor pentru al doilea an consecutiv

Sepsi Sf. Gheorghe a câștigat Cupa României Betano pentru al doilea an consecutiv într-un mod dramatic, învingând pe U Cluj abia după executarea penalty-urilor.
24.05.2023 | 23:05
Sepsi Sf Gheorghe  U Cluj 00 54 dupa penaltyuri in finala Cupei Romaniei Betano Niczuly aduce trofeul in vitrina covasnenilor pentru al doilea an consecutiv
Sepsi a câștigat dramatic ediția 2023 a Cupei României Betano
ADVERTISEMENT
24-05-2023
17:30

Sepsi Sf. Gheorghe - U Cluj 0-0, 5-4 după penalty-uri

Vezi aici cele mai importante faze.

5-4: RATARE U Cluj! Martci șutează telefonat, Niczuly respinge și aduce CUPA ROMÂNIE BETANO în vitrina lui Sepsi pentru a doua oară consecutiv.

5-4; GOOOL Sepsi! Tamas transformă cu ceva emoții, Gorcea atingând inițial mingea.

4-4: RATARE U Cluj! Ze Gomez șutează pe centru și Niczuly respinge.

4-4: RATARE Sepsi! Aganovic șutează lamentabil, mult peste poartă.

4-4: GOOOL U Cluj! Și Nistor transformă impecabil.

4-3: GOOOL Sepsi! Ștefănescu înscrie fara emoții.

3-3: RATARE U Cluj! Ely Fernandez execută slab și Niczuly respinge.

3-3: GOOOL Sepsi! Ion Gheorghe egalează, dar clujenii au o lovitură în plus.

2-3: GOOOL U Cluj! Tescan transformă impecabil.

2-2: GOOOL Sepsi! Înscrie Tudorie.

1-2: GOOOL U Cluj! Bic transformă cu emoții și âi aduce pe clujeni în avantaj.

1-1: RATARE Sepsi! Rodriguez bate slab pe centru și Gorcea respinge cu piciorul.

1-1: GOOOL U Cluj! Chipciu egalează.

1-0: GOOOL Sepsi! Varga transformă prima lovitură de pedeapsă.

S-a trecut la executarea loviturilorde departajare. Primii vor bate cei de la Sepsi.

Min. 120+2: S-au terminat și cele două reprize de prelungiri. Învingătoarea va fi decisă după executarea loviturilor de la 11 metri.

Min. 118: Pițian reia defectuos cu capul din 4 metri pe lângă poartă, după un corner bătut excelent de Nistor.

Min. 108: Niczuly reține șutul lui Simion din afara careului.

Min. 104: Nistor șutează din afara careului, puțin pe lângă poartă.

Min. 102: Tescan pătrunde în careu și șutează cu dreptul, Niczuly respinge, dar Ely Fernandes șutează slab și nu reușește să deschidă scorul.

Min. 90+3: Fluier final. S-a terminat 0-0, astfel că vom avea parte de două reprize de prelungiri, a câte 15 minute fiecare.

Min. 52: Matei centrează din corner, Ciobotariu reia spre poartă, dar Gorcea prinde balonul pe linia porții. Covăsnenii cer gol considerând că mingea a depășit linia, dar arbitrul Cătălin Popa a lăsat jocul să continue.

Min. 45+1: Safranko șutează periculos din întoarcere de la 10 metri, Gorcea are un reflex uluitor și respinge de sub bară în corner.

Min. 33: Nistor se distrează cu fundașii lui Sepsi pe partea dreaptă, pătrunde în careu și șutează superb la colțul lung, dar mingea lovește bara porții lui Niczuly.

Min. 29: Thiam pătrunde periculos în careu, dar șutează cu stângul în plasa laterală.

Min. 26: Șutul lui Filip din marginea careului este respins greu de lângă bară de Niczuly.

Min. 25: Thiam șutează periculos cu stângul pe lung de la 16 metri, mingea lovește bara porții covăsnene.

Min. 13: Rondon reia peste poartă după un nou corner executat de Matei.

Min. 5: Corner executat de Cosmin Matei, Ciobotariu e singur pe 6 metri, dar reia incredibil cu capul pe lângă poartă.

Min. 2: Lovitură liberă pentru Sepsi de pe partea dreaptă, mingea ajunge la Safranko, dar acesta reia slab din 10 metri și Gorcea reține.

Min. 1: A început partida.

24-05-2023
16:14

Echipele de start la Sepsi - ”U” Cluj, ora 20:30

Sepsi: Niczuly – Bălașa, Ciobotariu, Ninaj, Dumitrescu – Matei, Păun, Rodriguez, Ștefănescu – Rondon, Safranko. Rezerve: Began, Tamas, Gheorghe, Santos, Ispas, Aganovic, Dimitrov, Varga. Antrenor: C. Bergodi. 

”U” Cluj: Gorcea – Martic, Miron, Pițian, Chipciu – Simion – Nistor, Remacle, Filip, Bic – Thiam. Rezerve: Iliev, Stoica, Tescan, Ilie, Gomes, Goranov, Oancea, Santos, Fernandes. Antrenor: I. O. Sabău. 

Meciul Sepsi Sf. Gheorghe – U Cluj are loc miercuri, 24 mai, cu începere de la ora 20:30, în finala Cupei României Betano. Covăsnenii sunt deținătorii trofeului, 3-1 în finala de anul trecut cu FC Voluntari, și vor să câștige pentru a merge din nou în tururile preliminare din Conference League. „Studenții” de pe Someș nu au licență europeană, dar vor să triumfe din nou în Cupă după 57 de ani.

Unde se joacă meciul Sepsi Sf. Gheorghe – U Cluj, în finala Cupei României Betano

Întâlnirea Sepsi Sf. Gheorghe – U Cluj se dispută miercuri, 24 mai, de la ora 20:30, pe noul și modernul stadion Municipal din Sibiu și reprezintă finala ediției 2022-2023 a Cupei României Betano, trofeu deținut în prezent de Sepsi. Singura dată când U Cluj a cucerit Cupa României a fost în vara anului 1965.

ADVERTISEMENT

Un lucru este cert. Dacă învinge Sepsi, este calificată în tururile preliminare din Conference League. Dacă o face U Cluj, ardelenii nu au licență europeană și atunci locul 3 din play-off merge automat în preliminarii de Conference League, iar locul 4 la baraj.

La Sepsi, tocmai înaintea finalei, s-a spart armonia din vestiar. A apărut în presă informația conform căreia, indiferent dacă va păstra trofeul, antrenorul Cristiano Bergodi îi va lăsa locul lui Liviu Ciobotariu de la FC Voluntari. Tehnicianul italian a fost evident iritat de cele apărute chiar în ajunul finalei și a declarat că nu știe dacă va rămâne, dar că echipa trebuie să câștige, toți jucătorii urmând a încasa prime consistente.

ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV partida Sepsi  Sf. Gheorghe – U Cluj, finala Cupei României Betano

Partida Sepsi Sf. Gheorghe – U Cluj se joacă miercuri, 24 mai, de la ora 20:30, pe stadionul „Municipal” din Sibiu, în finala Cupei României Betano. Ea va fi transmisă în direct pe micile ecrane pe toate cele trei posturi de televiziune care difuzează fotbal românesc: Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

La Sibiu, miercuri, 24 mai, cei care au ales să meargă la finala Cupei României Betano pot spune că au tras lozul câștigător în privința vremii. Pentru că meteorologii estimează această zi ca fiind ultima în care soarele va străluci destul de mult pe cer în timpul zilei și pericolul precipitațiilor va fi aproape de zero. În schimb, de joi, timp de aproape o săptămână, Sibiu va fi un iraș asediat de ploaie, care va cădea în mai multe reprize zi de zi.

ADVERTISEMENT

FRF a fâcut o delegare cel puțin ciudată ca arbitru la un asemenea eveniment: Cătălin Popa din Pitești, unul dintre cei mai slabi arbitri din SuperLiga, cu multe meciuri stricate la activ.

Ce jucători lipsesc din finala Cupei României Betano, Sepsi Sf. Gheorghe – U Cluj

Finala Cupei României Betano ne oferă doi tehnicieni extrem de relaxați din punctul de vedere al problemelor de lot, pentru că niciunul dintre ei nu are indisponibilități. Prin urmare, ambii pot să trimită pe teren cel mai bun unsprezece cum îl văd ei la startul partidei. Ioan Ovidiu Sabău recunoștea că Sepsi este mai puternică și e logic favorită, dar tot el spunea că acest lucru nu e un dezavantaj, ba, dimpotrivă, pentru că presiunea va fi pe covăsneni.

ADVERTISEMENT

Sabău vede această finală drept un mare bonus la un sezon apreciat la final ca destul de bun, prin faptul că s-a reușit menținerea directă a echipei în SuperLiga, fără a mai avea emoții la baraj.  Are încredere că jucătorii săi vor da absolut totul pentru a reprezenta cu cinste orașul de pe Someș la un astfel de moment important din fotbalul nostru, care este, anual, finala Cupei României Betano.

Cote la pariuri la jocul Sepsi Sf. Gheorghe – U Cluj

Sepsi Sf. Gheorghe este echipa care deține trofeul Cupei României Betano și pe care casele de pariuri o văd destul de clar favorită să repete acum succesul în fața „șepcilor roșii”. Cota la victorie a covăsnenilor a ajuns la 2,00, după ce plecase de la 2,20, iar cea a echipei de Someș a urcat de la 3,80 la 4,20. Șansă dublă „1X” are cotă 1,25, iar șansă dublă „X2” are cotă 1,80. Gol marcat Sepsi are cotă 1,35, în timp ce reușita clujenilor 1,65. Cine câștigă trofeul înseamnă cotă 1,55 pentru Sepsi și 2,75 pentru U Cluj.

Nu este exclus ca această cotă clară în favoarea echipei lui Cristiano Bergodi să provină și din faptul că în sezonul regulat, când au avut loc singurele meciuri directe, covăsnenii să se impună, de fiecare dată la limită. A fost 2-1 la Sfântu Gheorghe și 1-0 pe Cluj Arena, goluri Păun și Tudorie, respectiv Thiam în primul meci, Rondon în cel de-al doilea.

Traseele celor două echipe spre finală

SEPSI SF. GHEORGHE

Grupa A

  • Sepsi – FC Voluntari 4-0
  • Dinamo – Sepsi 2-3
  • Petrolul – Sepsi 3-1

Sferturi de finală

  • Sepsi – CS Mioveni 4-1

Semifinală

  • Sepsi – CFR Cluj 3-0

U CLUJ

Grupa C

  • U Cluj – Rapid 0-0
  • CSM Alexandria – U Cluj 0-4
  • U Cluj – CFR Cluj 1-1

Sferturi de finală

  • FC Hermannstadt – U Cluj 1-2

Semifinală

  • U Cluj – UTA Arad 1-0

  • 1,62 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „sub 2,5 goluri” la meciul Sepsi – U Cluj

ADVERTISEMENT