Fotbal intern

Sepsi Sf. Gheorghe – Voluntari 2-1 în finala Cupei României. Ştefănescu, eroul covăsnenilor aflați la primul trofeu din istorie

FANATIK v-a prezentat informaţiile despre meciul Sepsi Sf. Gheorghe - Voluntari, care s-a jucat joi, 19 mai, de la ora 20:30, în finala Cupei României, pe stadionul Giuleşti.
19.05.2022 | 22:20
Sepsi Sf Gheorghe  Voluntari 21 in finala Cupei Romaniei Stefanescu eroul covasnenilor aflati la primul trofeu din istorie
Sepsi Sf. Gheorghe - Voluntari 2-0 Live video în finala Cupei României. Ştefănescu, eroul covăsnenilor. A marcat un eurogol. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
19-05-2022
16:20

Sepsi - FC Voluntari 2-1 în finala Cupei României

Sepsi – FC Voluntari 2-1 (Ştefănescu 22, 38 / Dumitrescu-AG 90+4)

VEZI VIDEO CELE MAI IMPORTANTE FAZE

Final de meci! Sepsi câștigă primul trofeu din istoria clublui după „dubla” de senzație reușită de Marius Ștefănescu, desemnat și jucătorul finalei. Autogolul lui Dumitrescu a venit mult prea târziu pentru FC Voluntari, chiar în ultimul minut din prelungirile confruntării.

Min 90+4: GOOOOLLL! FC Voluntari reduce din diferență după autogolul lui Dumitrescu.

Min 74: Ștefănescu îl vede ieșit mult din poartă pe Popa și a încercat să îl lobeze. Mingea trimisă de el a fost respinsă de pe linia porții de Gabi Tamaș.  

Min 67: Adam Nemec trimite un șut periculos din careu, dar Niczuly apără.

Min 60: Ștefănescu trimite un șut bun pe poartă din lovitură liberă, dar Popa este atent și respinge.

Start în partea secundă! 

Min. 38: GOOOOOOOOOOL, Sepsi! Ştefănescu are o execuţie minunată şi Popa este învins pentru a doua oară

Min. 22: GOOOOOOOOOL, Sepsi! Ştefănescu îl învinge pe Popa cu un şut din unghi.

Min. 20: Ştefănescu pleacă de la limita offside-ului şi înscrie. Arbitrul asistent ridică fanionul şi golul este anulat. 

Min. 15: Marcelo Lopes ratează prima şansă a meciului. Atacantul Voluntariului trimite departe de poarta lui Niczuly din poziţie bună 

Min. 10: Este un început echilibrat de meci! Prudenţa este cea care caracterizează startul 

Start de meci! 

Echipele de start în Sepsi – Voluntari: 

Sepsi: Niczuly -Dimitrov, Bălașa, B. Mitrea, A. Dumitrescu – N. Păun, Aganovic, Eder – Bărbuț, Tudorie, Ștefănescu. Antrenor: Cristiano Bergodi

Voluntari: M. Popa – 13. Ciobotariu, Tamaș, Armaș – Ricardinho, Rață, Droppa, Tavares, Briceag – Marcelo, Nemec. Antrenor: Liviu Ciobotariu 

Echipele de start în Sepsi - Voluntari
Echipele de start în Sepsi – Voluntari

Meciul Sepsi Sfântu Gheorghe – Voluntari are loc joi, 19 mai, cu începere de la ora 20:30, în finala Cupei României sezonul 2021-2022. Ambele formaţii au ajuns pentru a doua oară în ultimul act al celei de-a doua competiţii interne, ilfovenii reuşind să câştige trofeul, în timp ce covăsnenii au pierdut cu 1-0 în faţa lui FCSB.

Unde se joacă meciul Sepsi Sf. Gheorghe – Voluntari

Întâlnirea Sepsi Sf. Gheorghe – Voluntari se dispută joi, 19 mai, de la ora 20.30, pe noul stadion Rapid din Giuleşti, în finala ediţiei din acest sezon a Cupei României. Nu este aşteptat un aflux mare de public, pentru că Voluntari are puţini suporteri iar din Sfântu Gheorghe vor sosi în jur de 1000-1500 de susţinători.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea autorităţile sunt în alertă, pregătind importante dispozitive de ordine. Există o teamă cel puţin de reacţii xenofobe din tribune, dacă nu şi de posibile ciocniri cu grupurile de fani din Covasna după ce în presă a izbucnit scandalul de la naţionala de hochei, cu cântatul Imnului secuiesc de către jucătorii naţionalei noastre la meciul cu Ungaria şi după ce ministrul Sportului, Eduard Novak, a refuzat la o emisiune TV să cânte Deşteptă-te române, imnul naţional.

Cine transmite la TV partida Sepsi Sfântu Gheorghe – Voluntari

Partida Sepsi Sfântu Gheorghe – Voluntari se joacă joi, 19 mai, de la ora 20:30 pe stadionul Rapid, în finala Cupei României şi va fi transmisă în direct pe micile ecrane pe posturile Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1. O mai puteţi urmări şi dacă intraţi pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Bucureşti vremea s-a înseninat după o miercure ploiasă, cu tunete, trăsnete şi fulgere. Temperatura a urcat din nou în termometre până în jurul valorii de 22 de grade, iar ora partidei vor fi în jur de 18-19 grade, tocmai bine pentru fotbal. Va conduce această finală cel care este considerat acum al doilea arbitru din fotbalul românesc, Sebastian Colţescu din Craiova.

Ce jucători lipsesc din confruntarea Sepsi Sfântu Gheorghe – Voluntari

Sepsi a avut un parcurs ieşit din comun în ultimele meciuri, terminând pe primul loc în play-out şi reuşind nu mai puţin de 22 de puncte din 27 posibile. De 13 partide, campionat şi Cupă, e neînvinsă echipa lui Cristiano Bergodi care la finală va avea acelaşi absent din ultimele săptămâni, mijlocaşul Achahbar, accidentat de rapidistul Albu.

ADVERTISEMENT

Voluntari, care a distrus visul de titlu al FCSB cu acel total neprevăzut 2-2 din penultima etapă, are mai multe semne de întrebare. Fantezistul Costică Budescu, grav accidentat, va fi doar spectator în tribună. O piesă importantă, mijlocaşul ofensiv Ion Gheorghe, nu va fi folosit, deoarece tocmai a semnat pentru Sepsi din viitorul sezon! Iar situaţia fundaşilor centrali Tamaş şi Meleke, accidentaţi cu FCSB, va fi lămurită definitiv cu şase ore înainte de meci, ambii fiind incluşi în lot.

Cote la pariuri la finala Sepsi Sfântu Gheorghe – Voluntari

Pentru casele de pariuri echipa lui Cristiano Bergodi pleacă favorită în această finală la o cotă de 2,20 la victorie şi de 1,80 la câştigarea trofeului. Ilfovenii au cotă de 3,80 să se impună în 90 de minute şi de 2,30 să câştige din nou Cupa. Pentru over 1,5 goluri avem o cotă de 1,45.

ADVERTISEMENT

Voluntari are o tradiţie îngrijorător de favorabilă la meciuri directe, reuşind să se impună de şapte ori, faţă de cele două succese ale lui Sepsi, ambele obţinute la Voluntari! În acest sezon ilfovenii le-au fost naşi, cu succese atât la Sfântu Gheorghe, culmea tocmai la inaugurarea noului stadion, cât şi acasă.

Traseul celor două echipe spre finală

SEPSI SF. GHEORGHE

1-o cu Farul în deplasare, 1-0 cu FC U Craiova în deplasare, 2-1 cu Chindia în deplasare şi 2-1 şi 1-0 cu Universitatea Craiova în semifinale

VOLUNTARI

4-1 în deplasare cu Şomuz Fălticeni (liga 3), 3-0 la masa verde cu FCSB, bucureştenii neputând juca din cauza numărului mare de cazuri de COVID, 1-0 în deplasare cu FC Buzău (liga 2), 2-0 şi 1-0 cu FC Argeş în semifinale.

ADVERTISEMENT