Fotbal intern

Sepsi Sfântu Gheorghe își construiește stadion! Noua arenă prinde contur. VIDEO

18.12.2019 | 16:25
Sepsi Sfantu Gheorghe isi construieste stadion Noua arena prinde contur VIDEO
Clubul Sepsi OSK Sfântu Gheorghe își construiește un stadion nou, iar stadiul lucrărilor este unul avansat la acest moment
ADVERTISEMENT

Clubul Sepsi OSK Sfântu Gheorghe își construiește un stadion nou, iar stadiul lucrărilor este unul avansat la acest moment.

Sepsi Sfântu Gheorghe își construiește stadion

Construcția la noul stadion al echipei Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a început în această vară, iar lucrările au avansat destul de repede, după cum se vede în filmulețul postat pe pagina de Facebook a clubului.

ADVERTISEMENT

În acest moment s-a făcut fundația și s-au ridicat stâlpii de susținere de la o tribună și o peluză. În filmulețul postat de gruparea covăsneană se vede cum muncitorii lucrează cu spor la noua arenă.

Sepsi OSK

#csakazosk Álmok, melyek valóra válnak! ?⚪️Când visele devin realitate!

Gepostet von Sepsi OSK am Mittwoch, 18. Dezember 2019

Stadionul va avea o capacitate de 8.300 de euro

Patronul clubului Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a anunţat că noul stadion ar urma să fie inaugurat în toamna anului 2020, iar capacitatea acestuia va fi de 8.300 de locuri.

ADVERTISEMENT

Pe lângă stadionul pentru echipa de seniori, patronul clubului Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, Laszlo Dioszegi, construiește și o bază modernă care va putea găzdui grupele de copii și juniori. Pe lângă acestea se vor mai construi o sală polivalentă, un patinoar, terenuri de tenis și un stadion de atletism.

Stadionul este ridicat la marginea orașului

Finanțatorul covăsnenilor a anunțat că investiția totală se va ridica la peste 15 milioane de euro, iar banii provin de la Guvernul Ungariei. Constructorul este o companie din Cluj, iar arena se ridică la marginea orașului.

ADVERTISEMENT

Actualul stadion pe care joacă Sepsi OSK, Municipal, se află în interiorul orașului Sfântu Gheorghe, este pus în folosință din 1930, a fost modernizat în 2017, după ce echipa a promovat în Casa Pariurilor Liga 1, are 5.200 de locuri și nocturnă, însă e depășit de cerințele europene actuale.

Sepsi, șanse minime de play-off

Oficialii clubului Sepsi OSK Sfântu Gheorghe își doresc ca din sezonul viitor să poate evolua pe noul stadion. Acesta se va ridica la standarde europene și va putea găzdui meciuri de Champions League și Europa League.

ADVERTISEMENT

În acest moment, după disputarea a 21 de etape, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe se află pe locul nouă în clasamentul din Casa Pariurilor Liga 1, cu 25 de puncte, la opt puncte în urma formației Gaz Metan Mediaș, aflată pe ultima poziție de play-off.

ADVERTISEMENT