Sport

Sepsi Sfântu Gheorghe l-a transferat pe puștiul care l-a scos pe Hagi din Youth League

Un mijlocaș de numai 19 ani este cea mai recentă achiziție a celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe. Fotbalistul va evolua sub formă de împrumut, iar Sepsi are prima opțiune pentru un transfer definitiv.
23.06.2021 | 17:37
Sepsi Sfantu Gheorghe la transferat pe pustiul care la scos pe Hagi din Youth League
ADVERTISEMENT

Calificată în premieră în cupele europene, Sepsi Sfântu Gheorghe are o campanie de achiziții extrem de interesantă. Șase jucători au semnat cu gruparea covăsneană în această vară.

Ultimul sosit sub comanda antrenorului Leo Grozavu este un mijlocaș de numai 19 ani, marcatorul golului decisiv pentru FK Csikszereda din finala Ligii Elitelor U19.

ADVERTISEMENT

Botorok János, omul care a dus-o pe Csikszereda în Youth League

Cel mai nou fotbalist al celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe este Botorok János. Acesta a fost împrumutat pentru un sezon de la FK Csikszereda.

Botorok a fost unul dintre tinerii fotbaliști care au impresionat în sezonul recent încheiat în Liga Elitelor U19, mijlocașul fiind și autorul golului victoriei din finala FK Csikszereda – Viitorul Constanța.

ADVERTISEMENT

Ciucanii s-au impus cu 2-1 și vor reprezenta în premieră România în Youth League, varianta Ligii Campionilor dedicată juniorilor.

Celelalte cinci achiziții ale secuilor din această vară sunt atacantul bulgar Tsvetelin Chunchukov, de la Academica Clinceni, portarul Răzvan Began, ultimaoară la Dunărea Călăraşi, mijlocaşii Stefan Ashkovski și Cristi Bărbuţ, acesta di urmă de la Universitatea Craiova și fundaşul Hugo Sousa, de la Astra Giurgiu.

ADVERTISEMENT

În plus, Istvan Fulop, Radoslav Dimitrov şi tehnicianul Leo Grozavu au semnat noi angajamente cu Sepsi, iar Cătălin Golofca a fost achiziționat definitiv de la CFR Cluj, după ce în sezonul precedent evoluase la Sfântu Gheorghe sub formă de împrumut.

Spesi a primit o veste excelentă și de la UEFA

Pe lângă numeroasele achiziții pe care le-au reușit în această vară, secuii au primit o veste excelentă și din partea UEFA.

ADVERTISEMENT

Astfel, o delegație a forului european care a vizitat arena municipală din Sfântu Gheorghe a avizat stadionul în vederea organizării de meciuri în cupele europene, până la finalizarea lucrărilor la noua arenă.

Asta înseamnă că Sepsi va juca pe propria arenă cel puțin meciul de acasă, din turul al doilea preliminar al Conference League, contra învingătoarei dintre Spartak Trnava, din Slovacia şi Mosta FC, din Malta.

Meciurile din turul 2 preliminar al Conference League se vor disputa în datele de 22 iulie, turul, în deplasare pentru Sepsi, respectiv în 29 iulie, returul, pe teren propriu.

ADVERTISEMENT