Fotbal intern

Sepsi Sfântu Gheorghe, la fel ca Sporting și Lazio. Ce performanță au reușit elevii lui Neagoe cu FCSB

06.12.2018 | 11:50
Sepsi Sfantu Gheorghe la fel ca Sporting si Lazio Ce performanta au reusit elevii lui Neagoe cu FCSB

Sepsi Sfântu Gheorghe a reușit una dintre marile surprize ale acestui debut de sezon. Elevii lui Eugen Neagoe s-au impus pe teren propriu cu scorul de 4-2 în fața celor de la FCSB. Astfel, covăsnenii devin doar a treia echipă care înscrie mai mult de 3 goluri roș-albaștrilor în mandatul lui Nicolae Dică. Sepsi intră astfel într-o companie selectă, alături de Sporting Lisabona și Lazio Roma.

Sepsi Sfântu Gheorghe a devenit prima echipă care îi înscrie 4 goluri lui Nicolae Dică în Liga 1 Betano, în victoria de miercuri, scor 4-2. Gabriel Vașvari, Florin Ștefan, Tandia și Mensah au reușit să marcheze în poarta lui Cristi Bălgrădean, al doilea gol al internaționalului de tineret fiind unul cu adevărat special: u n călcâi cu care i-a ridiculizat pe Romario Benzar și pe Cristi Bălgrădean. Până acum FCSB mai primise în mandatul lui Nicolae Dică o singură dată trei goluri, în acel 3-3 cu Dinamo în turul Ligii 1 Betano. De asemenea, Dică a mai primit 3 goluri de la FC Hermannstadt, în sferturile Cupei României.

Sepsi Sfântu Gheorghe, în aceeași ligă cu Sporting Lisabona și Lazio Roma

Astfel, Sepsi Sfântu Gheorghe a devenit doar a treia echipă din mandatul lui Nicolae Dică la FCSB care le înscrie roș-albaștrilor măcar patru goluri. Celelalte două astfel de prestații au venit în Europa League. În playoff-ul Champions League de anul trecut, Sporting învingea pe Arena Națională pe cei de la FCSB cu scorul de 5-1. Seydou Doumbia, Marcos Acuna, Gelson Martins, Bas Dost și Rodrigo Battaglia au semnat reușitele lui Sporting, în timp ce Junior Morais egalase la 1 pentru FCSB. Astfel, vicecampioana României a picat în grupele Europa League, acolo unde s-a calificat în primăvara europeană, într-o grupă cu Viktoria Plzen, FC Lugano și Hapoel Beer Sheva.

Filipe Teixeira, în partida Sporting Lisabona – FCSB

FCSB avea să întâlnească în 16-imile Europa League pe cei de la Lazio Roma, în fața cărora au câștigat meciul tur cu scorul de 1-0, după reușita lui Harlem Gnohere. Returul de pe Stadio Olimpico avea să fie un coșmar pentru roș-albaștri. Ciro Immobile înscria primul gol în minutul 7, iar la pauză era deja 3-0 pentru Lazio, după reușitele lui Bastos și încă un gol al atacantului italian. Felipe Anderson a marcat golul patru în minutul 51 iar Immbile a semnat hat-trick-ul în minutul 71. Gnohere avea să înscrie din nou pentru FCSB, de această dată golul de onoare, iar Lazio a terminat cu 5-1.

Nicolae Dică, palmares bun pe banca FCSB

În ciuda acestor înfrângeri, palmaresul lui Nicolae Dică la FCSB este unul încurajator. „Nick” a strâns 44 de victorii, cu 18 egaluri și 14 înfrângeri în 76 de partide la cârma echipei roș-albastre, în toate competițiile.

Constantin Budescu, în timpului meciului FCSB – Lazio

După înfrângerea neașteptată cu Sepsi, trupa lui Dică are acum 34 de puncte în 18 runde, fiind la 5 puncte în spatele lui CFR Cluj. Etapa viitoare FCSB va întâlni Viitorul Constanța, formație care se află pe locul 3 în clasamentul Ligii 1 Betano, la un punct în spatele roș-albaștrilor. Interesant este că în partida tur scorul a fost 4-1 pentru FCSB.