Sport

Sepsi – Universitatea Craiova, capul de afiș al semifinalelor Cupei României! Tradiția e de partea oltenilor

Sepsi OSK - Universitatea Craiova este cel mai așteptat meci din semifinalele Cupei României. Oltenii s-au mai întâlnit de două ori cu covăsnenii în această competiție, iar de fiecare dată au reușit să îi învingă.
20.04.2022 | 11:20
Sepsi  Universitatea Craiova capul de afis al semifinalelor Cupei Romaniei Traditia e de partea oltenilor
În Cupa României, Universitatea Craiova are amintiri plăcute din confruntările cu Sepsi. FOTO: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Sepsi OSK – Universitatea Craiova este capul de afiș al semifinalelor Cupei României. Oltenii s-au mai întânit de două ori în această competiție cu trupa antrenată de Cristiano Bergodi, pe terenul propriu al covăsnenilor, iar de fiecare dată formația din Bănie a izbutit să se califice în faza următoare.

Sepsi OSK – Universitatea Craiova, capul de afiș al semifinalelor Cupei României! Oltenii s-au calificat de două ori pe terenul covăsnenilor

Confruntarea din semifinalele Cupei României dintre Sepsi OSK și Universitatea Craiova programată miercuri, de la ora 19:30, pe stadionul Municipal din Sfântu Gheorghe, se anunță a fi una interesantă. Cele două echipe traversează o formă bună în campionat și își doresc să ajungă în finală.

ADVERTISEMENT

Pentru formația din Bănie nu este pentru prima dată când se întâlnește cu trupa lui Cristiano Bergodi în această competiție. Universitatea Craiova a înfruntat-o de două ori pe Sepsi Sfântu Gheorghe în șaisprezecimile Cupei Românie, ambele meciuri fiind disputate pe terenul covăsnenilor.

Primul duel dintre Sepsi și Universitatea Craiova a avut loc în sezonul 2016-2017, atunci când echipa din Sfântu Gheorghe evolua în eșalonul secund al fotbalului românesc. Formația din Bănie nu a avut un meci ușor pe stadionul covăsnenilor, iar oltenii au avut nevoie de prelungiri pentru a marca.

ADVERTISEMENT

„Juveții” s-au impus cu scorul de 1-0 datorită golului marcat de Andrei Ivan, în minutul 100. În următoarea ediție a Cupei României, Universitatea Craiova și Sepsi s-au confruntat din nou în șaisprezecimile competiției. De data aceasta, formația din Bănie nu a mai întâmpinat aceleași probleme.

Oltenii au câștigat pe terenul lui Sepsi cu 2-0, iar pe lista marcatorilor și-au trecut numele Alex Mitriță și Alexandru Băluță. În acel an, „Știința” avea să readucă Cupa României în Bănie, după 27 de ani de la ultimul trofeu câștigat de Universitatea Craiova.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova vrea să își ia revanșa în fața trupei antrenate de Cristiano Bergodi

Elevii lui Laurențiu Reghecampf nu au amintiri foarte plăcute din ultima confruntare cu Sepsi Sfântu Gheorghe. În a doua partidă din 2022, Universitatea Craiova a suferit o înfrângere drastică pe stadionul Municipal, scor 3-1, cu trupa lui Cristiano Bergodi.

Sepsi s-a aflat la conducere pe tabela de marcaj încă din secunda 23 a meciului cu Universitatea Craiova, autorul celui mai rapid gol al acestui sezon din Casa Pariurilor Liga 1 fiind Kevin Luckassen. Elvir Koljici a restabilit egalitatea în minutul 8, după un henț neobservat de arbitrul central Iulian Călin.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova putea să intre în avantaj la pauza meciului, însă reușita superbă a lui Andrei Ivan a fost anulată pe motiv de offside. În repriza secundă, Anass Achahbar a înscris o dublă pentru Sepsi și a stabilit scorul final al partidei.

Jucătorul care le-a dat bătăi de cap oltenilor în partida cu Sepsi va lipsi în duelul cu Universitatea Craiova din Cupa României. Achahbar a suferit o ruptură parțială de tendon și o fractură la gleznă în Rapid București – Sepsi, scor 1-1, după o intrare a lui Alexandru Albu. Accidentarea îl va ține în afara lotului tot restul sezonului pe mijlocașul covăsnenilor.

  • 8 Cupe ale României a câștigat Universitatea Craiova


  • (P) Cota BETANO pentru Sepsi OSK – Universitatea Craiova: 2,50 este cota pentru „peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT