Editoriale

Septembrie, luni! Prima zi după alegeri, ultimele clipe de normalitate. Opinie FANATIK despre clasa politică din România

28.09.2020 | 00:18
Septembrie luni Prima zi dupa alegeri ultimele clipe de normalitate Opinie FANATIK despre clasa politica din Romania
ADVERTISEMENT

Septembrie, luni! Prima zi după alegeri, ultimele clipe de normalitate într-o țară care a obosit de la atât amar de așteptare. Pentru că România și-a tocit nervii, și-a risipit furiile și a amanetat harul și speranța pe care le avea, într-un etern „stand by”.

Acesta este adevărul unei nații care încă își mai caută răspunsurile Revoluției din ’89, dar mai ales vinovații. Aceasta este realitatea unui popor căruia i s-au ascuns până și istoria și trecutul și i s-a luat cam tot ce avea. Până și demnitatea.

ADVERTISEMENT

Și abia când a pierdut și ultima fărâmă de mândrie, România a fost supusă și dresată. Mințiți, siluiți, fărâmați și împrăștiați prin toate colțurile lumii, românii s-au obișnuit să fie cetățenii unei țări de mâna a doua și pentru că nimeni nu le-a arătat cât sunt de frumoși și de capabili atunci când sunt împreună.

Septembrie, luni! Ce se întâmplă în prima zi după alegeri

Și nu o dată depărtările au măcinat familii, au stins iubiri și au furat destine. Asta se întâmplă atunci când țara ta nu îți oferă nimic și te păcălește constant. Probabil că românul s-a obișnuit să piardă, să tacă și să accepte, dar lucrul acesta s-a întâmplat după ce a înțeles că pentru el nu există nicio plasă de siguranță.

ADVERTISEMENT

Nimeni nu este acolo ca să-l prindă dacă se prăbușește, nimeni nu-l ajută să se ridice, nimeni nu-l susține. Cine să facă lucrul acesta? Cu o clasă politică impotentă, cu politicieni care au dus furtul la rang de artă și cu promisiuni care se sparg imediat după alegeri, România și românii s-au scufundat în deznădejde și neputință.

Și totul s-a transformat într-un circ politic intens mediatizat. Dreapta, stânga, PNL, PSD, roșu, galben, mov cu picățele, nici nu mai contează. România a fost sugrumată de câteva partide politice incapabile, pline de semidocți, semianalfabeți, nepotism, ură, trădare și minciuni.

ADVERTISEMENT

E o întrecere a nesimțirii și a bădărănismului și ambele ajung la un nivel insuportabil în pragul campaniilor electorale. Un concurs inuman al păcălelilor, al promisiunilor uluitoare și un tărâm nelimitat al născocirilor, fantasmelor și amăgirilor.

Priviți România pe care ne-au promis-o aleșii în ultimele campanii. Autostrăzi, spitale, locuri de muncă, hoți la închisoare, curățenie. O țară ca afară, o țară normală.

ADVERTISEMENT

Priviți România pe care ne-au promis-o aleșii în ultimele campanii. Dacă o găsiți pe undeva. Am fost mințiți și, din păcate, știam lucrul acesta. Suntem atât de obosiți de „România care nu merge” încât, în 2020, candidații în cel mai mare oraș al țării ne promit apă caldă. Și noi ne bucurăm.

E tot ce mai putem să facem. Pentru că spitale, drumuri, trafic și alte „detalii” ale unui 2020 normal, știm că nu vom vedea la față prea curând. Știm că de luni, 28 septembrie, primarii care au umblat în haine ponosite prin cartiere mărginașe și orașe uitate de Dumnezeu, nu mai au treabă cu noi.

Oamenii din consiliile locale sau județene dispar în ceață. Se vor întoarce peste alți 4 ani de zile. Atât au la dispoziție ca să pregătească un nou set de minciuni. De fapt, „gogonelele” sunt aceleași, dar ambalajul se mai schimbă.

„Se fură, doamnă, se fură! Cu sutele de milioane de euro! În campanie minți ca să te voteze. Știți ce se schimbă? Buzunarul în care curge robinetul!”, a spus Elena Udrea într-un interviu vechi de 5 ani de zile. Și lumea a privit-o pe blonda lui Băsescu, a zâmbit ironic și a sperat că nu are dreptate. A sperat într-o Românie normală, într-o țară din care să nu-ți dorești să scapi.

Și după 5 ani de zile, într-o altă campanie electorală, poate cu alți actori, România a ajuns fix în același punct. Fără nimic, fără viitor, dar cu o clasă politică perfidă, bogată și specializată în minciuni. „Deșertul Sahara să rămână după noi”, vorba maestrului Răzvan Vasilescu.

Septembrie, luni! Cu aromă de cafea, un nor fin ce se ridică, simplu din țigara ta. Țigară de domn, de om aflat la putere, ce Dumnezeu! Prima zi după alegeri în România e întotdeauna cea mai dulce pentru învingători. Se fac planuri mari, se rezolvă adversari, se pregătesc conturi, rude și prieteni. Și se uită toate promisiunile făcute în campanie.

Ne vedem peste alți 4 ani! Să sperăm că România nu o să fie la fel. Să sperăm că nu se schimbă doar buzunarul!

ADVERTISEMENT