Life

Șerban Huidu, lovitură pentru Mihai Găinușă la 21 de ani de Cronica Cârcotașilor: “Un ochi îmi plânge, unul îmi râde”

13.04.2021 | 15:27
Serban Huidu lovitura pentru Mihai Gainusa la 21 de ani de Cronica Carcotasilor Un ochi imi plange unul imi rade
Serban Huidu și Mihai Găinușă au prezentat 14 ani împreună Cronica Cârcotașilor. Sursă foto: Romania TV/Prima TV
ADVERTISEMENT

Cronica Cârcotașilor, cea mai longevivă emisiune de satiră din România, aniversează 21 de ani. Pe parcursul timpului, echipa a suferit schimbări, iar cea mai răsunătoare a fost plecarea din 2014 a lui Mihai Găinușă, cel care era considerat “creierul emisiunii”.

Foști colegi și amici încă din adolescență, Șerban Huidu și Mihai Găinușă au ajuns la cuțite, iar prietenia lor veche de 20 de ani a fost înlocuită de o puternică dușmănie. Astăzi, în ziua în care Cronica anunță ediția specială de mâine, 14 aprilie, Șerban Huidu nu l-a uitat pe fostul coleg, al cărui nume este menționat o dată și asociat cu producția de la Prima TV.

ADVERTISEMENT

Nimic neobișnuit s-ar spune, însă, conform surselor FANATIK, “cârcotașul” a vrut să se asigure, din nou, că în memoria colectivă ajunge mesajul conform căruia el a pus bazele emisiunii Cronica Cârcotașilor, în urmă cu 21 de ani.

Șerban Huidu, lovitură pentru Mihai Găinușă la 21 de ani de Cronica Cârcotașilor

“Ideea am avut-o pentru emisiunea de radio în 1997. La TV m-au chemat și mi-au arătat niște casete. A fost drum lung până am ajuns ca acolo. Dar am ajuns și sunt mândru de asta. Și da, mă așteptam ca, dacă era făcut bine, formatul ăsta să scrie istorie. Un ochi îmi plânge și unul îmi râde. Îmi plânge pentru că România îmi oferă subiecte zi de zi și celălalt îmi râde că încă pot face emisiunea asta. Când ea se va opri ochiul care plânge va râde și viceversa, din motive total diferite. Bănuiți voi care.  Noi încă de la început am fost extensia publicului. Portavocea lui. Fără cârcotașii vigilenți noi nu am găsi bâlbele și nici nu am putea face emisiunea. Practic, România e plină de carcotasi. Chiar si tu ești cârcotaș.“, spune Șerban Huidu.  Prima TV menționează faptul că la început a fost doar Șerban, apoi echipei i s-au alăturat Mihai Găinușă, un cameraman devenit celebru, Puștiu’, și un regizor cu greutate, Mistrețu.

ADVERTISEMENT
Imagine Cronica Cârcotașilor
Imagine din emisiunea Cronica Cârcotașilor, din anii 2000

“Mă văd peste zece ani tot aici, la Prima TV, sărbătorind 31 de ani de Cronică”, spune Șerban Huidu, declarație care pare să vină în completarea afirmațiilor făcute în momentul în care Mihai Găinușă a anunțat că părăsește echipa. La vremea respectivă, Șerban Huidu îl acuza pe Mihai Găinușă de lipsă de loialitate.

Șerban Huidu
Șerban Huidu, în primul an al emisiunii Cronica Cârcotașilor

Ioana Petric aniversează al șaptelea an în postura de co-prezentator al Cronicii Cârcotașilor

Plecarea lui Mihai Găinușă a coincis și cu promovarea bebelușei Ioana Petric în rolul de co-prezentator al emisiunii Cronica Cârcotașilor.

ADVERTISEMENT

“Mă mai uit peste filmări din vremurile când eram bebelușă și mă apucă nostalgia, dar mă amuz când constat că, deși au trecut atâția ani, încă mai știu coregrafiile. Dansul a fost și va rămâne marea mea pasiune. Altfel, de la Șerban și Dezbracatu’ am învățat că o zi în care nu am râs, indiferent de cum merge treaba, e o zi pierdută. Suntem prieteni și colegi și, practic, aproape tot ce știu legat de televiziune, de la ei am învățat”, spune Ioana Petric.

Șerban Huidu, Ioana Petrică și Dezbrăcatu'
Șerban Huidu, Ioana Petrică și Dezbrăcatu’

Pentru Ioana, zilele de marți în care se filmează Cronica Cârcotașilor sunt unice. “Mă trezesc pe la 7 dimineața, îmi pregătesc o cafea și, ca o cârcotașă conștiincioasă ce sunt, mă apuc să îmi fac temele pentru emisiune. Vizionez toate materialele, citesc textele, fac modificările pe care simt să le fac și mă gândesc cum să le interpretez mai bine. Pe la 10 îmi fac bagajul și plec spre filmări. Da, sunt mereu cu trolerul după mine și am un șifonier întreg în portbagaj. E mare distracție în culisele noastre, cred că am putea face un reality show pe cinste cu ce se întâmplă acolo.”, spune co-prezentatoarea emisiunii.

ADVERTISEMENT

Personaj deja celebru, înregistrat chiar și la OSIM, Dezbrăcatu recunoaște că are o dorință secretă.

“În suflet port tot și poate, la un moment dat, o să facem un…film cârcotaș. Am avut multe momente minunate în Cronică, dar și clipe tare grele.  Unul pe care nu-l voi uita în viața asta a fost dispariția bunului meu prieten și coleg, Toni Tecuceanu”, spune Codruț Kegheș.

În ediția aniversară de miercuri, telespectatorii pot urmări, începând cu ora 20.00, un remember al aceștor 21 de ani de Cronica Cîrcotașilor, cea mai longevivă emisiune de satiră din România. Rămâne de văzut dacă pe micul ecran o să apară și fostul coleg, Mihai Găinușă, sau o să fie eliminat din conținut, așa cum s-a întâmplat și în cazul imaginilor trimise presei pentru promovarea emisiunii aniversare.

ADVERTISEMENT
Tags: