News

Șerban Valeca, omul propus pentru Ministerul Educației: „ Nu o să încep cu nicio reformă”

23.08.2019 | 16:48
Serban Valeca omul propus pentru Ministerul Educatiei  Nu o sa incep cu nicio reforma

Șerban Valeca, omul propus pentru Ministerul Educației spune că nu are de gând să-și înceapă mandatul cu nicio reformă. Liderul PSD Argeș susține că în acest moment nu cunoaște situația manualelor școlare, dar a precizat că o preocupare a mandatului său va fi să modernizeze școlile din România. „Nu o să încep cu nico reformă în educație. Primul pas este să înceapă anul școlar preuniversitar și universitar în cele mai bune condiții”, a declarat pentru Digi24.ro, Șerban Valeca.

Șerban Valeca, omul propus pentru Ministerul Educației

Valeca spune că nu știe nici de problema manualelor pentru clasa a VII-a, cărți care nu vor ajunge la timp pe băncile elevilor pentru că licitația a fost organizată târziu. Cel puțin așa au anunțat surse din minister pentru Edupedu.ro. „Chiar nu știu, vă rog să mă credeți că nu sunt la curent. Lasați-mă să intru în minister să văd ce este dacă voi intra și atunci vom discuta”, susține Valeca.

Mai mult de atât, propunerea de ministru al Educației a acceptat să discute și despre situația școlilor care au toaleta în curte. Acesta susține că în județul din care provine situația a fost deja rezolvată și că va face tot posibilul să o încheie și la nivel național. „Voi face ce am făcut și în județul Argeș. În județul Argeș am început mandatul cu circa 400 de toalete în curte.

Șerban Valeca, omul propus pentru Ministerul Educației. Șerban Valeca
Șerban Valeca spune că nu se gândește la o reformă a Educației. Sursa foto – facebook

Valeca spune că rezolvă problema toaletelor din curte

Am promis că în 4 ani nu va mai fi nici o toaletă, acum după 3 ani se pare că vom începe anul școlar numai cu 4 toalete”, a mai delarat liderul PSD Argeș. Viorica Dăncilă l-a propus în CEx pe Șerban Valeca pentru a prelua Ministerul Educației. Nu a existat nici măcar un vot împotriva lui și liderii social democrați au validat propunerea. Alte două nume au mai fost discutate în CEx, propuneri ale organizației PSD București. Este vorba de Ioana Neacșu, inspector școlar și Florian Lixandru, secretar de stat în Ministerul Educației.

Nu a fost singura propunere a PSD-ului. La interne, social democrații l-au desemnat pe Mihai Fifor, pentru Justiție, Dana Gârbovan. Vicepremier pentru probleme economice Iulian Iancu și vicepreședinte pentru parteneriate strategice, Ana Birchall.