News

Serbările de final de an școlar se pot organiza. Oficialii Ministerului Educației anunță condițiile

Oficialii din Ministerul Educației anunță că serbările de final de an școlar se pot organiza luna viitoare.
27.05.2021 | 12:26
Serbarile de final de an scolar se pot organiza Oficialii Ministerului Educatiei anunta conditiile
Serbările de final de an școlar se pot organiza. Oficialii Ministerului Educației anunță condițiile. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Vești excelente pentru elevi, profesori și părinți. În 2021, serbările de final de an școlar se pot organiza, în ciuda pandemiei de Covid-19 în care încă ne aflăm.

Informația a fost oferită de Sorin Ion, secretar de stat pentru învățământ preuniversitar în Ministerul Educației.

ADVERTISEMENT

Oficialul Guvernului a spus că, dacă sunt respectate regulile epidemiologice, se pot organiza serbări școlare fără nicio problemă.

Oficial din Ministerul Educației: serbările de final de an școlar se pot organiza

De la 1 iunie, România intră într-o nouă etapă a relaxărilor, dată fiind evoluția pe o pantă descendentă a cazurilor de infectare cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Școala românească primește și ea vești bune. După ce majoritatea unităților de învățământ organizează cursuri cu prezență fizică, elevii, profesorii și părinții au aflat, în această săptămână, că serbările finalului de an școlar 2020-2021 se pot organiza.

În acest sens, Sorin Ion, secretar de stat pentru învățământ preuniversitar în Ministerul Educației, a declarat că în 2021 se pot organiza aceste întruniri, dacă sunt respectate regulile epidemiologice.

ADVERTISEMENT

”Anul acesta, se pot organiza serbări, câtă vreme sunt respectate regulile prevăzute în legislație. Existe reguli privind adunările. Dacă organizează serbările afară, e minunat, să facă afară, respectând regulile generale, adică să fie până la 500 de persoane. Dacă sunt organizate la interior, să respecte regulile respective.

Nu văd de ce nu le-ar face. Dacă este o școală mai mare și se depășește numărul de 500 de persoane serbările se pot organiza decalat, eventual pe cicluri școlare. Dacă limita de persoane este respectată, pot participa și părinții. E alt pas spre normalitate”, a spus secretarul de stat pentru Educație Privată.

ADVERTISEMENT

Oficialul ministerului a mai adăugat că ”serbările respective trebuie organizate ținând cont de calendarul anului școlar: până pe 4 iunie, pentru clasa a XII-a, până pe 11 iunie pentru clasa a VIII-a și până pe 25 iunie, pentru restul claselor”.

În 2020 nu au existat serbări de final de an

În urmă cu un an, Ministerul Educației informa unitățile de învățământ asupra faptului că organizarea serbărilor tradiționale de sfârșit de an cu participarea elevilor, cadrelor didactice și părinților este interzisă.

”În România, la ora actuală, este instituită, pentru o perioadă de 30 de zile, starea de alertă, în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/15 mai 2020, urmare a evoluției situației epidemiologice naționale și internaționale, determinată de răspândirea noului coronavirus/SARS-CoV-2.

În aceste condiții, singura variantă de organizare a festivităților, la care au apelat deja unele școli din țară, sunt platformele online precum Zoon”, anunța ministerul anul trecut.

ADVERTISEMENT