Sport

Donație de un milion de euro pentru copiii bolnavi! Ce națională calificată la CM 2022 a făcut acest gest

Serbia este una dintre performerele perioadei, echipa din țara vecină calificându-se direct la turneul final al Campionatului Mondial din Qatar 2022.
16.11.2021 | 22:23
Donatie de un milion de euro pentru copiii bolnavi Ce nationala calificata la CM 2022 a facut acest gest
ADVERTISEMENT

Duminică seară, la Lisabona, Serbia a învins chiar în fieff-ul propriu Portugalia lui Cristiano Ronaldo, cu scorul de 2-1, obținând astfel calificarea directă la Mondialul qatarez.

Performanța a fost salutată inclusiv de liderul tenisului mondial, Novak Djokovic, într-un video care a devenit viral.

ADVERTISEMENT

Președintele Serbiei a promis un bonus de un milion de euro

La plecarea pe calea aerului spre Lisabona, președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a promis jucătorilor că, în cazul calificării la Campionatul Mondial, îi va premia cu suma de un milion de euro.

După performanța de la Lisabona, banii promiși au fost virați, luni dimineață, în contul Federației de Fotbal din Serbia.

ADVERTISEMENT

Fotbaliștii antrenați de fostul mare internațional Dragan Stojkovic au decis să doneze acești bani pentru copiii bolnavi. O sinteză a declarațiilor surprinse de presa internațională, pe marginea acestui gest, spune că ”banii vor merge la cei care au mai multă nevoie de ei, la copiii bolnavi, pentru tratamentul lor”.

Golurile sârbilor în acest meci au fost marcate de Tadic, căpitanul de la Ajax, și Mitrovic. Serbia a participat și la ultimul turneu final al Campionatului Mondial, desfășurat în Rusia 2018.

ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo nu este sigur de ultima sa Cupă Mondială

Starul din atacul lusitan, Cristiano Ronaldo, a plănuit ca aceasta să fie ultima Cupă Mondială din prodigioasa sa carieră. Numai că, deocamdată, Ronaldo nu este sigur că Portugalia se va califica, barajul din ultima decadă a lui martie anunțându-se unul de foc.

Cristiano Ronaldo a fost foarte nervos la finele jocului pierdut, fiind surprins țipând și agitând brațele în direcția coechipierilor săi.

ADVERTISEMENT

Portugaliei îi era suficient un meci egal ca să se califice încă de pe acum la CM 2022.

Cristiano Ronaldo este cunoscut ca un filantrop constant, el trecându-și în palmaresul sentimental o mulțime de gesturi caritabile.

Printre altele, Ronaldo are grijă de cel care i-a pasat în copilărie, la meciul de selecție, când a marcat un gol. tot Ronaldo a cumpărat case pentru toți vecinii de pe strada unde a copilărit, care stăteau în chirie.

ADVERTISEMENT
Tags: